:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Колко години си шофьор и колко пробег имаш?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
calidad
Автомобил: Golf 4
Двигател: 2.0 AZH 4motion
Контакти:

Re: Колко години си шофьор и колко пробег имаш?

Мнениеот calidad » Пет 29 мар 2013 19:20

Момчета има колеги ,които работата им е свързана с много каране аз на пример под 100 км. на ден не падам.Всеки ден пиша пътна книжка. И тези километри са ми в софия с товарен автомобил. На някого може и да му се струва невероятно, но се навъртат страшно много километри. Да отбележа че и многото каране не е за хвалене съсипва здравето.

Потребителски аватар
xploid91
Автомобил: Golf 4
Двигател: AGU 2002

Мнениеот xploid91 » Пет 29 мар 2013 19:45

3 години шофьорски стаж 70-80 000 с голфчето.
С служебната от юни миналата година до сега 170 000. Горе долу 600км на седмица.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 30 мар 2013 21:23

calidad написа:Момчета има колеги ,които работата им е свързана с много каране аз на пример под 100 км. на ден не падам.Всеки ден пиша пътна книжка. И тези километри са ми в софия с товарен автомобил. На някого може и да му се струва невероятно, но се навъртат страшно много километри. Да отбележа че и многото каране не е за хвалене съсипва здравето.

Определено не е за хвалене Колега!Постоянно телефона ти звъни и все бързаш за някъде !!Ама трябва все нещо да се работи.И нерви и здраве ти заминава ама няма как!

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пон 07 окт 2013 20:06

CellNet ™ написа:книжка в БГ от 2000 до 2006 => + 100 000 км

книжка извън БГ от 2007 до сега => + 200 000 км
/от тях 100 000 са на личните автомобили и +100 000 са за последната една година на служебен автомобил/

птп-та нямам,
в бг имам един акт за не спиране на знак стоп
извън бг един тикет за превишена скорост
:lol: :lol: :lol:

update:
извън бг
от 01.2010 до 05. 2011
+ 80 к км на Голфа
+ 100 к км на служебната

от 07. 2011 до 02. 2012
+ 120 к км на служебния

от 02. 2012 до 09. 2013
+ 580 к км на служебния

птп-та нямам,
в бг имам един акт за не спиране на знак стоп
извън бг един тикет за превишена скорост

to be continued .... :drive

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пон 07 окт 2013 20:16

Ай стига уе... 580х.км за 19 месеца са точно 1000 километра на ден ако предположим, че нямаш почивен ден

Потребителски аватар
andon_
Автомобил: VW Vento 1H2
Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel

Мнениеот andon_ » Вто 08 окт 2013 22:23

@110afn: Познавам човек, който работи като шофьор-куриер в Германия и 1000 км на ден са нещо нормално за него :) Естествено каране по магистрала и с голяма средна скорост, часовете не са толкова много, но .. той казва, че под 9-10 часа работен ден няма. Пък му се плаща хем на час, хем по някой евроцент на километър! Така че, не се шашкайте като чуете такива цифри .. на нас такава ни е работата момчета!

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Вто 08 окт 2013 23:36

Аз лично вече не броя ... за последните 2 седмици около 3000-3500 км градско...

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Чет 10 окт 2013 6:00

dimovip написа:От 8 години редовен шофьор, над 250000км, без катастрофи и без съставени актове(само 1 фиш за неправилно паркиране пред общината)

Близо 2 години по късно.... километрите вече са около 400000, актове продължавам да нямам, катастрофи няма, само около 3-4 рушвета но не на КАТ а на ИААА

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Чет 10 окт 2013 6:39

Мисля, че въпросът е малко неправилно поставен. Според мен, трябва да се касае за шофиране в личен план, понеже, едва ли може да се съпоставя професионалното, с любителското каране! За едното ти плащат, за да караш, както и разходите, а за другото си плащаш! Също така, са и отделни категории, но това е друга тема.

За себе си няма да казвам кой-знае какво, останах си с любителската категория, плюс Т, километрите престанах да броя от много отдавна, не са много, но не и малко, ПТП в истинския смисъл на думата нямам, от липса на актове и глоби не мога да се оплача, все за дребни, измислени прегрешения - ще изброя последните 3 - изтекъл срок на заверка паспорт на бутилката, и то с 2 дни, влизане срещу забранителен знак, и то в чужд град, и два пъти, за невключени фарове, посред слънчев ден! Дори и сега карам с акта за светлините, от два месеца не ми излиза постановлението! Само за справка, още от следващата година, заверките на бутилките премина към ГТП, и тая щуротия с отделните прегледи отпадна! Същото очаквам да стане и с дневните светлини, макар и не толкова скоро, за мен си чиста лудост!

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Чет 10 окт 2013 17:46

Не мисля, че трябва да се дели на лично и служебно шофиране. Темата е по-скоро колко опит имаш като водач, а дали с личен или служебен автомобил, ти си го натрупваш.

Аз: 8+ години. Как ги броите тия километри! Аз нямам представа колко съм навъртяла, но не съм слизала от колата от 2006та (първата година се назландисвах), служебни, лични, всякакви марки и модели... предимно градско.

Фишове и актове (да чукам на дърво) нямам. За пръв път миналия месец дадох рушвет. И това защото откакто имам златен талон, така напират да ми го вземат, че ще кажеш, че верно е от чисто злато изкован! Със синия преди само ме пускаха с ''другия път внимавай''.

Потребителски аватар
djuni_ibiza
Автомобил: Golf MK4 1.6sr
Двигател: AKL

Мнениеот djuni_ibiza » Чет 10 окт 2013 17:55

От 2009 та имам книжка и до момента съм редовен Шумахер :D сменил съм 3 коли до сега съм навъртял около 60 хиледи км без злополуки да чукна на дърво :flag_bulgaria

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Чет 10 окт 2013 18:59

Превозните средства не са служебни а лични, така че.... аз си плащам за всичко, никой друг.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Пет 11 окт 2013 7:49

И това защото откакто имам златен талон, така напират да ми го вземат, че ще кажеш, че верно е от чисто злато изкован!

Какъв е тоя златен талон, и от другаде съм го чувал, но така и не разбрах, за какво се дава?

П.С. Вече разбрах за какво е тоя златен талон, поредната лудост на системата, едно голямо нищо, предназначено за зарибявка на простолюдието! Ако си сметна грубо, съм можел да имам бая златни, че и даже платинен талон, дали има и такъв? Ако има, да ходя да се кандидатирам, ама сигурно няма да е левче заявлението! А пък на мен ми се свидят вече и 10 стотинки да им дам на ония полуграмотни, нагли и прости същества, нарекли се пътни милиционери! Тъй че, май ще си умра без тиквени, или каквито и да са там, измислени талони! Амин!

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Пет 11 окт 2013 9:32

Възползвайки се от относителната анонимност в интернет мога да споделя моя пробег и най-вече прегрешенията ми за периода в който съм активен шофьор. Километрите не е много ясно колко са, но ~30-35 хиляди годишно при 15 години шофьорски стаж прави нещо от рода на 450-500 хиляди... но това не означава безупречна шофьорска история. За този период имам 3 виновно причинени ПТП-та, две от които в два последователни дни с два различни автомобила (просто кофти период), още няколко участия в по-дребни ПТП не по моя вина... Десетина акта, повечето от които за скорост, включително и един с отнемане на книжката за 2 месеца. Към това следва да се добавят и два курса за повишаване на точки... (срамна работа :redface ). Другото срамно нещо - налагало се е на няколко пъти да се моля за пощада и да давам по нещо (не задължително пари). Естествено не се гордея с тези обстоятелства, но от друга страна, не се имам за опасен и агресивен водач, напротив карам умерено - 100 извън града, 120 на магистрала, в населени места не превишавам скоростта по никакъв повод. Просто, поне според мен, не е възможно при активно шофиране и голям пробег да не се стигне до санкции, както и е невъзможно да се спазват абсолютно всички въведени ограничения и забрани...

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Пет 11 окт 2013 11:38

agumba написа:
И това защото откакто имам златен талон, така напират да ми го вземат, че ще кажеш, че верно е от чисто злато изкован!

Какъв е тоя златен талон, и от другаде съм го чувал, но така и не разбрах, за какво се дава?

П.С. Вече разбрах за какво е тоя златен талон, поредната лудост на системата, едно голямо нищо, предназначено за зарибявка на простолюдието! Ако си сметна грубо, съм можел да имам бая златни, че и даже платинен талон, дали има и такъв? Ако има, да ходя да се кандидатирам, ама сигурно няма да е левче заявлението! А пък на мен ми се свидят вече и 10 стотинки да им дам на ония полуграмотни, нагли и прости същества, нарекли се пътни милиционери! Тъй че, май ще си умра без тиквени, или каквито и да са там, измислени талони! Амин!

А защо нямаш платинен?
Зарибявка на простолюдието ли е за теб спазването на Закона?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”