ГО и бонус малус системата
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ГО и бонус малус системата
Не е необходимо да ходиш чак до щатите, то и у нас лекарите и някои други професии имат застраховка професионална отговорност. Гражданска на водача...удрям те, слизам и с ръцете в джобовете заявявам, че никога не съм бил зад волана на тая кола. Обезщетение ще видиш евентуално след трета инстанция и четири- пет години, ако успееш да докажеш, че съм карал.
значи вариант 1 добавяме и ГО за собственика на МПС за случаите когато изпусне ръчната при паркирана кола.
вариант 2 аз обезщетението ще си го взема от гаранционния фонд, а той ако иска да съди собственика. Все пак ГО в общия смисъл би следвало да покрива всякакви рискове, ако съм с колело пак мога да ти счупя крака
вариант 2 аз обезщетението ще си го взема от гаранционния фонд, а той ако иска да съди собственика. Все пак ГО в общия смисъл би следвало да покрива всякакви рискове, ако съм с колело пак мога да ти счупя крака
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
това е несериозно....снимат ме отивам в кат с ръце в джобовете и казвам никога не съм карал тази кола...дрън дрън...
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
silent написа:това е несериозно....снимат ме отивам в кат с ръце в джобовете и казвам никога не съм карал тази кола...дрън дрън...
Кой те снима, къде? Аз съм те ударил току- що? И като имаш снимка какво, ще вземат криминална експертиза за всеки подбит калник? Годно доказателсво, че зад волана съм бил аз нямаш докато не приключи обжалването на трета инстанция, а Гаранционният Фонд в такива случаи не изплаща нищо, прочетете си какво пише в тия документи, дето ги подписвате ката година най- накрая...
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Верно е, а и можеш да избягаш след ПТП, и пак да кажеш че не си бил, може и колата съвсем реално да ти я откраднат, и верно да не си ти...варианти много.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Нямах това в предвид...дадох пример със снимките на КАТ...отивам с ръце в джобовете и казвам не съм аз ...дали ще ми се размине....логиката е същата откраднали са ми колата снимали са ме с превишена скорост над 50км..и ми вземат книжката докато не кажа кой е карал моята кола или не докажа че била открадната....с малко законодателни промени не е невъзможно да се прилага същия принцип за гражданската...като кажеш че не си ме блъснал ти и стоиш с ръце в джобовете го отнася собственика на автомобила ако не си ти ...а ако си ти пак го отнасяш ако не посочиш кой си го дал....а ако този на който си го дал отрече че е бил той...пак го отнасяш ти ...другия път да не го даваш на сулю и пулю...
-
- VW експерт
Малката разлика е, че като те снимат, може и да не разбереш, а и като цяло няма как да си обявиш колата за открадната със задна дата, без достатъчно уважителни причини.
А като сериозно катастрофираш по твоя вина, бягството ти е вариант, а пострадалите някой трябва да им покрие щетите... Същото и като някой ти открадне наистина колата и направи беля с нея.
Няма как на мен да ми вдигат застраховката, защото някой ми е откраднал колата и е причинил ПТП.
А като сериозно катастрофираш по твоя вина, бягството ти е вариант, а пострадалите някой трябва да им покрие щетите... Същото и като някой ти открадне наистина колата и направи беля с нея.
Няма как на мен да ми вдигат застраховката, защото някой ми е откраднал колата и е причинил ПТП.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
и като застраховката е на колата ти както е в момента ....и ти я откраднат и попилеят с нея други коли недай си боже хора ..кой ще го отнесе ...крадеца или ти....малуса за кой ще е за колата ти ? или за теб? моята кола поне за момента не може сама да си плаща застраховката...аз и я плащам...
-
- VW експерт
То е ясно, ти плащаш. Но като е на теб застраховката, и имаш пет коли...застрахователят ще е получил пет пъти по-малко. Отделно, като е на човек, застрахователят ще държи да плаща само за щети причинени от застрахованите при него хора, а не за щети причинени с техните коли от други хора (имащи застраховка другаде, или нямащи въобще). И там вече кашата става пълна.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
разковничето е в първото изречение....в случая като сложа служебната са точно 5....само че аз мога да карам едновремено само една....жена ми и тя една ...и другите ми две стоят в двора ...така или иначе си мисля че застраховката трябва да покрива грешките и щетите причинени от конкретния водач..по анлаогия със застраховките на медиците...но е ясно че няма да стане ...
-
- VW експерт
Вероятността да ти откраднат кола и да направят с нея ПТП е пет пъти по-голяма, кой ще плаща, ако крадеца няма застраховка (или избяга, укрие се и пр)?!
Също така имащ още един стимул да избягаш от ПТП.
Също така имащ още един стимул да избягаш от ПТП.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
ще плаща гаранциония фонд , съда прокуратурата и полицията задето не си вършат работата и не вкарват крадците в затвора...това което казваш по горе няма отношение дали е застрахована колата и водача...
-
- VW експерт
Кое няма отношение???
Удрям се, и за да не ми пишат акт, отивам в полицията, и казвам, че току що някой ми е откраднал колата. Така не съм отговорен за ПТП, докато не се докаже (евентуално след години), че аз съм си карал колата. Имам допълнителен стимул да го правя всеки път, за да не ми стане застраховката в пъти по-висока. Същите стимули ще са и пред всеки дришльо, и ще се прави толкова често, че гаранционния фонд няма да стигне до никъде. В резултат ще вдигнат солидарно основната цена за всички, защото ще им искат да отделят повече пари за тоя прословут Гаранционен фонд.
А какво се прави с крадците, не знам...знам, че разследванията при липса на доказателства се прекратяват след около месец, до появата на нови доказателства... Това от личен опит, пратиха ми писмо.
Удрям се, и за да не ми пишат акт, отивам в полицията, и казвам, че току що някой ми е откраднал колата. Така не съм отговорен за ПТП, докато не се докаже (евентуално след години), че аз съм си карал колата. Имам допълнителен стимул да го правя всеки път, за да не ми стане застраховката в пъти по-висока. Същите стимули ще са и пред всеки дришльо, и ще се прави толкова често, че гаранционния фонд няма да стигне до никъде. В резултат ще вдигнат солидарно основната цена за всички, защото ще им искат да отделят повече пари за тоя прословут Гаранционен фонд.
А какво се прави с крадците, не знам...знам, че разследванията при липса на доказателства се прекратяват след около месец, до появата на нови доказателства... Това от личен опит, пратиха ми писмо.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Да напуснеш ПТП, да отидеш в полицията и да дадеш фалшиви показания, с които подвеждаш органи на реда с цел прикриване на истината - как мислиш, че ще свърши всичко това?
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според зависи. Ако няма свидетели и годни доказателства то ще свърши, както свършват повечето "паркинг" щети, които светнатият нашенец си оправя за да не е плащал залудо каското
П.П. Впрочем ако смятате да убедите 500 милиона души в 28 държави да си обърнат гражданската отговорност с краката нагоре , тоест да бъде само на водача пожелавам успех

П.П. Впрочем ако смятате да убедите 500 милиона души в 28 държави да си обърнат гражданската отговорност с краката нагоре , тоест да бъде само на водача пожелавам успех

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”