Бензиностанции ЕКО - мнение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
wargod
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1600 AKL - 2000

Re: Бензиностанции ЕКО - мнение

Мнениеот wargod » Пет 06 юни 2014 6:15

siso_k написа:Не зареждам от Еко, въпреки че имам ката за отстъпка. Газта е скапана, бензина и той.

Колега, не знам дали говориш за точно определено ЕКО, но аз сипвам газ и бензим само от ЕКО-то в Младост и съм много доволен в сравнение с всички други помии, които съм сипвал до сега къде ли не ....

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 17 юли 2014 16:37

КРАЙ НА СЪМНЕНИЯТА ЗА ГОРИВО, ПОНЕ В БЕНЗИНОСТАНЦИИ „ЕКО“

Компанията стартира програма „Сигурни за всеки литър” с изненадващи количествени и качествени проверки на горивата на обектите от веригата.

Изображение

Сипвате 55 литра в резервоар, който по технически характеристики е 50! Разбира се, има и обем в горивопроводите, но да не издребняваме. Има много подобни случаи и точно това е причината „Еко България” да стартира дългосрочната програма „Сигурни за всеки литър“. Идеята е за изненадващи количествени и качествени проверки на горивата на всички обекти от веригата от независимата лицензирана компания „Булгарконтрола“. Освен тестовете на място, Еко ще изискват взетите проби от горивата да бъдат анализирани и в специализирани лаборатории.

Програмата стартира с публична проверка на дебита на колонките, както и с моментен тест на основните характеристики за качеството на горивата на бензиностанция от веригата Еко (на бул. „Борис III”) от представители на лицензираната компания. Направените полеви тестове показаха пълно съответствие на измерените показатели и затова „Булгарконтрола“ маркира с жълт стикер проверените колонки.

България е четвъртата страна, в която стартира инициативата. За момента се контролират само основните горива - бензин и дизел, без метан или пропан-бутан.

http://topgear.bg/?go=article&p=detail&tg_articleId=5979

Потребителски аватар
Fearless
Автомобил: VW Golf
Двигател: AZD

Мнениеот Fearless » Чет 17 юли 2014 18:30

Само от Еко зареждам вече 2 години и съм изключително доволен,веднъж сипах на Петрол някаква дребна сума 20-30 лв. бензин - еми колата ми се сговни след 15 минути и светна всичко на таблото като коледна елха.След като попитах приятел,който е работил там ми каза,че понякога сипвали някакъв правителствен бензин,който бил доста престоял и не ставал за нищо.

Най-доволен съм от Еко :beer

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 17 юли 2014 20:21

Писал съм и преди - на Еко сипвам от 2006г. без изключение, освен в извънредни случаи, което е било 2-3 пъти. Повече от доволен.

Потребителски аватар
MAX75
Автомобил: VW Passat 1997
Двигател: AFN

Мнениеот MAX75 » Чет 17 юли 2014 20:46

Kuncavia написа:КРАЙ НА СЪМНЕНИЯТА ЗА ГОРИВО, ПОНЕ В БЕНЗИНОСТАНЦИИ „ЕКО“

Компанията стартира програма „Сигурни за всеки литър” с изненадващи количествени и качествени проверки на горивата на обектите от веригата.

Изображение

Сипвате 55 литра в резервоар, който по технически характеристики е 50! Разбира се, има и обем в горивопроводите, но да не издребняваме. Има много подобни случаи и точно това е причината „Еко България” да стартира дългосрочната програма „Сигурни за всеки литър“. Идеята е за изненадващи количествени и качествени проверки на горивата на всички обекти от веригата от независимата лицензирана компания „Булгарконтрола“. Освен тестовете на място, Еко ще изискват взетите проби от горивата да бъдат анализирани и в специализирани лаборатории.

Програмата стартира с публична проверка на дебита на колонките, както и с моментен тест на основните характеристики за качеството на горивата на бензиностанция от веригата Еко (на бул. „Борис III”) от представители на лицензираната компания. Направените полеви тестове показаха пълно съответствие на измерените показатели и затова „Булгарконтрола“ маркира с жълт стикер проверените колонки.

България е четвъртата страна, в която стартира инициативата. За момента се контролират само основните горива - бензин и дизел, без метан или пропан-бутан.

http://topgear.bg/?go=article&p=detail&tg_articleId=5979

Факта, че самата компания "ЕКО България" е наела друга компания да и проверява бензиностанциите е достатъчен, лично аз да не вярвам и 1% на тези "изненадващи количествени и качествени проверки". Сигурно се сещате, че при констатиране на някакви нередности, същите няма да се оповестят публично.Все едно да се каже "Вижте, ние Ви мамим с количеството и качеството на горивата, които зареждате при нас". По скоро го приемам като някаква рекламна кампания.
P.S.Мой приятел работеше на бензиностанция на голяма компания и ми е разказвал как от всичките колонки само една е отчитала точно.На нея са си зареждали личните автомобили.При проверка на горивата от тази колонка са вземали за проба.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 18 юли 2014 10:04

Точно обратното е. Фактът, че една организация е наела друга да я контролира показва, че се грижи за качеството на предлаганите продукти. Външният контрол е още едно ниво, което е по-нависоко от вътрешния контрол, който може да бъде манипулиран/необективен/неточен. Това важи не само за Еко, а за всяка друга бензиностанция.

На абсолютно същия принцип действа и външния одит в големите акционерни дружества, които се търгуват на борсата, за което се плащат хонорари с много на брой нули.

Похвално е за Еко, че са предприели такава стъпка.

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Пет 18 юли 2014 17:20

това е още един вариянт да контролират бензиностанциите които само използват марката еко. и да няма на това еко горивото е супер а на другото горивото е боза.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пет 18 юли 2014 18:21

Малко на Акция светлини ми прилича ... :mhihi , ще проверяваме , гледайте да сте редовни . :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 18 юли 2014 21:31

Аз съм доволен от Еко. Няма драстични разлики в к-вото газ. На гарата е най- точна. На изхода от града бул Владислав/след Практикер/ и на бул.цар осовбодител / над затвора /винаги ми наливат 1-1,5л газ в повече. Не съм гледал налягането.
Проблеми с вървежа и разхода няма.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Пет 18 юли 2014 21:48

Нямам кой-знае какви впечатления от тия бензиностанции, зареждал съм три пъти там за последната година. Но самият факт, че се прави някаква пошла медийна кампания, от сорта - вижте ни, ние вече сме "добри", ме поставя нащрек! Или досега здраво са ни забърсвали, или всичко минава на друга основа - не смейте повече да говорите против нас, ето, имаме си проверители! Какво означава, да наемеш някого, да те контролира? Не се ли влиза в противоречие - наемане, означава, че му плащаш! Тогава, за какъв контрол може да става дума? Поне не и истински. Не може ли просто да си бъдат контролирани от съответния държавен орган, без да се вдига излишна пушилка? Може, но явно така не им отърва! Не знам за другите, но ще ме накарат да започна да ги избягвам, досега просто нямах оформено мнение за тях!

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Сря 30 юли 2014 15:24

Да ходят да проверят 1 колонка на газта на Родеото в дружба, 14 газ ми даваше .Чиста медина кампания с цел реклама.Една сериозна фирма си има вътрешен отдел за проверки на качеството, а не наема друга фирма да и гледа качеството варянт за ( Източване на печалба).Кои от вас ще ми посочи сериозна компания която е наела друга да седи на края на поточната линия да и следи качеството (изключвам монополистите от класацията).

niksana9401
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niksana9401 » Сря 30 юли 2014 17:56

Редовно зареждам от ЕКО и сам доволен това е мойто мнение :)

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 30 юли 2014 19:14

djshomi написа:...Кои от вас ще ми посочи сериозна компания която е наела друга да седи на края на поточната линия да и следи качеството (изключвам монополистите от класацията).

много са - така се гарантира безпристрастност при оценка icon_idea

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Чет 31 юли 2014 10:33

Много ?
Мерцедес, Кока кола, Хенкел, Шел, BASF, БОШ,и др.
или ЧЕЗ която точи печалба чрез под изпълнители .
Сериозните фирми занимаващи се с търговия( Бензиностанциите също са търговски обекти на които не се продава само бензин) наемат фирми за контрол но не на качеството на продаваните стоки,а за качеството на обслужване чрез тъи наречените тайни клиенти.
Та за мен си е чиста реклама.

Потребителски аватар
Fearless
Автомобил: VW Golf
Двигател: AZD

Мнениеот Fearless » Чет 31 юли 2014 11:24

Не виждам смисъл да се спори,защо аджеба са наели външна фирма оценител.Не става ли ясно от 34 стр. тема,че горивото им е качествено? Дори и ПР да е това,има защо :th_up Аз съм патил от некачествени горива по другите бензиностанции и от години само на Еко зареждам.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”