Формула 1 сезон 2009

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Re: Формула 1 сезон 2009

Мнениеот POLO PAVLETI » Нед 29 мар 2009 15:38

Чист късмет извади Хамилата :banghead: Още от старта пред него се освободиха няколко позиций.Много ме е яд за Кончетата, но се надявам на по силно представяне още в следващия старт.Колегата е прав че Кими най вероятно е рулирал снощи в некой бар :drinking: но пък и не разбрах стратегията на скудерията, кви беха тия 5 стопа на Кими :?

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Нед 29 мар 2009 15:38

POLO PAVLETI написа:Чист късмет извади Хамилата :banghead: Още от старта пред него се освободиха няколко позиций.Много ме е яд за Кончетата, но се надявам на по силно представяне още в следващия старт.Колегата е прав че Кими най вероятно е рулирал снощи в некой бар :drinking: но пък и не разбрах стратегията на скудерията, кви беха тия 5 стопа на Кими :?

Да бе, уж до едно време Кими се държеше, и изведнъж 18 стопа :roll: Маса и той се изложи.. :roll: Кофти почваме, ама да се надяваме че победите тепърва предстоят :mrgreen:

LILO&STICH написа:важен е успеха бре mhihi

Виж другите ,хем се бориха и накрая усраха полужението :063:

:да:
Не става само с каране, требва и акъл mhihi

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Нед 29 мар 2009 18:14

snupeca написа:
POLO PAVLETI написа:Чист късмет извади Хамилата :banghead: Още от старта пред него се освободиха няколко позиций.Много ме е яд за Кончетата, но се надявам на по силно представяне още в следващия старт.Колегата е прав че Кими най вероятно е рулирал снощи в некой бар :drinking: но пък и не разбрах стратегията на скудерията, кви беха тия 5 стопа на Кими :?

Да бе, уж до едно време Кими се държеше, и изведнъж 18 стопа :roll: Маса и той се изложи.. :roll: Кофти почваме, ама да се надяваме че победите тепърва предстоят :mrgreen:

ето що бяха тия 5 стопа (3 според стратегията, 2 по принуда)
http://formula1.sportal.bg/news.php?id=5906
ако при разглеждането на случая с "нерегламентираните" задни дифузьори на БраунГП, ФИА ги накажат, Хамилтънчо и първо място може да вземе :screwy
За съжаление истината е, че поне ,така ненавиждания от мен, Хамилтън кара безпроблемно цяло състезание. което за съжаление не може да се каже за Ферари :|

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Нед 29 мар 2009 18:55

правят квото правят и накрая класирането пак се определя от ФИА, а не на пистата :не:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 29 мар 2009 19:28

Luper написа:правят квото правят и накрая класирането пак се определя от ФИА, а не на пистата :не:

Да бе ФИА нареди на Фетъл да удари Кубица та Хамилтън да стане 3-ти mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
    LILO&STICH
    ябълката на раздора
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 29 мар 2009 19:33

Теодор написа:
    Luper написа:правят квото правят и накрая класирането пак се определя от ФИА, а не на пистата :не:

Да бе ФИА нареди на Фетъл да удари Кубица та Хамилтън да стане 3-ти mhihi mhihi mhihi
      еее,ако верно е станало така,нямам думи :063: :063: :063:

Потребителски аватар
      kubica
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот kubica » Нед 29 мар 2009 19:43

абе и на момчетата няма да им е лесно тази година. много, много нови правила и различни коли, много е различно от това, което са свикнали. тази година ще е много по-различна от формула 1, каквато я познавахме досега....
      жалко за Трули, как му взеха третото място "по чиновнически" след състезанието...

Потребителски аватар
      valeto 150hp
      Автомобил:
      Двигател:
      Контакти:

Мнениеот valeto 150hp » Нед 29 мар 2009 20:16

С една дума Ф1 с всяка изминала година става като електронна игра.Страшно смешни правила.

Потребителски аватар
      Lizard
      Автомобил:
      Двигател:
      Контакти:

Мнениеот Lizard » Нед 29 мар 2009 20:54

аз пък страшно се изкефих на новите правила.
      Имаше ли изпреварвания?... имаше и то много. А на тази писта по принцип няма много.
      Браун ГП направо изкъртиха мивките и залепиха плочките...

Браун ГП не могат да ги накажат за дифузьорите, защото те специално са били разрешени от съдиите, които вече са разгледали оплакването на другите отбори.
      на 14 април това решение ще се обжалва. Ако ги накарат да ги махнат няма как да им вземат точките, защото вече веднъж са им разрешили да ги ползват.
      Баричело накрая заяви, че не е само дифузьора :), все пак още на старта му го били счупили.

Смятам че е нормално Ферари и Макларан да са слаби 1-вите няколко старта, че даже до средата на сезона. Това е защото хвърлиха маса пари и време миналия сезон да подобряват колите и да се борят за титлата. А този сезон колите буквално нямат нищо общо с миналия.
      А на Браун ГП колата е конструирана още миналата година, по време на сезона, те горките и без това нямаше за какво да се борят. :)
      Този сезон смятам да викам за Фетъл и Алонсо, пък ще видим до къде ще я докарат.

Потребителски аватар
      madmen
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 30 мар 2009 7:35

Според мен не беще лошо състезанието.
      Ферари както винаги имат проблеми в първите няколко състезания.
      Макларън отчаиващо слаби, но супер постоянни.
      Състезанието беше хаотично и изпълнено с грешки за всички.
      Според мен едва на четвъртия - петия старт за сезона ще си проличат фаворитите.
      Голямо евала за Рос Браун. Категорично доказа че е най-големия в тоя спорт.

One
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот One » Пон 30 мар 2009 8:04

невероятна излагация на големите отбори и пилоти
      с техните спонсори, финансови възможности и претенции.....

А Браун ГП само с един спонсор и скромното лого на Върджин върху колите им
      браво на Рос Браун и екипа му, който за по малко от 2 месеца събра екип и с "безработните шофьори" раздадоха наказания

дано така продължат и за напред

kibo_tom_8440
      Автомобил: Passat B7
      Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Пон 30 мар 2009 9:40

Браво колега за темата. Не че нямаше досега. Но твоята първа страница наистина е доста впечатлителна и образователна.
      Бътън и Баричело, задно с Фетел се доказаха че са карачи и всичко е до болидите, а не от тях. Роз Браун където отиде, винаги е начело. Даааа, тази година се очертава да бъде интересна, с тези впечатляващи резултати на отбора Браун.
      А това за допълнителна тяга - КРЕС ли му викаха, е голяма работа, да събираш кинетичната енергия и изведнъж за 6,6 секунди да разполагаш с допълнителни 82 к.с. и после пак и пак. Де да сложехме и ние на пасатчетата такива джаджи, та да се фукаме колко много вървят тези стари гробници. :beer

Потребителски аватар
      GodLike
      Автомобил: VW Touran
      Двигател: CRKB 7DSG Highline
      Контакти:

Мнениеот GodLike » Пон 30 мар 2009 9:46

За гумите малко не ми стана ясно....
      Тия меките сликове били бързи само в 2-3 обиколки, а след 7-8 почват да се разпадат :shock
      Защо някой ще слага гуми, тоито ще му донесат преднина от 3 сек примерно за 3 обиколки, и след още толкова ще влезеш в бокса и ще изгубиш 30 :screwy
      Не ми се връзва :? Райконен мисля, че стартираха с тези гуми и след 10 обиколки изоставаше с по 4 сек на обиколка :beat_butt2

Потребителски аватар
      POLO PAVLETI
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пон 30 мар 2009 9:47

Много ми е интересно дали ще намалят дължината на предното крило? Реално се видя че за пилотите е адски трудно да изпреварват и да карат гума до гума без да има контакт между автомобилите. Видяхте ли само колко спойлера се смениха в това състезание. Барикело неговия спойлер го мачка два пъти mhihi и като заговорих за него.... Смятам че състезанието се реши до голяма степен на старта с лошия старт на Барикело и последвалото объркване на автомбилите зад него в стартовата решетка. Не умаловажавам побета на тима на Браун , но не мисля че изпъкнаха с нещо повече от останалите.За Хамилата вече казах , чист път пред него без особенни пречки , реално аз видях едва две негови изпреварвания :banghead: и трето място :beat_butt2 :не:

Потребителски аватар
      POLO PAVLETI
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пон 30 мар 2009 9:52

GodLike написа:За гумите малко не ми стана ясно....
      Тия меките сликове били бързи само в 2-3 обиколки, а след 7-8 почват да се разпадат :shock
      Защо някой ще слага гуми, тоито ще му донесат преднина от 3 сек примерно за 3 обиколки, и след още толкова ще влезеш в бокса и ще изгубиш 30 :screwy
      Не ми се връзва :? Райконен мисля, че стартираха с тези гуми и след 10 обиколки изоставаше с по 4 сек на обиколка :beat_butt2

Наистина е така , и аз не разбрах защо от Ферари избраха меките гуми за старта.Маса също стартира с меките :? а и нещо не ме радват тия гуменетки износват се за 10 тура :talk:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”