Смяна на летни със зимни гуми
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Re: Смяна на летни със зимни гуми
Фриго е добра гума, търкалям предимно Дебица и съм доволен от тях. За другите които си писал нямам идея...
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
hooligan_sk написа:nurv написа:Колеги я кажете колко струва да се сложат гуми на 15ки джанти като се сменят и вентилите? Т.е. имам гуми и джанти отделно, но искам да станат комплект.
В Младост е по 8лв на колело.
Явно с столицата са бая надути цените и дерат яко незнайно защо

- jamie1
- Автомобил: Chevrolet Aveo LT
- Двигател: DOHC
Днес и аз ги сложих зимните.Може би съм подранил,но предпочетох по-от рано да ги сложа за да не ме изненада времето.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
И аз днес ги смених - предпочетох да се възползвам от приятното време, преди да паднат по-осезаемо температурите.
Според Синоптик, следващите 10 дни най-високите температури ще са около 10 градуса.
Доста хора видях днес да сменят гумите
Според Синоптик, следващите 10 дни най-високите температури ще са около 10 градуса.
Доста хора видях днес да сменят гумите

- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
И аз предпочетох в последният приятен ден да сложа зимните на всичките ми коли. Друго си е да свършиш работата в чисто време и без да се зориш на опашки при гумаджията. Още повече вече сме почти Ноември, а го дават много ниски температури и дъждове/снегове поне седмица напред. Няма причина да се отлага.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Събота или неделя,май и аз ще направя смяната 

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Мойте зимни гуми са на джанти и за момента не мисля да ги слагам или по-точно ме мързи!През почивните дни ако има малко слънчице мисля да ги сменя!
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
И мойте са на оригиналните 14-ки.Миналата година освен гумите,ми смениха и вентилите,че според гумаджийята били тръгнали да се напукват и т.н.Според мен зора му беше да ми вземе парите,но какво пък.Може пък и наистина да са били за смяна. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Bai Sando написа:И мойте са на оригиналните 14-ки.Миналата година освен гумите,ми смениха и вентилите,че според гумаджийята били тръгнали да се напукват и т.н.Според мен зора му беше да ми вземе парите,но какво пък.Може пък и наистина да са били за смяна.
Колега и при мене като слагах в събота новите гуми, гумаджията ми погледна винтилите и ми вика: 'А винтилите няма ли да сменяме?"
Аз му отговорих: "Трябва ли да ги сменяме прегорели ли са?
Гумаджията: "Ами хубаво е като слагаш нови гуми, да сложиш и нови винтили." Имаше още живот в тях, но не съм за 2 лева и за презастраховка се съгласих да ги смени.
И така смениха ми винтилите и ми взеха и 2 лева за винтили по 8 лева на гума за баланс и 2 лева за монтаж/демонтаж общо ме изръсиха 20 лева с прехвърлянето на предните отзаде и свалянето на задните.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Аз пък си взех чисто нови всесезонки, че ми писма да се занимавам с гумаджии и мъкнене на гуми (летни-зимни), а и вече си бяха остарели предишните. Смених и вентилите да ми е мирна главата. Смятам да не ходя на гумаджия в следващите 5 години. Е, освен ако не падне някой баланс. 

- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Днес метнах на червения голф зимните, че летни почти нямаше, а прогнозите ...
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
И аз съм със стоманени джанти, става бързо, но не мисля да ги слагам още, рано е ! Дават го 1 седмица да е студено, после ще се оправи, може би чак средата или края на ноември !
Бе после ще се оправи с максимални температури от по 13-14 градуса .. време си е за смяна.
Sashko_Trg написа:И аз съм със стоманени джанти, става бързо, но не мисля да ги слагам още, рано е ! Дават го 1 седмица да е студено, после ще се оправи, може би чак средата или края на ноември !
Направо изчакай за началото на април, ама то пък тогава пак трябва да мяташ летните, тъй че го отложи за следващата зима.
Да не спамим напразно, онзи ден на припек и спокойно сложих зимните. Да ходим да мръзнем по опашки и дъжд по-нататък.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”