Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот ALESYZ » Чет 09 дек 2010 11:01

Ами няма да кажа друго освен едно. Нали задното не ставало за зимата. Много поздрави от мен. Миналата година сефте сложих такива гуми, ултрагрип 7+ и мога смело и безоотговорно да кажа, че това е гумата, дето не прави компромиси с нищо. Тествал съм как ли не и къде ли не, щото съм неверник, колата обаче се държи перфектно. И не нося бордюри в багажника. Определено гласуваm с две ръце за този модел на Goodyear.

boglev

Мнениеот boglev » Вто 14 дек 2010 12:41

Колеги, какво ви е мнението за следните гуми:
Gislaved Euro Frost 3 91T
Barum Polaris 2
Uniroyal TL MS Plus 66

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Вто 14 дек 2010 12:54

От месец карам с 4 бр.Поларис 2.На сухо и мокро добри,никакъв шум дори и при 150км/ч,обаче на сняг все още не съм ги пробвал,но и не очаквам да се държат като по скъпите гуми.Дет се вика за тия пари толкова.Пък и буса ми е 2000 кг.Бих ти предложил да вземеш Гиславеда,определено са по меки

boglev

Мнениеот boglev » Вто 14 дек 2010 13:01

Гиславед съм карал, май са много меки.
А някакви мнения за Фулда : http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... ordId=1712

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Вто 14 дек 2010 17:04

boglev написа:Гиславед съм карал, май са много меки.
А някакви мнения за Фулда : http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... ordId=1712

Аз съм с такива, вчера имах и възможността най-накрая да ги тествам на сняг. Имат доволно сцепление при тръгване, също така и при спиране. Мекички са, дори твърдото окачване на кочината ми става леко по-поносимо. Вечерта паркинга на Кауфланд беше празен, та реших и малко да я повъртя, на ръчна съвсем контрулеруемо влиза с вратите и след това лесно продължава на където искам, а с пълен волан и газ само на първа успях да завъртя предницата, на втора захапват и падат оборотите, а съм със 150 магарета под капака:)
Доволна е гумата, няма да сгрешиш с нея :да:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 14 дек 2010 17:23

DA@KA написа:От месец карам с 4 бр.Поларис 2.На сухо и мокро добри,никакъв шум дори и при 150км/ч,обаче на сняг все още не съм ги пробвал,но и не очаквам да се държат като по скъпите гуми.Дет се вика за тия пари толкова.Пък и буса ми е 2000 кг.Бих ти предложил да вземеш Гиславеда,определено са по меки

Поларис 2 са страхотни на сняг. Имал съм такива на стария Пасат :beer

boglev

Мнениеот boglev » Вто 14 дек 2010 20:33

В крайна сметка, взех Continental TS 830, уж били по-добри от Фулдата, пък ще видим...

Потребителски аватар
KadROo
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1Z 1997

Мнениеот KadROo » Вто 14 дек 2010 20:46

корморан snowpro много голям спирачен път на мокър асфалт на сняг не ги знам все още , но на странични завои добре се държат :roll:
Изображение

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Сря 15 дек 2010 9:59

KadROo написа:корморан snowpro много голям спирачен път на мокър асфалт на сняг не ги знам все още , но на странични завои добре се държат :roll:
Изображение

Корморана като са нови държат добре, бащата преди време с такива беше издрапал на място, където други се качили трудно с вериги. След време обаче много се втвърдяват, макар че бяха карани много малко и само зимата.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 16 дек 2010 21:51

Вече мога да споделя повече лични наблюдения:
- ултра грип 7+ са си чиста копачка. Много добре на сняг - спиране и тръгване + на лед. Странично също добре държи. На мокро са ок, за аквапланинг не особенно. Спирането на сух, но студен асвалт е горе долу. На сух и топъл - зле.
Идеална гума за градски условия и ниски до средни скорости. Тиха и конфортна гума.

- ултра грип перформанс - за копаене не съм аз човека да кажа и не знам как ще е на моно задвижване :lol: , но мисля, че не е подходяща. По скоро това е гума за по-високи скорости, мокри и кишести пътища. Има големи отводнителни канали и в дълбоки локви гази чудесно. Спира отлично на студено, мокро, кишесто и снежно. За лед идват малко твърдички май :roll: Странично държат по-добре от 7+ (разбираемо), освен на лед. На топло сухо се държат много по-добре от 7+. Като цяло по-стегната гума е. За лед пак казвам - не е добра.

п.с. от гуд иър могат да се свържат с мен на ЛС за хонорара mhihi

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Чет 16 дек 2010 22:05

Да, 7+ за сняг и лед е перфектна, но на сух асфалт има какво да се желае!
Правих си експерименти онзи ден по стръмните и заледени улички в Бояна, който е ходил знае за какво става въпрос :D
На моите им е 3ти сезон, но видимо не са мръднали, защото 2г съм ги карал само в центъра на София-предимно, явно не много.На сняг и лед почти нямат разлика от това като бяха нови, гумата е много добра и каучака с времето си остава мек и не се втвърдява :!:

За Перформанса винаги ми е било интересно като съпоставка с 7+ и благодаря на колегата ,че сподели :beer

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Чет 16 дек 2010 22:24

Оценка 100+ за Nokian W+!!!
Уникално поведение на колата на сняг и лед!Препоръчвам ги на всеки!

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 16 дек 2010 22:30

group® написа:Вече мога да споделя повече лични наблюдения:
- ултра грип 7+ са си чиста копачка. Много добре на сняг - спиране и тръгване + на лед. Странично също добре държи. На мокро са ок, за аквапланинг не особенно. Спирането на сух, но студен асвалт е горе долу. На сух и топъл - зле.
Идеална гума за градски условия и ниски до средни скорости. Тиха и конфортна гума.

- ултра грип перформанс - за копаене не съм аз човека да кажа и не знам как ще е на моно задвижване :lol: , но мисля, че не е подходяща. По скоро това е гума за по-високи скорости, мокри и кишести пътища. Има големи отводнителни канали и в дълбоки локви гази чудесно. Спира отлично на студено, мокро, кишесто и снежно. За лед идват малко твърдички май :roll: Странично държат по-добре от 7+ (разбираемо), освен на лед. На топло сухо се държат много по-добре от 7+. Като цяло по-стегната гума е. За лед пак казвам - не е добра.

моите снежни впечатления от ултра грип 7+:ууууу уникална, само дето сухия сняг дето валя се лепи на гумата при ниска скорост.Веднъж и аз да взема нещо полезно.

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Чет 16 дек 2010 22:42

Трета зима с Малоя Креста 220 и съм повече от доволен. Всяка зима ги въртя предни-задни, а лятото са надути на тъмно и влажно в мазето.
Преди бях с Гиславед Нордфрост и това за мен е уникално добра гума :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 16 дек 2010 22:49

hitman0013 написа:
group® написа:Вече мога да споделя повече лични наблюдения:

моите снежни впечатления от ултра грип 7+:ууууу уникална, само дето сухия сняг дето валя се лепи на гумата при ниска скорост.Веднъж и аз да взема нещо полезно.

Прилични са да. Днеска се "дърпах" с едно пежо 307 и го бих - отне ми само 40сек да вдигна 30км/ч, направих му една дължина mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”