Смяна на летни със зимни гуми
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Смяна на летни със зимни гуми
Генчо, подкрепям мнението ти. Със здраве да си ги търкаляш нокиите 

- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Аз лично другата седмица на 1ви мисля да ги мятам, че сега като знам какви хайки ще има..
Ето и 1 клип доста интересен и полезен..

Ето и 1 клип доста интересен и полезен..

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Johnsword написа:Ето и 1 клип доста интересен и полезен..
Клип от производители на гуми или в унисон с тях, където много ясно че ще те посъветват да си сменяш и зимните гуми 2 пъти на зимен сезон, ако могат.

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Johnsword написа:Аз лично другата седмица на 1ви мисля да ги мятам, че сега като знам какви хайки ще има..
Хайки за какво ? Все още не са променили закона че да са задължителни зимните гуми ! Виж ако си с галоши с милиметър-два грайфер може и да те глобят но пак не е сигурно

- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Летните са ми с по 4 милиметра грайфер. В зависимост от времето ще сменя гумите.. ако са 10+ деня не виждам смисъл тук в нашия край днес 20 градуса.. 

Няма никаква логична или реална причина да си сменяте гумите днес или утре.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Зависи къде се намираш и по какъв път пътуваш или ще пътуваш. В петък валя сняг на Петрохан, не много, но способен да обърка сметките със спирането или излизането на баира на някой с летни пистарки 

-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
В интерес на истината по неволя се наложи в събота и неделя да мина през Петрохан с летни гуми. Останах много приятно изненадан от поведението им. При влажен авалт и температура 3 градуса на най - високото по борд, бях като залепен за пътя
И все пак, 3-4 градуса по - малко и щях да "смукна", а и днес в София 0 градуса... така че времето за зимните май дойде...

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ако винаги караш на границата на възможното на гумите и колата, рано или късно ще смукнещ.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Изхаках зимните преди два дена на колата, може би малко по-рано от обичайното, че по принцип не бързам. Летните на 4-5 градуса в дъждовно време, както беше миналата седмица не ми се иска да ги пробвам колко ще държат и предпочитам ако ми се наложи пътуване да съм си със зимните и си спестявам после чакането по гумаджийниците когато всички тръгнат да сменят, пък и за седмица/две няма да им стане нишо. 

-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
muns61 написа:Ако винаги караш на границата на възможното на гумите и колата, рано или късно ще смукнещ.
Не че нещо, но мисля, че от мнението ми си личи, че не съм много happy, че нямах възможност да сменя гумите предварително и тръгвайки да ми е по - спокойно, и то не защото не ми се е чакало по гумаджийници, а заради хубавите ми хазяй, благодаарение на които от 4 години нямам мазе и гумите ми седят на 230 км от тук, но това непроменя факта, че летните се справиа перфектно дори при тези температури и условия. И в нито един момент дори не намекнаха, че са дори близо до границата на загуба на сцепление.
Ако температурите бяха 3-4 градуса по - ниски, щях да смукна до толкова, до колкото, че нямаше да тръгна. За сравнение, едни други участници в движението, които наваксваха изоставането си и неуцелването на лентите за движение в завойте чрез използване на няколкото села по пътя за скоростни отсечки.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
От вчера монтирани.
В събота сутинта във Враца беше 3 градуса,на Витиня,1-2.
Сух път,но мисля че е време който пътува сутрин рано,и в късните вечерни часове извънградско да се замисли за поставяне на "подходящи" за сезона гуми.
В събота сутинта във Враца беше 3 градуса,на Витиня,1-2.
Сух път,но мисля че е време който пътува сутрин рано,и в късните вечерни часове извънградско да се замисли за поставяне на "подходящи" за сезона гуми.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Миналата сутрин излизам от работа в 5и30. Карам от няколко дни една лагуна( полото е в пловдив за малко). Реното на борда показа+1 градус, беше яка мъгла. асфалта мокър, пред замръзване, наслоен с някаква гняс от дърветата и прах- колата 4 5 пъти превъртя гумите при потегляне( и тя е с летни все още), няколко пъти при леко пипане на спирачката - думка АБС-а. Значи вече е време. В петък като си дойде половерчето- веднага му мятам зимните. 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
карам ги от 2 седмици - разликата между дневни и нощни температури вече е значителна
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 1.9 tdi ALH 2001g.
Време е за зимните гуми и аз смятам да ги сложа в близките дни. 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”