Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
tovaonova написа:Само Good Year признавам
Не знам какво признаваш - но с тези :
http://eu.goodyear.com/ru_ru/tires/repo ... /index.jsp
поставени на една служебна "баничарка" - така плувах по "Цариградско"
миналото лято - със 70 км/ч - добре че нямаше кола в лявата лента - споделяй впечатления от конкретен модел - за мен горепосочения GT-3 е тотална скръб на мокро - въпреки големите хвалби на производителя - докато с тези:
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... htweiter=1
Едва след 100 км/ч идва "плуването" - мисълта ми е да не се абсолютизира една марка,като цяло, а да се споменават реални впечатления от пътното поведение на конкретни модели гуми!!!
Dorian написа:Е те тези гуми неслучайно са на 1-во място в тестовте на Автобилд за 2007-ма
И аз сложих такива,но като минус само мога да добава доста високата цена,но все пак живота на човек е по ценен такаче...
Хм, явно говорим за различни видове Turanza ER-300. Смея да твърдя, че това е най-шумната гума която някога съм карал. Значително по-шумна е от Ultragrip 7, която все пак е зимна гума и не е от най-тихите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега аз незнам как можеш да правиш сравнение на лятна и зимна гуми по ниво на шум и да кажеш че лятната е по шумна от зимната като има поне 5-6 теста на гуми които мога да ти покажа правени от специалисти на световно ниво с което се доказва че това което казваш е абсолютно невъзможно ..... Аз карам от 2 месеца вече с Туранца ЕР300 и ги сравнявам с гумите които свалих преди това от колата Vredstein Quatrack 2 които са всесезонни и разлика в шума е огромна тишина за Търанцата . Не казвам че е най-тихата гума но все пак .
П.С. Според мен шума от гумата е последния критерии които трябва да се взима под внимание ..... за мен са много по важни другите дадености на гумата .... !
Без лоши чувства!
П.С. Според мен шума от гумата е последния критерии които трябва да се взима под внимание ..... за мен са много по важни другите дадености на гумата .... !
Без лоши чувства!
- GOLF III PLAY STATION3
- Автомобил:
- Двигател:
!
Аз гласувах за Вредещейн
Vredestein Sportrac 3 - Giugiaro дизайн и са супер на ситуация
)
http://www.reifensuchmaschine.de/reifen ... ssanta.gif

http://www.reifensuchmaschine.de/reifen ... ssanta.gif
-
- Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
- Двигател:
devil_vas написа:колеги, някой може ли да ми сподели впечатления от тези гуми:
Silverstone FTZ SPORT. това лято мисля да са такива летните ми гуми, но нямам никаква идея как се държат на пътя все още и как се държат на морко?[/img]
преди извсестно време исках мнение за тази гума, явно не е от комерсиалните. така и никой нищо не каза. та сега аз да ви кажа.
след близо 3-4к км каране, тези гуми са идеални за всекидневна употреба, изключително силен борд - за толкова км и доста нацелени дупки имах само един лек проблем с едната джанта (205/40/17). на мокро също се държат добре. НО не стават за по екстремно каране, гумите не държат въобще.

Kingpin написа:Good Year Eagle F1 - най-добрата лятна гума.
YOKOHAMA PARADA Spec-2 е лятаната гума според мен

- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
Аз съм с Pirelli P5000 195/50/15 доволен съм си, не са много шумни, много добре понасят влизането в локви. Като недостатък мога да посоча не особено доброто поведение при леко влажен асфалт. Веднъж почти ме предадаха
валеше дъжд, аз си перкам по джеймс баучър и като стъпах на релсите задницата поиска да ме изпревари, овладях я ама добре че нямаше коли около мен....

el_nino написа:Колега аз незнам как можеш да правиш сравнение на лятна и зимна гуми по ниво на шум и да кажеш че лятната е по шумна от зимната като има поне 5-6 теста на гуми които мога да ти покажа правени от специалисти на световно ниво с което се доказва че това което казваш е абсолютно невъзможно ..... Аз карам от 2 месеца вече с Туранца ЕР300 и ги сравнявам с гумите които свалих преди това от колата Vredstein Quatrack 2 които са всесезонни и разлика в шума е огромна тишина за Търанцата . Не казвам че е най-тихата гума но все пак .
Без лоши чувства!
Съгласен съм, че директното сравнение на зимна с лятна гума не е съвсем редно, но в крайна сметка, погледнато чисто потребителски, ако предположим, че съм блондинка и не съм чел никакви тестове, трябва ли да има значение за мен какво пише в тях и дали сравнението е коректно? Мен ме интересува като се движа да чувам възможно най-малко шумове от гумите. Въпреки, че шумът от гумата не е най-важния параметър, когато се пътува на по-дълги разстояния оказва голямо значение за комфорта, освен ако не се пътува с бъги при което е все тая.

Към конкретния модел имам и други забележки, но тъй като не съм 100% сигурен че е от гумите или че е само от тях, като ги сменя, ако са основателни, ще кажа какви са.
- Kingpin
- Автомобил:
- Двигател:
devil_vas написа:devil_vas написа:колеги, някой може ли да ми сподели впечатления от тези гуми:
Silverstone FTZ SPORT. това лято мисля да са такива летните ми гуми, но нямам никаква идея как се държат на пътя все още и как се държат на морко?[/img]
преди извсестно време исках мнение за тази гума, явно не е от комерсиалните. така и никой нищо не каза. та сега аз да ви кажа.
след близо 3-4к км каране, тези гуми са идеални за всекидневна употреба, изключително силен борд - за толкова км и доста нацелени дупки имах само един лек проблем с едната джанта (205/40/17). на мокро също се държат добре. НО не стават за по екстремно каране, гумите не държат въобще.
Kingpin написа:Good Year Eagle F1 - най-добрата лятна гума.
YOKOHAMA PARADA Spec-2 е лятаната гума според мен
Питай дядката как се спира с тая Yokohama малко по-екстремно. После ще преосмислиш колко е добра

Иначе за Silverstone - имах такива две предни и трябва ти кажа, че никак не съм доволен, особено при по-топло време...особено пък на пистата. На 2рия завой вече все едно ги нямаше, а и свиреха много силно...
varbanoff написа:Вчера взех 2бр-но още несъм сложил джантите.Дано да е така както казвашKingpin написа:Good Year Eagle F1 - най-добрата лятна гума.
Повярвай ми през колата ми са минали да не кажа всички, но поне 98% от масовите по-спортни гуми и единствените, които ми харесаха бяха Eagle F1. Вече 4ти комплект карам

Ще ти кажа и защо:
1.Тихи са, при висока скорост не се чуват изобщо.
2. Много са здрави - издържат на всякъкви дупки (почти), пясъци, грапава настилка и т.н. (отпред съм с 195/45/15 и през каквито дупки съм минал си е направо чудо, че нямат дори и един балон).
3. Аквапланинга е почти нулев. Минавал съм със скорости до 180 км/ч през локви на магистралата и колата не е мръдвала. А мойта специално е лекичка и такива "опити" с други гуми се усещат доста, особено в свинктера

4. Имат невероятно здрав борд, а самата гума е много издържлива на големи натоварвания,като при високи такива (каране на писта) държат като луди, че дори след като загреят.
5. Спирачния път с такива гуми ми е може би най-малък от този с другите марки и модели.
Може би единственият им недостатък е, че свършват бързо. Или поне при мене е така...
-
- Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
- Двигател:
Kingpin написа:Питай дядката как се спира с тая Yokohama малко по-екстремно. После ще преосмислиш колко е добра![]()
Иначе за Silverstone - имах такива две предни и трябва ти кажа, че никак не съм доволен, особено при по-топло време...особено пък на пистата. На 2рия завой вече все едно ги нямаше, а и свиреха много силно...
точно на дъртия мнението за тия гуми е, че са най-най. В момента и Владко е с такива, няма оплакване.

за силвърстоунките съм абсолютно съгласен с твоето мнение

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги аз си взех тези гуми за по 80 лв. броя ....
http://www.heed-auto.com/Tyres.html
модела T-trac
http://www.heed-auto.com/Tyres.html
модела T-trac
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”