Смяна на летни със зимни гуми
Re: Смяна на летни със зимни гуми
И аз от 2 дни съм със зимни. Сутрин е 2-3 градуса, няма как да се карат летни вече.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Предлагам ежедневни и БЕЗПЛАТНИ демонстрации на всички желаещи, че има как при температура 1-2-3 градуса сутрин да се кара с летни гуми. Карам в ограниченията(+/- 5км/ч) без приплъзване при тръгване и спиране.
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Мда, мога да потвърдя... Няма драми, въпроса е, че всеки моемнт температурите могат да паднат още, а и в София сняг през ноември не е рядкост, така че... към момента и с летни няма драми, но е време за змини - определено.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Важното е като се сменят гумите да се напише във форума, защото иначе няма да работят добре и да имат колосално сцепление.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Това си е доказан научен факт! 

Снощи си прибирах късно от едно село, навън беше 2 градуса. Днес пътувам за работа, сутрина беше сигурно -1. Шофьора на колата е още се летните, пътуваме напред-назад всяка сутрин и всяка вечер, 80 км. Студа не е предпоставка за смяна на гуми, снега е. Ако има сняг, вече няма спор. Лошото е, че гумите не са нещо, което да си го извадиш от джоба и да го пъхнеш обратно със същата лекота. Затова е добре да си готов.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Време си е за зимните гуми.Сутринта към 8 часа по стъклото ми имаше скреж.
Аз днес ги смених, защото сутрин си е между 0 и 5 градуса... Дневните наистина са още над 10 градуса, но все пак, не ми се рискува.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Snuupy написа: Дневните наистина са още над 10 градуса,
По наше място бяха само + 18 гр.На 50% съм готов със смяната ,че разкопаха пътя за мръсен канал към ранчо и е лепкава глина и е малко зор с летните. Следващите дни ще сменя и задните,че не ми се сменят във валежно време
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
myrshavija написа:Предлагам ежедневни и БЕЗПЛАТНИ демонстрации на всички желаещи, че има как при температура 1-2-3 градуса сутрин да се кара с летни гуми. Карам в ограниченията(+/- 5км/ч) без приплъзване при тръгване и спиране.
Ти си моя идол

Майтапа настрана... и цяла зима съм карал с летни гуми- въпроса е не толкова в гумите колкото до усещането на автомобила от водача. Виждал съм коли със скъпи зимни гуми- на лек наклон дава яко газ и започва да върви назад, докато гумите му боксуват с 80 напред. Аз отзад с "галошките" леееко подавам газ на 2ра и го заобикалям....
Мършав, аз мога да почвам уроците за южна България

Шофирането при зимни условия НЯМА НИЩО ОБЩО С ШОФИРАНЕТО ПРЕЗ ЛЯТОТО....
Задавам въпрос- Спираш на заледено нагорнище. Колата тръгва да се пързаля лека полека надолу. Какво правим? аз знам, а вие знаете ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само ти знаеш.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Отговора- скачам от колата
Бъзикам се, но това е често срещана ситуация.

- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Който пише със съмнения дали на 1-ви ноември е рано за зимните, да се замисли дали не си е взел кола над възможностите, а не теории да развива 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
toraborat написа:Който пише със съмнения дали на 1-ви ноември е рано за зимните, да се замисли дали не си е взел кола над възможностите, а не теории да развива
Само не разбрах като зимните ми гуми висок клас купени миналата година са още в мазето и не мисля да ги слагам тези дни дали съм си надскочил възможностите или какво ?? Тя темата по принцип освен за говорилня и чесане на клавиатури няма практическа полза,понеже факта че някой е преценил че е време да си смени гумите не значи че това ще накара някой друг да направи същото

- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Е това правя и аз - чеша. За надскачането на възможностите - дадох го като възможна причина, има и по тежка - психологическа. И аз си обичам гумите, ама... 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”