Колеги-мотористи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Re: Колеги-мотористи

Мнениеот vucata » Сря 18 апр 2012 21:54

Каквото и да си говорим има ограничения на скоростта, които са за всички. Аз не мога при изпреварване на тир движещ се със 100км/ч да гледам само в лявото си огледало, гледам си мантинелата и разстоянието между мен и тир-а. Не мога да се съобразявам със всеки каращ с 200+ и да рискувам своя живот и живота на още 3-4 човека с мен заради тези които си мислят, че щом имаш мотор трябва да го караш колкото може :beer
Ситуации колкото щеш, че има измет при водачите на автомобили и мотори- ИМА. Не само в БГ. Всичко е до акъл и манталитет :да:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 22 апр 2012 13:32

Лошото е ,че те не се пазят ,как да ги пазиш ти!?

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Нед 22 апр 2012 17:59

rokera671 написа:Лошото е ,че те не се пазят ,как да ги пазиш ти!?

Ето това е простата истина, същото се отнася и за пешеходците. :beer

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Нед 22 апр 2012 21:01

Тази тема е като разкази без край.
Веки си има мнение с коeто някои не са съгласни а други са.
Да не кажа всеки но доста от вас са имали премеждия с мотористи включително и аз и както един колега каза,дори го цитирах,няма значение дали ще си на две или на четири гуми гнили ябълки има на всякъде!

Не знам каква точно е дискусията и има ли смисъл от нея,но има достатъчно заключени теми по въпроса защо трябва и тази да бъде заключена отново?
И немога да разбера защо четириколесните почитатели на които останалите категорий им пречат захапаха и тази тема :?:
Да е по кафява може би facepalm

Потребителски аватар
vurgala
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vurgala » Пон 23 апр 2012 8:46

Dead man написа:Винаги пускам моторист като го видя в огледалото.... :012:

Отварям си прозорецът,махам му с ръка да мине и му правя възможно най-много място... :012:

На 10 пуснати най-много 1 или 2ма да ми вдигнат ръка за благодарност като ме минат... :banghead:

колега радвам се че си толерантен,но сигорно не всеки път може да се вдигне ръка.всичко е според ситоацията
:012: направи добро и не чакай навсяка цена да ти се отвърне. :012:
когато лично на мен ми правят место да мина по напред в колоната кимам с глава.
ако се движа с по висока скорост концентрацията е на 100 процента и всяко едно отклонение е за моя сметка
и само да вметна една ситоация три платна с по три автомобила на светофар. задава се в далечината мотоциклетист.светва зелено колите са потеглили. мотоциклетиста от далеч премигва ако е възможно да се разминат(не е свирено с клаксон или форсирано до прекъсвачи).трите коли се движат с една и съща скорост.вече мотора е почти зад колата в крайно ляво платно и пресветва за втори път.колата пред мотора прави някакви неясни шикалкавения,като последното е леко в дясно и мотора се промъква от ляво на колата и в момент в който мотора подминава колата с предното си колело автомобила набива спирачки (така както се изпробват спирачките ) за да провериш кое колело ти държи и спира на място.сигорно беше наквасен шофьора на колата и се е подразнил от това че го подканват да мине в средна лента,и си представям ако мотора бе изчакал както по правилник колата да се оттегли и тогава да се разминат какво щеше да се случи?и докога ще се прилагат номерца (който често срещам) по пътищата.с набиването на спирачките.а говорим за толерантност.вече незнаеш на какви психопати ще попаднеш.така че пазя се от всеки и не разчитам на никого в тази джунгла.
не е нужно да се опитвате да мислите еднакво с този зад вас просто останете и поддържайте курса си.те ще ви заобиколят.
:обичам ви

Потребителски аватар
keksa
Автомобил: Golf VI
Двигател: CAXA
Контакти:

Мнениеот keksa » Пет 27 апр 2012 10:31

Хей, колеги, гледам се оказва, че доста хора от форума караме мотори вече... Прочетох доста мнения... Наистина мотористите изпреварват колоната на всеки светофар и наистина в повечето случаи би могло да се направи и с колата, но замислете се ако отсреща дойде друга кола- можете ли да застанете между колите ако сте на 4 колела?
Съгласен съм, че има изключително безумни мотористи, но съм 100% сигурен, че тези хора и с колите са такива, а и извън пътя са безкрайно нагли и арогантни - смятам, че дали си с мотор, кола, колело или камион трябва да се придържаш към добрия маниер, като примерно използваш мигачите, за да покажеш на тези около теб накъде искаш отиваш и последнеш в огледалото преди да направиш маневра, а не след като чуеш спирачките до теб или зад теб ( това би спестило много на всички ни според мен).

И за протокола аз карам HONDA DOMINATOR 650 в града през седмицата и
HONDA HORNET 600 през свободното време за забавление... heavy metal zork

Потребителски аватар
Volksrod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Volksrod » Пет 27 апр 2012 21:52

Има ЗДП и ППЗДП, там пише ма моториста къде му е мястото в трафика!
А това че кам по чертата и межде колите, си е за моя сметка :)

Yamaha Majesty 250

Потребителски аватар
BOCOO
Автомобил: golf3
Двигател: AEE 1996

Мнениеот BOCOO » Вто 08 май 2012 18:48

колеги искам да попитам задължително ли е да карам на фарове скутера

boiko_ndl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boiko_ndl » Вто 08 май 2012 19:02

Случка от преди няколко дни карам на магистралата от софия посока пловдив изпреварвам автобус зад мен изниква мотор вместо да ме изчака да завърша маневрата се шмугна между мен и автобуса направо настръхнах

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Вто 08 май 2012 19:03

BOCOO написа:колеги искам да попитам задължително ли е да карам на фарове скутера

Ако не искаш да те сгази някой който не те е видял карай на фарове дори и да не е задължително. :012:

Потребителски аватар
taku_s3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот taku_s3 » Вто 08 май 2012 19:16

Аз целогодишно си карам на фарове и мотора и колата.
Не мисля,че е излишно да си по лесен за забелязване :да:

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Вто 08 май 2012 19:45

BOCOO написа:колеги искам да попитам задължително ли е да карам на фарове скутера

Да. През деня е задължително за мотопедите, за вечер... няма да коментирам :lol: :beer

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Вто 08 май 2012 19:52

boiko_ndl написа:Случка от преди няколко дни карам на магистралата от софия посока пловдив изпреварвам автобус зад мен изниква мотор вместо да ме изчака да завърша маневрата се шмугна между мен и автобуса направо настръхнах

за коя дата или ден по конкретно става дума, помниш ли ?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 08 май 2012 20:15

От години карам и аз мотор ,почнах с малки ,след това с гордостта на соцлагера MZ ,след това карах едно известно време мотори, които не бяха мои :Mr Green Fun Кавазаки GPZ 750 и Хонда CB1 ( бяха на аверче ,което нямаше време за каране ,за сметка на това аз имах доста :Mr Green Fun ),а сега с последното ми бебче Ямаха Драгстар 1100 heavy metal zork
IMG_0172.jpg
П.п . късно видях темата и много ми е приятно ,че във форума има толкова мотористи

boiko_ndl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boiko_ndl » Вто 08 май 2012 20:23

nero
за коя дата или ден по конкретно става дума, помниш ли ?

Понеделник 30 април към обяд

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”