Моят опит с чистачките - как открих най - добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Моят опит с чистачките - как открих най добрите !

Мнениеот forski » Съб 30 ное 2013 19:04

Bai Sando написа:...иначе вършат работа и не се набиват на очи като модерните :smile

Това е много важно, преди време бях купил един Бош за 70лв. с едни големи сиви надписи BOSCH на всяка чистачка, та вечер като си оставях колата зад блока всеки път ги отписвах и си мислех че им е за последно :smile извадих късмет така и не ги откраднаха за мое най голямо учудване.
Както бях писал по-рано моите чистачки са Шампионки за 15лв. вече втора зима подкараха и нямам никакви забележки, утре като се наложи ги хвърлям, давам 15лв. и следващите две години с чистачки не се занимавам :smile

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 30 ное 2013 19:13

И моите бяха бош аеро нещо си,с тях си дойде колата от Италия,но си личи,че са старички и взеха да прескачат.Иначе веднъж бяха дърпали едната,но явно откопчаването им се беше видяло сложно :mhihi
Тия и да ги гепят не ми пука особено :mrgreen

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Съб 30 ное 2013 21:38

Не знам как на някой му издържат повече от година :rolleyes Аз лично съм сменил доста марки(никога някакви) и макс година.Не мога да си го обясня.Между другото най -скъпите които си купих TRICO изкараха само 6 месеца :mhihi

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 30 ное 2013 22:57

golfmk1 написа:Не знам как на някой му издържат повече от година :rolleyes Аз лично съм сменил доста марки(никога някакви) и макс година.Не мога да си го обясня.Между другото най -скъпите които си купих TRICO изкараха само 6 месеца :mhihi

Зависи от колата много, например Толедо 1Л има изключително стегнати рамена и намачква всякакви чистачки за няма и месец. Ваговете от г4 нататък пък са доста оптимизирани в това отношение. Също зависи колко дупчици от камъчета имаш по стъклото. И не на последно място, в сухи периоди е хубаво ежедневно да раздвижваш перата и да разкарваш прахта, това помага много. А в книжките на новите октавии, вероятно и при всички вагове, пише перата да се сменят 2 пъти годишно. :th_up

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Нед 01 дек 2013 8:57

Стъклото ми е ново.Колата е тази от аватара.Определено не са и стегнати рамената толкова много :mhihi Според мен причината е, че колата ми е уличница :icon_lol

Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jijo_M » Чет 05 дек 2013 6:12

Какъв е този надпис на Бош който привличал крадците? Купих си Аеротуин, но нямат никакъв надпис, може ли една снимка да видя за какво става дума, не успях да открия в мрежата такава.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Чет 05 дек 2013 8:33

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 05 дек 2013 8:43

Ако към мен е въпроса, чистачките с големия надпис БОШ съм ги купувал 2008г. от Аутоплюс, обикновенни чистачки с рамена :smile
п.п. Надписа при мен беше на онези пластмасови (не знам как се казват) по-средата на рамото, сив печатън надпис, вижда се от 100 км. :biggrin

Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jijo_M » Чет 05 дек 2013 12:17

Благодаря! Тези варианти ги видях, но си представях нещо по голямо като описаното от колегата в горното мнение. В мрежата даже четох, че колеги измисляли хитроумни начини за замаскиране на надписа и ми стана интересно. Иначе за протокола тези които купих са без шарнирни по два броя в кутия с размер за определена марка и модел автомобил, логото на Бош е почти невидимо и се намира под механизма за закопчаване. На кутията е указано, че са произведени в Белгия а самата опаковка е произведена в Румъния.

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Пет 06 дек 2013 9:54

Аз пък не съм доволен от Bosch Aerotwin RetroFit
Изображение
Купих комплекта за Ауди А3 (53+48 см) за 14 EUR и изненада - шофьорската прескача и стърже (трябва да карам с 100+ за да чисти нормално :biggrin ), а пасажерската не ляга хубаво в десния долен край на стъклото и чисти половината площ . Общо взето хвърлени пари на вятъра, като за същата сума си се купуват класически чистачки Bosch или SWF за модела - със спойлер и дъгообразна малка. Въпросните чистят много по-добре и стоят много по-естествено от Aero-Twin.

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Пет 06 дек 2013 13:24

Аз пък си купих от въпросния модел /но на друг производител/ за Поло 97 г. и се оказа, че горната част на шофьорската /стандартен размер 19"/ при движение опира и чука във вратата... - та или трябваше да преместя с един зъб рамото или да си взема по-къса.

Потребителски аватар
Netasq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Netasq » Нед 12 яну 2014 18:24

Откъде да си взема Аеро туин в София ? Какви да взема за Б5.5. До сега два пъти взимах Бош от Шел и точно 2м са няруд.

Потребителски аватар
Netasq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Netasq » Нед 12 яну 2014 18:24

Откъде да си взема Аеро туин в София ? Какви да взема за Б5.5. До сега два пъти взимах Бош от Шел и точно 2м са няруд.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 15 яну 2014 0:27

в лидл има някви чистачки комплект, които стават на 5.5 за 23 лв. Не съм ги пробвал, но яко някой има опит с тях да пише.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 15 яну 2014 10:44

И аз ги гледах тия чистачки, но да питам-2 броя оригинални гумички за чистачки от порше са на същата цена като тези две чистачки. Какъв е смисълът тогава да взимам от лидл?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”