Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
82
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
63
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
1%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
8
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 334
Потребителски аватар
tovaonova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tovaonova » Чет 01 май 2008 18:29

Само Good Year признавам

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 01 май 2008 19:12

tovaonova написа:Само Good Year признавам

Не знам какво признаваш - но с тези :
http://eu.goodyear.com/ru_ru/tires/repo ... /index.jsp
поставени на една служебна "баничарка" - така плувах по "Цариградско"
миналото лято - със 70 км/ч - добре че нямаше кола в лявата лента - споделяй впечатления от конкретен модел - за мен горепосочения GT-3 е тотална скръб на мокро - въпреки големите хвалби на производителя - докато с тези:
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... htweiter=1
Едва след 100 км/ч идва "плуването" - мисълта ми е да не се абсолютизира една марка,като цяло, а да се споменават реални впечатления от пътното поведение на конкретни модели гуми!!!

Потребителски аватар
ittso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ittso » Чет 01 май 2008 21:28

Dorian написа:Е те тези гуми неслучайно са на 1-во място в тестовте на Автобилд за 2007-ма
И аз сложих такива,но като минус само мога да добава доста високата цена,но все пак живота на човек е по ценен такаче...

Хм, явно говорим за различни видове Turanza ER-300. Смея да твърдя, че това е най-шумната гума която някога съм карал. Значително по-шумна е от Ultragrip 7, която все пак е зимна гума и не е от най-тихите.

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Вто 06 май 2008 12:02

Колега аз незнам как можеш да правиш сравнение на лятна и зимна гуми по ниво на шум и да кажеш че лятната е по шумна от зимната като има поне 5-6 теста на гуми които мога да ти покажа правени от специалисти на световно ниво с което се доказва че това което казваш е абсолютно невъзможно ..... Аз карам от 2 месеца вече с Туранца ЕР300 и ги сравнявам с гумите които свалих преди това от колата Vredstein Quatrack 2 които са всесезонни и разлика в шума е огромна тишина за Търанцата . Не казвам че е най-тихата гума но все пак .

П.С. Според мен шума от гумата е последния критерии които трябва да се взима под внимание ..... за мен са много по важни другите дадености на гумата .... !

Без лоши чувства!

Потребителски аватар
nanio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nanio » Вто 06 май 2008 13:20

Аз гласувах за Michelin. Карал съм едно лято с Michelin Pilot Excalto 195/50/15. Много добре държат на сухо и мокро. Преди съм карал с Barum Bravuris които за парите си са много добри :)

Потребителски аватар
GOLF III PLAY STATION3
Автомобил:
Двигател:

!

Мнениеот GOLF III PLAY STATION3 » Съб 17 май 2008 10:55

Аз гласувах за Вредещейн :arrow: Vredestein Sportrac 3 - Giugiaro дизайн и са супер на ситуация :))
http://www.reifensuchmaschine.de/reifen ... ssanta.gif

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Съб 17 май 2008 13:39

Good Year Eagle F1 - най-добрата лятна гума.

Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varbanoff » Съб 17 май 2008 15:29

Kingpin написа:Good Year Eagle F1 - най-добрата лятна гума.
Вчера взех 2бр-но още несъм сложил джантите.Дано да е така както казваш :twisted:

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Съб 17 май 2008 17:43

devil_vas написа:колеги, някой може ли да ми сподели впечатления от тези гуми:
Silverstone FTZ SPORT. това лято мисля да са такива летните ми гуми, но нямам никаква идея как се държат на пътя все още и как се държат на морко?

Изображение[/img]

преди извсестно време исках мнение за тази гума, явно не е от комерсиалните. така и никой нищо не каза. та сега аз да ви кажа.
след близо 3-4к км каране, тези гуми са идеални за всекидневна употреба, изключително силен борд - за толкова км и доста нацелени дупки имах само един лек проблем с едната джанта (205/40/17). на мокро също се държат добре. НО не стават за по екстремно каране, гумите не държат въобще. :?

YOKOHAMA PARADA Spec-2 е лятаната гума според мен :wink:

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Съб 17 май 2008 20:46

Аз съм с Pirelli P5000 195/50/15 доволен съм си, не са много шумни, много добре понасят влизането в локви. Като недостатък мога да посоча не особено доброто поведение при леко влажен асфалт. Веднъж почти ме предадаха :) валеше дъжд, аз си перкам по джеймс баучър и като стъпах на релсите задницата поиска да ме изпревари, овладях я ама добре че нямаше коли около мен....

Потребителски аватар
ittso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ittso » Нед 18 май 2008 8:41

el_nino написа:Колега аз незнам как можеш да правиш сравнение на лятна и зимна гуми по ниво на шум и да кажеш че лятната е по шумна от зимната като има поне 5-6 теста на гуми които мога да ти покажа правени от специалисти на световно ниво с което се доказва че това което казваш е абсолютно невъзможно ..... Аз карам от 2 месеца вече с Туранца ЕР300 и ги сравнявам с гумите които свалих преди това от колата Vredstein Quatrack 2 които са всесезонни и разлика в шума е огромна тишина за Търанцата . Не казвам че е най-тихата гума но все пак .

П.С. Според мен шума от гумата е последния критерии които трябва да се взима под внимание ..... за мен са много по важни другите дадености на гумата .... !

Без лоши чувства!

Съгласен съм, че директното сравнение на зимна с лятна гума не е съвсем редно, но в крайна сметка, погледнато чисто потребителски, ако предположим, че съм блондинка и не съм чел никакви тестове, трябва ли да има значение за мен какво пише в тях и дали сравнението е коректно? Мен ме интересува като се движа да чувам възможно най-малко шумове от гумите. Въпреки, че шумът от гумата не е най-важния параметър, когато се пътува на по-дълги разстояния оказва голямо значение за комфорта, освен ако не се пътува с бъги при което е все тая. :lol:
Към конкретния модел имам и други забележки, но тъй като не съм 100% сигурен че е от гумите или че е само от тях, като ги сменя, ако са основателни, ще кажа какви са.

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Нед 18 май 2008 20:48

devil_vas написа:
devil_vas написа:колеги, някой може ли да ми сподели впечатления от тези гуми:
Silverstone FTZ SPORT. това лято мисля да са такива летните ми гуми, но нямам никаква идея как се държат на пътя все още и как се държат на морко?

Изображение[/img]

преди извсестно време исках мнение за тази гума, явно не е от комерсиалните. така и никой нищо не каза. та сега аз да ви кажа.
след близо 3-4к км каране, тези гуми са идеални за всекидневна употреба, изключително силен борд - за толкова км и доста нацелени дупки имах само един лек проблем с едната джанта (205/40/17). на мокро също се държат добре. НО не стават за по екстремно каране, гумите не държат въобще. :?

YOKOHAMA PARADA Spec-2 е лятаната гума според мен :wink:

Питай дядката как се спира с тая Yokohama малко по-екстремно. После ще преосмислиш колко е добра :wink:

Иначе за Silverstone - имах такива две предни и трябва ти кажа, че никак не съм доволен, особено при по-топло време...особено пък на пистата. На 2рия завой вече все едно ги нямаше, а и свиреха много силно...

varbanoff написа:
Вчера взех 2бр-но още несъм сложил джантите.Дано да е така както казваш :twisted:

Повярвай ми през колата ми са минали да не кажа всички, но поне 98% от масовите по-спортни гуми и единствените, които ми харесаха бяха Eagle F1. Вече 4ти комплект карам :wink:

Ще ти кажа и защо:

1.Тихи са, при висока скорост не се чуват изобщо.
2. Много са здрави - издържат на всякъкви дупки (почти), пясъци, грапава настилка и т.н. (отпред съм с 195/45/15 и през каквито дупки съм минал си е направо чудо, че нямат дори и един балон).
3. Аквапланинга е почти нулев. Минавал съм със скорости до 180 км/ч през локви на магистралата и колата не е мръдвала. А мойта специално е лекичка и такива "опити" с други гуми се усещат доста, особено в свинктера mhihi
4. Имат невероятно здрав борд, а самата гума е много издържлива на големи натоварвания,като при високи такива (каране на писта) държат като луди, че дори след като загреят.
5. Спирачния път с такива гуми ми е може би най-малък от този с другите марки и модели.

Може би единственият им недостатък е, че свършват бързо. Или поне при мене е така...

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Нед 18 май 2008 23:24

Kingpin написа:Питай дядката как се спира с тая Yokohama малко по-екстремно. После ще преосмислиш колко е добра :wink:

Иначе за Silverstone - имах такива две предни и трябва ти кажа, че никак не съм доволен, особено при по-топло време...особено пък на пистата. На 2рия завой вече все едно ги нямаше, а и свиреха много силно...

точно на дъртия мнението за тия гуми е, че са най-най. В момента и Владко е с такива, няма оплакване. :wink: гумите държат много добре при стартове и при по-екстремно каране

за силвърстоунките съм абсолютно съгласен с твоето мнение :wink:

hcng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hcng » Чет 22 май 2008 10:48

В темата никъде не пише за марка Kormoran. Имам зимни такива и съм много доволен. За зимните със сигурност мога да кажа че си залужават малкото пари :)
Въпроса е как са им лятните? Спрял съм се на

Изображение
KORMORAN RUNPRO 75лв
Какво мислите ?

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 23 май 2008 0:10

Здравейте колеги аз си взех тези гуми за по 80 лв. броя ....
http://www.heed-auto.com/Tyres.html
модела T-trac

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”