Зимни гуми - кой с какви - оценка
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Дали тук някъде не се дискутираше купуването на нови гуми на по няколко години от складовете за гуми, от някой задкулисни тигри 

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Vlad777 написа:Не знам защо се коментират летни гуми в тази тема?!
/
Ще трябва да разочаровам...не съм си дал последния лев за желязото и не го поддържам с лишения , просто е въпрос на приоритети и различна , гледна точка в живота.
Видял съм параметрите и ,знам за какво и кога ще я карам и съм я купил.Просто е.
А относно мокра настилка и аквапланинг , темата е толкова обширна , че ако бяха само гумите, с мед да ги намажеш.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Да, аз не крия, че и в момента си закупих такива. Водили сме я тая дискусия, ако трябва наново пак да я подхванем? И Дънлопа, от който съм НЕДОВОЛЕН също е 2019, стоял е цели две години в склада. Но не е там заровено кучето, в случая.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
joromnt написа:Дали тук някъде не се дискутираше купуването на нови гуми на по няколко години от складовете за гуми, от някой задкулисни тигри
Това , което говориш е ХапсурТ , тук само нови , премиум с ДОТ под седмица.

Само от две страници в една тема , е видно , защо все по -малко хора пишат във форума(по лични наблюдения)
Има няколко човека като ботове , във всяка тема "звънят" , без да ги натискат.
Спирам ,че стана оффтопик
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
joromnt написа:Дали тук някъде не се дискутираше купуването на нови гуми на по няколко години от складовете за гуми, от някой задкулисни тигри
И какво е лошото? (макар явно да не визираш мен)
Производителите залагат до 8-9 години времеви живот на гумите (някъде назад давах информация по въпроса).
Тоест да купиш гума от склад на 2г и караш още 3-4 е достатъчно далеч от заложените!
Назад съм писал и как стареят гумите, какво е фабрична защита, и каква е функцията и в предпазването от стареене.
ДОТ на нови гуми гледат основно желаещите да продават гумите, след като им вземат експлоатационния живот

П.с. не разбирам, за какво точно се ядете

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
group® написа:
П.с. не разбирам, за какво точно се ядете
Аз съм на твоето мнение от предните постове , че не всичко е таблици , но според определени субекти тук , щом си взимашнови гуми , които са бюджетен или евтин среден клас ,но имаш голям ,заводски цолаж , си тарикат и не можеш да поддържаш автомобила си.

За мен е странно пък да взема Конти , Мишлен(друг премиум) със стар дот , ама да е Конти или Мешлен ит.н.
Никога не съм робувал на марки.
Аз пък това не разбирам , ама шарен свят.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Всичко е относително, нищо им няма на евтините гуми просто живота им е по кратък и шанса да уцелиш някоя дефектна е малко по голям, но те така или иначе са с гаранция и скъпите и евтините.
Последна промяна от fur1ous на Пет 17 сеп 2021 9:06, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Контакти:
xalerrelax написа:
За мен е странно пък да взема Конти , Мишлен(друг премиум) със стар дот , ама да е Конти или Мешлен ит.н.
Никога не съм робувал на марки.
Аз пък това не разбирам , ама шарен свят.
Ами да де. Шарен свят, ама ако може без епитети? Нали сме се събрали тук големи хора?

За аквапланинга, кое е това другото важно, освен гумите?
Последна промяна от stefan4o на Пет 17 сеп 2021 9:36, променено общо 1 път.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
fur1ous написа:Всичко е относително, нищо им няма на евтините гуми просто живота им е по кратък и шанса да уцелиш някоя дефектна е малко по голям, но те така или иначе са с гаранция и скъпите и евтините.
Гаранцията на гумите по-добре да не я ползваш. Като ти кажат, че ще я изпратят до град Х "за експертиза" и до 1 месец ще стане ясно дали ще я сменят с нова какво правиш? А и наскоро бях свидетел как търговец на гуми обясняваше на клиент, че балонът на гумата му (купена скоро явно) е от дупка "със сигурност". После като чу че потърпевшият имал Каско се зарадва и му обяснява как щели да му платят гумата, за което не съм много сигурен. Представям си го тоя как тръгва да уважава гаранция.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Конкретно комбинацията от зимна гума + Нокиан + стар ДОТ, от където тръгна тази поредна дискусия, бих я избягвал. Няколко човека в тази и в другата тема са качвали снимки на напуканите си 1-2 годишни нокиани, правени в Русия ако не се лъжа. Излишен риск, има безброй други гуми на всякакви цени. 

- stefan4o
- Контакти:
Да не бъркам, но си мисля, че там ставаше реч за летен модел Нокиан. Колегата беше постнал снимки. Май и гаранцията му уважиха.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Със сигурност беше за летен Нокиан, но имам спомен за идентичен случай и със зимен - поне като коментар от някой. Достатъчно ми е да му тегля Х, гуми да искаш. 

- stefan4o
- Контакти:
Възможно е, аз принципно ги чета тези две теми за гумите, защото ми са интересни. Просто не ми е попадало в полезрението да има недоволен от Нокиан, по-специално
Както joromnt отбеляза - вижда се ясно, че Унироял не са такива големи експерти на мокра настилка :)

Както joromnt отбеляза - вижда се ясно, че Унироял не са такива големи експерти на мокра настилка :)
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Всички Нокиан-и са така - зимни, летни и всесезонни. Причината е състава на гумата. Но тези "пукнатини" не са проблем.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Малки пукнатини по външния слой на гуми имат повече отношение към поддръжката, отколкото качества, дот и т.н.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”