На колко километра пробег купихте колата си?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Re: На колко километра пробег купихте колата си?

Мнениеот betaserk » Сря 29 юли 2015 15:58

Koлеги, къде става тая проверка по ВИН, онлайн може ли?
Моята беше на 160 000 и нещо си! Купих я от едно ченге от Хасково! Едва ли са толко :Mr Green Fun иначе не духа от щеката за маслото и не хвърля масло и не го гори, поне за сега!

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Сря 29 юли 2015 16:16

Добавете по 30-40000 км на година за кола, внесена от чужбина и ще имате приблизителния реален пробег. Естествено, че има изключения, ама малко е смешно всички тези изключения да се внасят в България и всички такива да са ВАГ, събрани на едно място в този форум. :icon_lol

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 30 юли 2015 11:30

точно, ако са добрички, може да ти дадат и подробно инфо на историята, кога за какво е влизала и тн.
После това нещо го сравняваш с написаното в книжката, ако изобщо я има.
Хубаво е да прегледаш набързо и сервизите в интернет, чиито печати са в книжката (засичал съм печати на гробници за коли, което не е точно мястото където ще си обслужваш редовно колата).
Има един тънък момент, някои БГ сервизи поддържат паралелна база, т.е. само когато колата е влизала при тях, т.е. ако е нов внос, се правят на ударедни, че нямат достъп до пълната история. По този начин някои отворени джамбази (а и други собственици, били те ченгета или не), свалят километража и минават през сервиза за някакво елементарно обслужване, като така влизат в регистрите с новите километри. Моята кола в момента е така, джамбаза беше свалил малко км, аз прекарах колата за оглед в сервиза, въпреки, че вече знаех реалните километри, и от там са записали в тяхната история новите показания, въпреки че преди това ми казаха реалните :) аабе ...

Разбира се има вариант, колата да не е посещавала редовно сервиз работещ с официалното представителство и историята да е постна или прекъсната веднага след гаранцията, тогава поне за километража може да се ориентираш, макар че километри и обслужване не вървят ръка за ръка.
Общото състояние на колата също е от значение.

А и май не е задължително сервиза да е на Порше, доколкото знам тези данни може да се вадят и от други сервизи, които работят с легални софтуери, като ЕТКА, ЕЛСА или каквото беше там. Историята е някаква шерната, но не знам дали те биха могли да я фалшифицират и променят ... това е интересно хаха :)

Тези практики е хубаво да се обсъдят, потвърдят и да ги има описани във форума, знам ли, особено в темата каква кола да купя ...

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 30 юли 2015 11:43

То хубаво недоволстваме за върнати километри, но някой мислил ли е какво ще стане ако пуснеш обява, че продаваш кола на 380,000км? Или никой няма да я гледа или ще искат да я дадеш на безценица. Все пак "на тия километри...". Даже може да се чуят реплики "кой знае дали не е над 500хил РЕАЛНО". Така че с времето хората са свикнали и държат да бъдат излъгани за успокоение.

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Чет 30 юли 2015 11:47

На моята пишеше 132,000, продавачът много държеше да ми покаже италианските документи и сервизна книжка, викам добре, макар че на дупнишка кола какво да и гледам, отварям - последния преглед преди 2 години на 210,000... Посмяхме се къде аз повече, къде той по-малко...

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 30 юли 2015 12:15

Аз съм виждал кола внос от Австрия с лепенка (А) отзад и сервизна книжка на италиански. Продавачът въобще не можеше да загрее какъв проблем има - вярваше, че има книжка.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Чет 30 юли 2015 12:17

Мдаа, пестеливо е върнал джамбазинът.... :mhihi

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Чет 30 юли 2015 12:27

777 написа:То хубаво недоволстваме за върнати километри, но някой мислил ли е какво ще стане ако пуснеш обява, че продаваш кола на 380,000км? Или никой няма да я гледа или ще искат да я дадеш на безценица. Все пак "на тия километри...". Даже може да се чуят реплики "кой знае дали не е над 500хил РЕАЛНО". Така че с времето хората са свикнали и държат да бъдат излъгани за успокоение.

Процента хора, които предпочитат да бъдат излъгани за това нещо сигурно е над 99. Българина знае, че колата му е върната със 100-200к, но предпочита да бъде излъган и тайничко си казва "бе може моята да е на реални км". И същевременно обяснява, че има сервизна книжка, която показва че е на реални км, че е проверено от сигурен източник. И ти обяснява какво ли не, само за да покаже, че точно той не се е минал. Защото нали знаете от какво най-много го е страх българина? :mhihi

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 30 юли 2015 16:44

Факт е че съм виждал кола на 160хил на 2 години като нова :biggrin и кола на 10 години на 60 хиляди, като след бомбардировка. И двете са на мои приятели и са купувани нови. Просто цялата работа е до човек и как се грижи за автомобила си.

Последната я взех на 160к. "реални"

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 30 юли 2015 18:57

По принцип мото часовете скапват една кола повече от пробега. За това един автомобил на 5г и 300 000км изглежда сравнително приличен и в общия случай по-запазен от кола на 10г и 200 000км. А джамбазите скоро ще започнат да потъват с тези номера, защото върнатите служебни/лизингови коли заемат все по-голям дял от пазаа ни на употребявани автомобили. Такива компактни модели могат да се намерят вече и в ценови клас 7-8000лв. Най-малкото са на реален пробег и редовно обслужвани. Има светлина в тунела. :th_up :th_up

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Чет 30 юли 2015 20:08

Дори като даваш 5 цифрена сума? :gruebel

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 30 юли 2015 20:29

368,000!

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Пет 31 юли 2015 5:52

Така е, кола на 10+ години само на усет и каквото каже майсторът.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 31 юли 2015 7:32

TiL написа:
hooligan_sk написа:Дори като даваш 5 цифрена сума? :gruebel

Като давам 5 цифрена сума гледам общото състояние да е по-добро. Тия цифрички на таблото хич не ме трогват, защото съм виждал кола на 200 000 много по-зян от кола на 500 000. Тия цифри са там за да си следиш сервизните интервали, а не да съдиш по тях за състоянието на колата.

Беше написал "4", много смело го коригира... Сигурен ли си че купуваш кола за 15-20К без да те интересува пробега? Ако имаш чак толкова излишни пари, взимай си нови направо. :mhihi

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 31 юли 2015 11:13

Предпочитам кукла под 200 000км, още по-добре около 100 000км, а най-добре на 0км. Определението "кукла на 300 000км" не ми се връзва като цяло. Да, има такива коли които са отлично гледани, чисти и запазени. Но както и да е гледана, дори да е перфектна към момента, риска от сериозни повреди след този пробег скача в геометрична прогресия. Турбината няма кой знае колко още живот, съединителя определено е към края си ако е оригинален, за по-новите кутии тип DSG направо не ми се пише. Така че бих взел подобна кола при много особени условия. :th_up

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”