За ксенона
- mastersound
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: 1.9 TDI 1Z
Re: За ксенона
Значи .. имам следния въпрос сега съм със 35W ксенон и ако искам да сменя крушките със 55W трябва ли да сменям и баласта или той си остава 1 и същ ? Обаче крушката трябва да е AC какъвто си е и баласта нали?
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
АС е означение за променливо напрежение
Да,трябва и баласта да ти е с 55 вата изходна мощност и крушките да са 55 вата .

- mastersound
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: 1.9 TDI 1Z
Да знам какво означава AC и DC ..
Благодаря 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re:ксенон
Здравей искам да питам колко хидяли келвина крушки тебва даси зема за да ми свети ей така ксенона : http://i7.tinypic.com/477uzrc.jpg в момента сам с 12000 келвин и неми светят така взех ги от бим.бг и от бктунинг.бг Благодаря предварително за информацията ....
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Вземи си 5000 и сложи лилаво фолио на фаровете. Сериозно ли ти харесва тая лилава светлина? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
12k келвина се ползва само за изложбени коли, на пътя мах 5к, да кажем, колкото е по-голяма тази стойност, толкова по-малко е излъчваната във видимия спектър светлина.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
4300К е оптималния вариант.
Да попитам и аз нещо. Карам сеат толедо 1L, който от завода излиза с отвратителни фарове. И в други толедота съм се возил фаровете са плачебни. Лично съм си почиствал рефлекторите и фаровете с вода и вестник и нещата се пооправиха една идея. Имам и реле на фаровете, но и то не помага особено. В момента съм с philips +30% от около 2 години и още не съм ги сменял. Въпроса е следния с ксенон H1 35w ще има ли подобрение или по-добре да сменя фаровете с нови? Казаха ми че със лоши рефлектори в мъгла с ксенон е много зле положението все едно имаш завеса, вярно ли е това? Също така понеже стъклото на фара е оребрено и фара е рефлекторен, мисля да сложа ксенонови крушки H1R. Дали има голяма разлика между H1R и H1? И ако се реша на покупка на ксенон от къде да си го купя? Не държа да ми го монтират, аз ще се справя.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
radik90 написа:Казаха ми че със лоши рефлектори в мъгла с ксенон е много зле положението
За теб не знам,но за тези които ще карат срещу теб определено ще е мнооого зле

- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Понеже на мен ми пука, сложих лупи с ксенон. Дори да не ти пука за околните, ксенон в рефлектор, особено H4, даже е по-зле ако караш в мъгла или дъжд, заради отблясъците.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Ксенон,на рефлекторен и правилно регулиран фар,си свети добре.
Пак ще кажа,за три години никой не ми е присвятквал нощно време,а не е като да не си карам нощно време.
По-лошо от Н4,е кристален фар с ксенон(Голф 4,Пежо 308,Рено Лагуна 2 заводски си излиза така).
Пак ще кажа,за три години никой не ми е присвятквал нощно време,а не е като да не си карам нощно време.
По-лошо от Н4,е кристален фар с ксенон(Голф 4,Пежо 308,Рено Лагуна 2 заводски си излиза така).
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Zdravko Zankov написа:Пак ще кажа,за три години никой не ми е присвятквал нощно време
Ако взема да святкам на всички дето си мислят че не заслепяват ще съм като дискотечна лампа нощем ! А и ако им светна ще си помислят че има куки а не че ми вадят очите ! Като видя такъв отзад,намалявам да ме изпревари и докато го прави пускам дългите /ако няма насрещно/ ,да се "покефи" и той

- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разни келеши имат излишни 50лв и да му мислят другите на пътя.
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Както заслепява автермаркет ксенон, така заслепява и заводски такъв, ако не е регулиран, или има възвишения на пътя и съответно едната кола, като е в по ниска точка а другата в по висока колкото и да е заводски и да е регулиран един фар винаги ще има заслепяване!!!!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
doaiena написа:Както заслепява автермаркет ксенон, така заслепява и заводски такъв, ако не е регулиран, или има възвишения на пътя и съответно едната кола, като е в по ниска точка а другата в по висока колкото и да е заводски и да е регулиран един фар винаги ще има заслепяване!!!!!!
Само където заводския ксенон има датчици на окачването и саморегулиране, възможно е за момент да заслепи, но после се оправя. Да споменем и това, че заводските крушки и лупи са с добри UV филтри и дори да те заслепи за момент не ти пържи ретината като повечето китайски.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”