Тема за мръсните, гадни, долни крадци!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
amnesty
Автомобил: VW Polo 9n
Двигател:

Re: Тема за мръсните, гадни, долни крадци!

Мнениеот amnesty » Нед 20 юли 2014 7:26

Дойде момента и аз да пиша тук. Снощи са ми задигнали двете задни гуми. Добре че поне са ми оставили болтовете.
Става дума за София, Захарна фабрика, където се краде какво ли не, от прането по просторите, обиците заедно с ушите, коли и т.н.
Просто не виждам смисъл до уведомявам МВР. Ще ме изгледат тъпо и ще хвърлят листа с жалбата в коша веднага след като изляза. Предполагам няма да ползват жалбата дори за статистка.
То някой крадат цели банки и нищо, та две за две гуми ли ще се кахърят.

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Вто 22 юли 2014 9:17

От колата ли са ги свалили гадовете?! На трупчета ли те оставиха тия копелета?

amnesty
Двигател:

Мнениеот amnesty » Вто 22 юли 2014 13:27

От колата ги свалиха и бяха я подпрели с тухли и плочки, за да си измъкнат крика.
Купих си секретни болтове, ама народът казва "След дъжд качулка".
Дано спукат кумите така, че да им се счупи яко колата и главите.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Вто 22 юли 2014 23:23

Спокойно колега , световния рекорд е от махалата във Варна там е хванат циганин да краде с още 55 предишни хващания на местото на кражбата без да е осъден даже 1 ден условно .

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 23 юли 2014 15:38

amnesty написа:Просто не виждам смисъл до уведомявам МВР. Ще ме изгледат тъпо и ще хвърлят листа с жалбата в коша веднага след като изляза. Предполагам няма да ползват жалбата дори за статистка.
То някой крадат цели банки и нищо, та две за две гуми ли ще се кахърят.

Докато мислим и действаме така, нищо няма да се промени в тази държава.

Потребителски аватар
Fearless
Автомобил: VW Golf
Двигател: AZD

Мнениеот Fearless » Сря 23 юли 2014 16:11

И да ги залеем с жалби,те пръста няма да си мръднат.За това е безмислено(казвам го като човек патил неведнъж от кражби и разбиване на кола).2 пъти съм писал жалба срещу неизвестен извършител при разбиване на колата ми и само са ми създавали неудобства после да ходя до еди кое си МВР да се подписвам за приключване на разследването,че извършителя нямало да бъде открит никога.Наскоро ми разбиха колата пред блока ОТНОВО и въобще не съм се и занимавал с тях.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 23 юли 2014 16:14

Дори да предположим, че няма да има никакъв ефект, поне им се създава работа за това, за което получават пари. Дори само да се наложи да пишат бумаги, пак е нещо.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 23 юли 2014 17:19

И понеже повечето не пускат жалби, на края на годината МВР отчита спад на престъпността в държавата, а реално е обратното.
Добри е прав, докато хората не си гонят интересите никой няма да го направи вместо тях. :th_up

amnesty
Двигател:

Мнениеот amnesty » Сря 23 юли 2014 18:00

dobrin написа:Докато мислим и действаме така, нищо няма да се промени в тази държава.

Длъжен съм да отговоря на dobrin
Патил съм много пъти от кражби, като най-жестоката беше, че ми откраднаха Пасата. Познай дали го намериха :cry , а беше купен чисто нов и беше само на 70к километра?
На всичкото отгоре полицията имаше нахалството две години след кражбата на колата да изпрати свой служител у нас да ме пита къде съм бил на дата еди коя си, защото червен Пасат като моя е направил ПТП и избягал. Искаше да му покажа колата :mhihi
Но да продължа изброявам нататък, предишната ми кола VW Polo имаше хубаво радио. Бях го заковал яко за таблото. Една сутрин слизам при колата, прозорецът счупен, таблото изкъртено заедно с жабката, радиото липсваше, а таблото беше захвърлено в близкия храст. Писах жалба, полицаите четоха, но ефект никакъв. Даже не ме извикаха да прекратят производството към "неизвестен извършител". В интерес на истината, за Пасата ме извикаха след три месеца и ме известиха, че прекратяват издирването на колата и извършителя.
Сложих ново табло, купих ново радио и след няколко месеца и то изчезна. Това, че радиото има код, че има сваляем панел не спря посегателството върху колата. Този път пораженията бяха по леки, само счупен патрон на ключалката на лявата врата. пак писах и пак същата реакция :bishop .
Няма да изброявам дреболии, като вандалски изкъртено странично огледало, открадната емблема, откраднат страничен мигач (на калника)...
Гуми не бяха ми крали, сега ми е за първи път. Какво ме съветваш, да пиша жалба до полицията, като посоча следните особени белези на гумата:
- цвят черен;
- форма кръгла;
- размер ХХ ХХ ХХ...
- производител фирма XYZ и т.н.
И си представи как полицията започва издирване на моите гуми :screwy
Та да отговоря на упрека:
"Докато мислим и действаме така, нищо няма да се промени в тази държава."
С писане на жалби с убеждението,че "ние пишем, те някой път четат, и от това нищо не следва" промени в тази държава няма да се предизвикат, нужни са други действия :newsm66 , но това не е тема за този форум...

m135
Автомобил: vw polo 1.4mpi
Двигател: AUD 2000

Мнениеот m135 » Сря 23 юли 2014 18:02

В подкрепа на горните мнения - на 30 декември 2011, сутринта намирам ладата със счупено предно стъкло от хвърлена от етажите празна бутилка от уиски. Викнах полиция, взеха да ме съветват че стъклото е евтино, да ми дават съвети от къде да го купя и т.н. да не пускам жалби и първата работа на патрулния беше да хване бутилката, и като го питах ами отпечатъците взе да се тюхка,но интересното е че после бутилката се оказа без отпечатъци. Както и да е, пуснах жалбата разследващият полицай си свърши много добре работата, разбира се аз му помогнах с адреса където е бил купона, имена на собственици снимки на стъклото и т.н. Установи се кои са били, кой е хвърлил бутилката, но в един момент получавам писмо от бившия вече началник на полицията, че не могат да докажат по категоричен начин, че с тая бутилка е счупено стъклото. питах ги ами ако с тая бутилка бяха строшили нечия глава пак ли така щяха да отговорят, не казаха това вече е друго. Малък град сме, разбрах каква е далаверата им в случая, и се отказах да си търся правата по частен път в съда, просто няма смисъл след като в полицията са замазали случая. Но колегата по горе е много прав, не трябва да се отказваме, трябва да си пускаме жалбите, да се интересуваме за резултати и да даваме гласност.
Прикачени файлове
ваз.JPG
бутилка.JPG

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 23 юли 2014 21:57

amnesty написа:С писане на жалби с убеждението,че "ние пишем, те някой път четат, и от това нищо не следва" промени в тази държава няма да се предизвикат, нужни са други действия :newsm66 , но това не е тема за този форум...

Докато полиция, прокуратура и съд знаят, че малко хора си търсят правата, няма да се мръднат да си свършат работата, каквото и друго да става.

ayhan4ik
Автомобил: Dacia Logan
Двигател: 1.4 2007

Мнениеот ayhan4ik » Чет 24 юли 2014 8:06

amnesty написа:Гуми не бяха ми крали, сега ми е за първи път. Какво ме съветваш, да пиша жалба до полицията, като посоча следните особени белези на гумата:
- цвят черен;
- форма кръгла;
- размер ХХ ХХ ХХ...
- производител фирма XYZ и т.н.
И си представи как полицията започва издирване на моите гуми :screwy
Та да отговоря на упрека:
"Докато мислим и действаме така, нищо няма да се промени в тази държава."
С писане на жалби с убеждението,че "ние пишем, те някой път четат, и от това нищо не следва" промени в тази държава няма да се предизвикат, нужни са други действия :newsm66 , но това не е тема за този форум...

Колега и според мен е трябвало да дадеш жалба. Никой не тръгва да търси по размер, по форма и т.н. Живеем във време на технологии - навсякъде е пълно с камери. Може да проверят камерите на някой близък до вас магазин и да засекат хората които са го направили и така да стигнат до гумите ти. Давам само пример, че е възможно.
Мен като ми откраднаха колата, след около 6 месеца един човек се обадил в полицията и казал, че една чужда кола стои пред блока му от бая време и попитал дали не е крадена. Представи си, ако не я бях обявил в полицията дали щяха да ми се обадят, че колата е намерена...Историята не винаги завършва с щастлив край, разбира се, но е добре да се пробва.

amnesty
Двигател:

Мнениеот amnesty » Чет 24 юли 2014 13:01

Прав си ayhan4ik. Но в момент на афект и загубване на вяра в държавата и нейните институции, реших че само ще си губя времето, като подам информация до полицията. Сега вече е късно.

Пожелавам на всички четящи този форум да направят съответните изводи и най-важното, да не им се случват "случки", че да се налага да търсят съдействие от право-охранителните служби.

P.S.:Спомен от реплика на полицай при предишна моя жалба в полицията, след поредно посегателство върху колата преди няколко години:
"Който си има брада, трябва да си има и гребенче!" :a045

ayhan4ik
Автомобил: Dacia Logan
Двигател: 1.4 2007

Мнениеот ayhan4ik » Чет 24 юли 2014 14:47

При моя случай беше рано сутрин и ги събудих в районното (прибирах се от нощна смяна). Аз разтреперан му викам, че са ми краднали колата, тоя пък сънен ми вика - "абе да не си се напил снощи и да не си спомняш къде я остави колата" :stumm :stumm

Просто без коментар, но важното е, че понякога историята завършва със щастлив край.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 24 юли 2014 15:25

Когато не се подават жалби, статистиката се нагласява и на най-високо ниво се правят изводи, че проблем няма.

Затова жалби трябва да има. Статистиката да се трупа и ако нашите родни управляващи не проумеят, че има проблем, то на база тази статистика някой от вън ще се наложи да им го покаже. Това е смисълът от статистиката.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”