lyubobg написа:Tomcat написа:любо, много си зле честно.
опитвам се културно да ти обесня, ама не вдяваш. пак казвам, поради спецификата на производствения процес на автомобилите, не е възможно много коли да се заседят повече от 3-4 месеца където и да било по етапите на производство и доставка.
това за дисковете няма да го коментирам, очевидно не разбираш от автомобили и затова са ти простени подобни глупави изкзвания
Аз не съм зле, а съм взискателен - следващия път, когато решиш да правиш квалификации се замисли.
Прочети какво са ти писали колегите по-горе за Цитроените. Това не е единствения случай за който съм чувал нито единствената марка.
А за дисковете може би си от хората, които биха карали дискове втора ръка стъргани на струг "щото нищо им няма".
Аз не говоря за леката ръждичка, а за дебела проникваща ръжда която, като минат накладките през нея и накладките и дисковете стават на канали. Това става като си вземеш кола която е седяла 3 месеца и нагоре без да се кара нито 1 ден.
прочетох, цялата тема.
пак ще се опитам да обясня.
доста дълго време продавах нови автомобили, съответно съм поръчвал и продавал стотици такива.
1 случай - при поръчка на автомобил за конкретен клиент, този автомобили се произвежда специално за клиента, този автомобил ще има минимален пресой по складовете, тъй като трябва да се предаде в определен срок. самото производство на автомобил отнема буквално минути, поточни линии ала бала. клиента го чака примерно 3 месеца тъй като завода приема поръчки за след 2 и още 1 месец трае транспорта. повечето производители разполагат със временни складове в Унгария. там се карат всички коли за Източна Европа, при пристигането на автомобили в този склад в Унгария дилъра получава проформа фактура, трябва да плати автомобила преди да му бъде доставен. след като мине плащането автомобила се товари на автовоз и след 2-3 дни живот и здраве е в българското дилърство. няма престой никъде.
2 случай - автомобил на склад.
всеки дилър купува автомобили за своя сметка без да има клиент за тях. най-често тези автомобили са със стандартни екстри и стандартни цветове. това се прави с цел удволетворяване на бързащи клиенти. бройката на тези автомобили не е голяма поради малкият ни пазар и нежеланието на дилъра да затваря много пари в автомобили. тук престоят може да е по-дълъг в случай че дилъра няма пари или няма клиенти.
3 случай - най-вероятно историята на ситроена споменат по-горе.
всички дилърства в европа имат единна база от данни със свободни автомобили, които се намират най-често в транзитния склад. това са коли, които са поръчани от някой дилър и са останали непродадени, или клиента се е отказал или дилърът е преценил че няма да има нужда от колата. тук вече престоя може да е по-сериозен, често тези автомобили се продават на дилъра с по-висока отстъпка, тъй като заемат място в транзитния склад. както казах и преди българските дилърства са пълни мизерници, съответно не считат за нужно да уведомят клиента че автомобилът е преседял повече време на склад, и стават белите.
любо ако имаш други въпроси относно процеса на продажба на автомобили с радост ще ти помогна. И да зле си, ако ми беше дошъл в шоурума, беше ми се заврял по-капака на колата и ми беше заявил че няма да я вземеш, защото има ръжда, с чисто сърце бих те отписал като клиент.