Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот fantomasss » Чет 16 дек 2010 23:00

Ако за 40 секунди правиш 30 км/ч, то колко ли време ще ти трябва да направиш 100?
...и онова Пежо и то бая умряло е било щом си го "бил" :drinking:

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Чет 16 дек 2010 23:02

Тая зима съм с Нокиан вр г2. Нещо много лигаво ми се държи колата, на завои се усеща поднасяне, при потегляне въртят гумите, АБС-а се включва доволно. Четох бая отзиви за тази гума и си мислех, че ще се държат по-добре.

Предните три зими карах Толедо със Сава ескимо и много по-добро беше поведението на колата на лед и сняг, няма нищо общо с Пасата и Нокиана.

Повечето килограми на Пасата ли са причина за нестабилноста в сравнение с Толедото?
И още един въпрос...в какви условия ползвате ЕСП?

Потребителски аватар
irvine2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот irvine2 » Чет 16 дек 2010 23:42

Здравейте колеги искам да ви покажа малко снимки от днескашното ми пътуване От Бургас до Малко Търново пътя не беше почистен от снегорин нямаше нито луга нито пясък имаше много силна виелица яко валеше сняг и духаше много силен вятър пътя на места беше доста заледен на места пътя изчезваше в нишото имах чуството че карам в полето но за сметка на това удоволствието от шофирането беше страхотно колата се държа много стъбилно а гумите които купих просто прекрасни не знам с какви думи да ги опиша средно карах между 60 - 90 Км/час колата не ми е поднесла на нито един завои а малко преди да трагна за малко търново в бурхгас всичко беще във вода и в локвите гумите газиха много добре колата е VW Golf 3 Colour Concept 1.9 TDI Syncro 98 година с гуми Dunlop SP Winter Responce 185/60/14 82T
стига сам ви занимавал с глупости погледнете снимките http://irvine2.snimka.bg/automobiles/te ... 5.21775343

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Чет 16 дек 2010 23:49

boglev написа:В крайна сметка, взех Continental TS 830, уж били по-добри от Фулдата, пък ще видим...

със сигурност са по-добри

Потребителски аватар
irvine2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот irvine2 » Пет 17 дек 2010 0:04

аз Пробвах Continental TS800 доста по добре се държаха от фулдата а ТС830 е 15 и 16 цола и не можахме да е пробваме предполагам че и от нея ше си доволен

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пет 17 дек 2010 0:11

fantomasss написа:Ако за 40 секунди правиш 30 км/ч, то колко ли време ще ти трябва да направиш 100?
...и онова Пежо и то бая умряло е било щом си го "бил" :drinking:

Не разбра ли колега, че става въпрос за тест на гуми, на заледено, може би и наклон ... :talk: mhihi

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 17 дек 2010 0:13

странно интересна гума си е тс800, такива прорези аз не съм виждал-като восъчна пита

Потребителски аватар
irvine2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот irvine2 » Пет 17 дек 2010 0:21

Като Купувах гумите бях на кантар Между Dunlop Sp winter Responce GoodYear Ultra Grip 7+ i Continental TS800 тези трите гуми като ги пробвах се държаха наи добре на сняг и лед бяха горе долу на едно ниво но Във Вода и локви дънлопа ги смаза страхотно отводняване има а на сухо горе долу отно са на равно но зимата основно си купуваме зимни гуми заради снега и дъжда и за това се спрях на Дънлопа а и на цена горе долу са едентични плюс минус 10-15 лева между моделите а гудиера и континетала имат горе долу една и съща шарка но нямат силно изразени отводнителни канали което за аквапланинг е много голям минус

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 17 дек 2010 8:34

K написа:
Повечето килограми на Пасата ли са причина за нестабилноста в сравнение с Толедото?

Със сигурност разликата Толедо - Пасат си казва думата.
Аз също усещам пасата много различно при спиране и странично напрежение в/у лед.
Много по-тежка кола.
Иначе с твоите гуми не съм карал и нямам впечатления, но имай предвид, че сега не са нормални и условията.
Първо беше меко и имаше вода, после изведнъж стегна и отдолу е ненормален лед. Както беше писал някой - полиран лед, ама не аз го полирах mhihi

Не разбрах много въпроса за ЕСП-то, защото постоянно го ползвам :lol:
Правих си опити вече на един паркинг - без него е лудница.
С него е уникално стабилна колата - не мога да я изкарам от правата :)

K
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пет 17 дек 2010 8:40

group® написа:
K написа:

Със сигурност разликата Толедо - Пасат си казва думата.
Аз също усещам пасата много различно при спиране и странично напрежение в/у лед.
Много по-тежка кола.
Иначе с твоите гуми не съм карал и нямам впечатления, но имай предвид, че сега не са нормални и условията.
Първо беше меко и имаше вода, после изведнъж стегна и отдолу е ненормален лед. Както беше писал някой - полиран лед, ама не аз го полирах mhihi

Не разбрах много въпроса за ЕСП-то, защото постоянно го ползвам :lol:
Правих си опити вече на един паркинг - без него е лудница.
С него е уникално стабилна колата - не мога да я изкарам от правата :)

Мисълта ми е постоянно ли карате с ЕСП или само в такива условия? Чувал съм, че не било хубаво да се кара постоянно с него, имало неравномерно износване на гумите и такива неща :roll:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 17 дек 2010 8:41

Не ми се вярва, а и темата не е за е ЕСП все пак ;)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 17 дек 2010 10:34

Много лед има в СФ, всички с всякакви гуми се пързаляме, особено пък в Младост. Важното да е що годе предвидимо :deal

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пет 17 дек 2010 11:22

evgenyh написа:Първи впечатления от Dunlop SP Winter Sport 3D MO 195/65/15 - много тихи, направо имам чувството, че са по тихи от летните ми, а те са Bridgestonе Turanza ER300. Спират нормално на сухо, не намирам разлика, на моктро(леко) също са ОК, засега това е :wink:

Нямат грешка на сняг и лед, много добра гума :wink:

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пет 17 дек 2010 11:44

Каква е разлика между Dunlop SP Winter Sport 3D MO и Dunlop SP Winter Sport 3D (без МО)? Отпред съм с първите (нови), отзад съм с вторите (на една година) и не виждам никаква разлика :roll: Какво показва това МО?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 17 дек 2010 12:04

K написа:Тая зима съм с Нокиан вр г2. Нещо много лигаво ми се държи колата, на завои се усеща поднасяне, при потегляне въртят гумите, АБС-а се включва доволно. Четох бая отзиви за тази гума и си мислех, че ще се държат по-добре.

:uuoooh:
Бях почнал да се притеснявам, че аз нещо не съм у ред!
Около 15стр по-рано radotom написа:Не, хвалех Йокохама-та.
И въпреки, че им е трети (последен) сезон на тия Йокохами- прегхвърлих си ги отпред и не съм имал грижи! :dance:
А защо не съм доволен... ами защото не можах да изпуша една цигара при пътуването ми за Троян преди Коледа mhihi
Тръгнах да отбивам на едно място, натискам спирачки- щеше да ми счупи краката от ритане АБС-а, колата, разбира се, не спря! Отбивката си свърши и аз си продължих пътуването с поддържаните до тогава 70км/ч :lol: :lol:

Alek написа:Колега, WR или WR G2?

EDIT:
Точно с WR G2 съм :(
Изображение
За съжаление, отрицателните ми отзиви не са само от този, последния случай.

Остава или аз да съм карък и да ми са се паднали двете най-гадни възможни бройки, или.... :dontknow:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”