Как се чувствате със зимните гуми на това леко мокро време?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пет 19 дек 2008 21:07

titi28 написа:зимна гума си е за сняг !лятна гума за сухо и мокро !аз още съм с летните и на мокро и на сухо си държат без проблем :wink: но има една подробност гумите са Michelin :bowdown :bowdown :bowdown

А да си чул случайно,че лятната гума при температура под 7градуса е опасна,защото става на пластмаса?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 19 дек 2008 21:11

Аз продължавам да ги тествам и да се убеждавам, че на мокро не държат.
След лекия дъжд преди малко - на трета въртя гуми :shock

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пет 19 дек 2008 21:11

chefito написа:
titi28 написа:зимна гума си е за сняг !лятна гума за сухо и мокро !аз още съм с летните и на мокро и на сухо си държат без проблем :wink: но има една подробност гумите са Michelin :bowdown :bowdown :bowdown

енерджито наистина се справя и зимъска....обаче си в грешка....зимната гума е главно за ниски температури...сняг и останалите неща зависят от грайфера и шарката, но основното е високо сцепление при ниски температури!
и това е вярно но ако трябва да сравня мойте гуми и някой евтини марки зимни в тези условия по добре да си карам с летните :wink:

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Пет 19 дек 2008 21:15

handycam написа:С Goodyear Ultragrip7+ съм на колата, мога да кажа че гумите се държат перфектно на мокро, спират много добре.

Ultragrip - потвърждавам /185/60R14/ , сравнени с Dunlop M3Sport са една идея каточели по-добри
имах и Фулда Монтеро2 - не могат да се сравняват с горните две но трябва да отчета че бяха и кофти размер 175/70Р14 и чувствах колата по-нестабилна заради по-високия профил

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 19 дек 2008 21:22

отпред съм с дебица фриго 2(нови на 2месеца)...гумата е компромис ...да не кажа пълен шит...на мокро никакви ги няма ...тези дни ще ги въртя със задните бриджстоун ЛМ20май бяха....( на 4сезона са но нямат видимо износване)
служебната ми кола е с вредещайн сноутрак...не мога да кажа лошо но не мога да кажа че е нещо извънземно...
другата служебна е с фулда...хубава шарка ама на нивото на дебицата.....

Потребителски аватар
vw_manqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_manqk » Пет 19 дек 2008 21:46

кофти искам лятото 17 ките окачването жегата тая зима я мразя :twisted:

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Пет 19 дек 2008 23:18

rosen79 написа:

А да си чул случайно,че лятната гума при температура под 7градуса е опасна,защото става на пластмаса?

Пълни рекламни глупости, и при - 10 на сухо лятната има по-добро поведение спрямо зимната.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 19 дек 2008 23:24

Колега, не пиши глупости! Рекламен трик друг път! При -10 на сухо лятната гума е на пластмаса!
По темата - аз съм с т.нар. всесезонни гуми. За сега съм доволен, дори на снега нямах никакви проблеми при потегляне и т.н., но винаги с едно на ум. Сега, при тези атмосферни условия, не виждам смисъл да слагам, поне не за сега зимни. Температурите са постоянно над 5-6 градуса, дори сутрин. Затова и нямам никакъв проблем.
Проблемът, за който пише авторът на темата идва от два фактора - чисто зимните гуми се представят сравнително по-слабо на мокър асфалт, особено що се касае до спирачен път и аквапланинг. От друга страна, поради споменатите по-горе атмосферни условия, не са в най-комфортния за тях температурен диапазон.

Потребителски аватар
Brembo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Brembo » Пет 19 дек 2008 23:39

Аз нямам оплакване от гумите (Kleber Krisalp Hp2). Колата си тръгва и спира добре. Ще ги видя и по-нататък как ще се представят, защото все още са нови. В сняг също съм ги карал малко и съм доволен.

Последна промяна от Brembo на Пет 19 дек 2008 23:45, променено общо 1 път.

Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.Watson » Пет 19 дек 2008 23:42

kusho написа:Пълни рекламни глупости, и при - 10 на сухо лятната има по-добро поведение спрямо зимната.

Пак ще повторя писаното по-горе - зимните са идеалните гуми и за зима и за лято. Проблемът им е, че се изтриват много бързо при топло време и поради тая причина се ползват летни. Ако имаш пари да си сменяш гумите на 3 месеца може постоянно да си със зимни. "Идеалната" лятна гума откъм неизтъркване трябва да е от метал и съответно ще се пързаля и на абсолютно сух асфалт, отделно ще друса освен ако не си на гладка метална писта. Зимната е от по-мека гума => съответно има голямо сцепление на сухо, мокро, сняг, прах и т.н. Ако сравняваш летни Мишелин с най-евтините зимни, много ясно ще спечели мишелина.

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Съб 20 дек 2008 0:08

и аз имам този проблем на мокро е като лодка гумите ми са continental185/55/15

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 20 дек 2008 0:28

Dr.Watson написа:Пак ще повторя писаното по-горе - зимните са идеалните гуми и за зима и за лято.

Няма нужда да повтаряш, просто защото това не е вярно, не ми се обяснява сега защо, който го интересува да си рови и прочете. Ти ако искаш си карай и по джанти, но някой може да ти се подведе по акъла, така че по-леко с категоричните мнения pls.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 20 дек 2008 1:31

Какво толкова - при 30 градуса температура на въздуха, температурата на асфалта е 60 - зимната гума направо оставя черни следи, така се размазва. За спирачен път никой не може да говори - все едно си на лед с летни гуми. Колеги, не давайте такива съвети - чупете си вашите глави :глупав

Потребителски аватар
Plehi
Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
Двигател:

Мнениеот Plehi » Съб 20 дек 2008 2:04

И аз си цъкам с всесезонни :) Поддържат ме Фулда Конвео Тур :)

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Съб 20 дек 2008 2:07

И аз джиткам с всесезони няма проблем за сега , но климата при нас е по мек Continental Super Contakt :) R15

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”