Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот lrlmodo » Вто 09 ное 2010 11:58

При 30гр на въздуха отиваме на поне 50гр на асфалта

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Вто 09 ное 2010 12:58

Малко_Направен написа:
MMX написа:
stefan4o написа:2. Зимните гуми спират най-добре на сняг. На сухо, на мокро имат доста по-лош сп.път от всесезонните и чисто летните.

С летните на сухо и на прах редовно се усеща превъртане. Като сложа зимните няма такова нещо. Въобще не съм съгласен, че спират по-зле - освен ако не е +40 градуса температурата. А за Матадор всеобщото мнение е, че са много зле. Явно има единици, които си хвалят своето или си затварят очите.
Ми имам по 500 км на седмица,без значение от метереологичните условия,не съм имал проблем.Ти виждам,че си много компетентен,сподели ни с какво караш ти,на каква кола и колко опит имаш,че само мнения за марките чета от теб,пък и като не споделиш,не си в темата.Вярно,че е Матадор,ама не всеки човек може да си позволи скъпа гума,още повече в размер на 16 цола.

Основно съм карал със зимни Клебер. Имах и едни Семперит, които бяха много зле, но не бяха нови все пак. Сега мисля да пробвам GoodYear да проверя толкова ли са добри колкото ги хвалят. Матадор бях погледнал веднъж докато избирах гуми - първо цената беше подозрително ниска и като се поинтересувах попаднах само на отрицателни оценки. За летни гуми съм склонен да вземам по-евтини, но при зимните не ми се правят икономии, че излизат скъпо.

GL3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GL3 » Пет 19 ное 2010 10:43

Аз трета зима ще карам с Fulda Montero (165/70 R14 - отпред и 185/60 R14 отзад) и да ви кажа честно съм доволен, не съм закъсвал като се има предвид, че са старички. Е, все пак има значение, че карам умерено и не напъвам голфчето. Миналата зима дори отзад бях с летни Debica Passio и не съм имал проблеми, но както казах гледам да спазвам правилата, а и завоите ги взимам лееееко, спазвам дистанция и така...No problem :) Обаче наскоро видях ДОТ-а на 4-те Fuldi и взех, че се позамислих - предните за правени 2005 , а задните 2003. Как мислите, колеги, много ли е опасно да се кара с гуми на по 5 и 7 години? Освен това тези от 2003 са бая изтъркани (мисля, че имат към 3 мм грайфер). Един приятел ми ги подари и 4-те преди 2 години.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 19 ное 2010 12:30

Зле са, но все пак по-добре зимни от 2003 отколкото някакви летни.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 21 ное 2010 19:14

ето и първите ми впечатления от ултра грип 7+:изключително тиха гума на суха настилка при 60 и 100-110км/ч.На мокра настилка също пробвах но не успях да направя голяма разлика.На сняг все още нямам оценка, защото не ми се ходи до Алпите mhihi .Малко неприятни вибрации когато настъпя листа и клонки в края на пътя, и доста по-меко возене по паваж.
Единствените малки минуси до момента са 2:леко недозавиване на 90градуса завой и това че задните гуми на голфи хвърлят малко повече вода и кал на задното стъкло но все пак шарката е такава а и чистачката да поработва от време на време.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 21 ное 2010 19:24

Аз пък забелязвам странен шум точно от ултра грип 7+. Надявам се, че е защото са нови. Карай покрай някоя стена да има отражение на звука и си отвори дясното стъкло - чува се едно като жужене. Забелязах го точно след като ги сложих.

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 21 ное 2010 20:48

жуженето може да от няколко камъчета в грайфера или от самия двигател даже

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 21 ное 2010 20:51

Един написа:Аз пък забелязвам странен шум точно от ултра грип 7+. Надявам се, че е защото са нови. Карай покрай някоя стена да има отражение на звука и си отвори дясното стъкло - чува се едно като жужене. Забелязах го точно след като ги сложих.

При мен са много тихи.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 21 ное 2010 22:22

hitman0013 написа:жуженето може да от няколко камъчета в грайфера или от самия двигател даже

Не е от двигателя - половин час по-рано нямаше нищо, а и самият звук се усеща че е от гумите. Предполагам ръбовете на грайферите ще улегнат след 50-100 км и ще изчезне. Пак казвам чува се като отражение ако отдясно има стена или скала - на открито не се чува или поне като съм вътре не го усещам.

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 21 ное 2010 22:25

странно защото при мен такова нещо преди седмица нямаше
абсолютна тишина.Да си натискал много силно спирачката, с абс ли си на спирачките?

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 21 ное 2010 23:27

С ABS съм, но не съм я натискал, а и се вижда че при по-висока скорост започва да се усеща. Не се знае дали летните ти не са били по-шумни и затова да ти се струва тук голяма тишина. Все пак пробвай с отворен прозорец да караш до бетонна стена поне колкото колата и слушай при скорости 60-80км/ч.

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 22 ное 2010 0:07

да, летните ми са по-шумни и на задните имам проблем-изкривяване на ламелите и съответно леко виене при скорост над 70-80км/ч.Това се получава на много гуми под въздействието на абс-а.Но като ти казвам че са тихи, недей сега 2ма 3ма да ни убеждаваш че не е така.С каквото и да караш до бетонна стена все нещо ще се чуе-я гума, я гърне и т.н.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 22 ное 2010 21:21

Днес взех за пасата Ултра Грип Перформанс 205/55/16 и на мокро са екстра.
Имат сериозни отводнителни канали.
На твърдост са както Ултра Грип 7+ (предполагам са еднаква смеска)
Асиметрични са и поне на мен доста повече ми харесват като шарка от 7+

По натам ще споделя повече. :wink:

п.с. май си става заклет фен на Добрата Година mhihi Зиме, лете все с тях :lol:

Потребителски аватар
Малко_Направен
Автомобил: Mercedes W203
Двигател: 270 CDI

Мнениеот Малко_Направен » Пон 22 ное 2010 22:57

Един написа:С ABS съм, но не съм я натискал, а и се вижда че при по-висока скорост започва да се усеща. Не се знае дали летните ти не са били по-шумни и затова да ти се струва тук голяма тишина. Все пак пробвай с отворен прозорец да караш до бетонна стена поне колкото колата и слушай при скорости 60-80км/ч.

Добре бе човек,как може само глупости да пишеш?Прочел съм ти почти всички мнения на тема гуми и до тук един смислен пост не ти намерих.Знам,че всеки има право на собствено мнение,ама ти не спираш да плюеш по всички марки,кажи кое е добра гума за теб?.Нямам претенции на голям специалист,просто продавам гуми,бил съм в завод на "Goodyear" и имам някакви наблюдения.Ако ти шуми тази гума,значи е време да си смениш колата.....и за какви скали и бетонни стени говориш.Цял свят я призна тази гума,само на теб ти е шумна

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пон 22 ное 2010 23:39

Малко_Направен написа:Добре бе човек,как може само глупости да пишеш?Прочел съм ти почти всички мнения на тема гуми и до тук един смислен пост не ти намерих.Знам,че всеки има право на собствено мнение,ама ти не спираш да плюеш по всички марки,кажи кое е добра гума за теб?.Нямам претенции на голям специалист,просто продавам гуми,бил съм в завод на "Goodyear" и имам някакви наблюдения.Ако ти шуми тази гума,значи е време да си смениш колата.....и за какви скали и бетонни стени говориш.Цял свят я призна тази гума,само на теб ти е шумна

Казах първи впечатления - със слуха нямам проблем и казвам какъв е случая. Интересуваше ме като са в категория скъпи дали откъм тишина ще са идеални - не са. Предполагам шарката оказва влияние на шума на всяка различна гума. Припомни ми по кои марки съм плюл (които всъщност според теб са супер)? Просто продаваш гуми - е и аз някога съм бил в тоя бранш и ако се смяташ за капацитет и аз не съм съвсем марсианец. Бетонните стени, ако не си забелязал отразяват звука като минеш покрай тях и може в някаква степен да си преслушаш външно колата. Най-вероятно игличките от отливката, които ги имат всички нови гуми да издават някакъв звук докато се изчистят.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”