Бензин Къде и какъв???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
sal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sal » Пон 26 фев 2007 17:47

zemon_CA9977AA написа:мойта кола сам я научил само на ОМВ и кто и сипа друго се мръщти нещо,вече 2 месеца карам само с ОМВ и съм много доволен от към разход и вървене

И аз съм така от 4 години (към 100к километри) само на ОМВ зареждам и само един път съм имал проблем (при един от кучешките студове бях паркирал в един неотъпкан сняг ми замръзна бензина в горивопровода и брах ядове). За тези 4 години съм зареждал 10-тина пъти на други бензиностанции шел, лукоил, петрол и все съм бил по-недоволен

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Вто 22 май 2007 23:27

Зареждам само в Шел и си боцкам една добавчица която е тайна :D Ефект --95H=99H :D Доволен съм от шел.

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Вто 22 май 2007 23:28

Най ми харесва бензина и газта от "Газком",в Младост има до Била,за друго място не се сещам,ама наистина е хубав,пък и обслужването е на ниво.

Потребителски аватар
golfkr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfkr » Пет 01 юни 2007 21:12

За мен на OMV си е най добър бензина 100 октана.

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Пет 01 юни 2007 21:51

OMV е най добър.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 03 юни 2007 15:53

Петрол

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 03 юни 2007 16:17

Абе колеги отдето и да зареждате бензина си е пълен боклук в БГ.Това мнение се споделя и от чужденците дошли на почивка в у нас.Те казват: в момента в който заредихме на българска бензиностанция и колата взе да не върви както беше,изводът...
Ще ви дам едно и друго обяснение.Не рядко срещано явление е колите ни да вървят по-добре и да са по-мощни на газ отколкото на бензин,говоряза обикновенни газови уредби.Това при моноинжекционни или пълни инжекции е невъзможно ако колата е читава.Да ама не аз съм един от тия дето като развъртят яко кранчетата колата става по мощна и по-пъргава на газ а газта е 30% по-нискокалорична от бензина и колата дефакто на газ си е чист карбураторен двигател.Един колега бе казал преди времето че щом колите ви почнат да вървят повече на газ отколкото на бензин то колите ви или не работят добре на бензин или бензина е....
Един глас от мен за второто. :snorkel02

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Нед 03 юни 2007 17:05

Danny boy написа:Абе колеги отдето и да зареждате бензина си е пълен боклук в БГ.Това мнение се споделя и от чужденците дошли на почивка в у нас.Те казват: в момента в който заредихме на българска бензиностанция и колата взе да не върви както беше,изводът...
Ще ви дам едно и друго обяснение.Не рядко срещано явление е колите ни да вървят по-добре и да са по-мощни на газ отколкото на бензин,говоряза обикновенни газови уредби.Това при моноинжекционни или пълни инжекции е невъзможно ако колата е читава.Да ама не аз съм един от тия дето като развъртят яко кранчетата колата става по мощна и по-пъргава на газ а газта е 30% по-нискокалорична от бензина и колата дефакто на газ си е чист карбураторен двигател.Един колега бе казал преди времето че щом колите ви почнат да вървят повече на газ отколкото на бензин то колите ви или не работят добре на бензин или бензина е....

За всичко съм съгланех с теб освен за калоричността на газта и бензина!!! Газта е с по-висока калоричност от бензина!!!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 03 юни 2007 17:19

rexpitbul написа:
Danny boy написа:Абе колеги отдето и да зареждате бензина си е пълен боклук в БГ.Това мнение се споделя и от чужденците дошли на почивка в у нас.Те казват: в момента в който заредихме на българска бензиностанция и колата взе да не върви както беше,изводът...

За всичко съм съгланех с теб освен за калоричността на газта и бензина!!! Газта е с по-висока калоричност от бензина!!!

Грешиш :!: В спомените ми от даскало се върти 38к калории на газта срещу 44к на бенца.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Нед 03 юни 2007 20:03

Rabbit_TDI написа:
rexpitbul написа:
Danny boy написа:Абе колеги отдето и да зареждате бензина си е пълен боклук в БГ.. :snorkel02

Грешиш :!: В спомените ми от даскало се върти 38к калории на газта срещу 44к на бенца.

За сега е 2 на 1 срещу мен!!! (може и да греша, мойте спомени също са от даскало) Трябва да проверя :!:

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот vasilb » Чет 29 юли 2010 9:30

Layer написа:
da6o_amvr написа:Аз имам Г3 и зареждам само от ШЕЛ и то само А95.Доволен съм от техния бензин.Зареждал съм веднъж на ЕКО но след това колата започна да ми придърпва и след този случай не съм повтарял

твърдо съм за този отговор затова направо те цетирам

И аз съм на същото мнение за ЕКО - какви ремонти ми се въртяха в главата, и като сипах от друго място - чудо, колата се оправи! По принцип сипвам от Шел обикновен 95, но е леко кофти и няма мощност, при набиране има съвсем леко придърпване и колебание, като на тласъци, а с V-power или raceing е съвсем друго нещо, но пък и цената е друга! Цените на бензина у нас са същите като в Западна Европа, а по-евтиният тук просто е разреден с някакви гадости, които давят колите!

Потребителски аватар
svilennsl
Автомобил:
Двигател:

Re: Бензин Къде и какъв???

Мнениеот svilennsl » Чет 29 юли 2010 11:14

Карам основно с OMV Carrera 95 (Младост, София) и се движи прилично колата. Преди няколко дни се наложи да заредя Kinitron 100 от EKO (Гоце Делчев) и ми показа по-голям разход от обичайното за този маршрут (с някакви грамове разбира се, но и преди се е случвало с бензин от EKO).

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 31 юли 2010 13:51

Контрол няма. Има някаква измислена служба, която тества горивата, но нали се сещате че и те не са много богати хора и ги черпят....т.е дават им да тестват не това, което има в бензиностанцията :)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 01 авг 2010 14:20

theultimate написа:Контрол няма. Има някаква измислена служба, която тества горивата, но нали се сещате че и те не са много богати хора и ги черпят....т.е дават им да тестват не това, което има в бензиностанцията :)

Не е необходимо да се черпи. Просто вместо 500грама примерно се дават по 20л.
Не че и те не си я искат тая горница де. Малко са хората, които биха върнали горницата на пробата.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 20 окт 2010 17:58

какви наблюдения имате къде се сипва най-силния (най-високооктанов)бензин у нас? По-рано съм сипвал Петрол 98 и се усещташе.Не харесвам Шел,но съм чувал,че техния В-пауър 100 октана бил добър,ОМВ май нямат 100 октана? Какво мислите вие?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”