Новите винетки-старите дупки-нашето бездействие

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Новите винетки-старите дупки-нашето бездействие

Мнениеот rosen79 » Вто 27 окт 2009 12:13

calm написа:Дииииииииии... Гледам до тука какво се е изписало, ама :banghead: що гледах, като то се знаеше още от началото какво ще е. Имало дупки- ами има, какво да няма ли? Ако пък не може да се намери на прав, здрав учасък от пътя дупка- :търсачкаа . Аз от винетките съм доволен. Преди време имахме една стара ладюха, дето като дойдеше време за плашане на данъка й/преди винетките/, нашите ми спираха джобните щото си беше цифра. Сега- данък и винетка. Данъка- няма кахър. Винетка- ако искаш. Еййй, лабаво :drunk .
Сега се сещам... карах веднъж без винетка и ме спряха :cop . Аз понеже- тарикат, пари на куки не давам, отнесах акт 150лв. при винетка, за година 50лв. Нали казах- ТАРИКАТ! И точки май, ама айде, те са им бонус.
Та нали за винетките говорих, че май се отклоних... Цената на винетката я плащаш, а плащаш за това което получаваш, получаваш това за което има кинти. УЕЕЕЕЙЙЙЙЙЙЙЙ, Чеакй бе, по Европата дупки няма ли. Ние ли държим правата? Много ясно че има, тва тука да не е прецедент. И там има винетки, и там има недоволни, и ако погледнем по ганьовски- има, има, и недоволни, и винетки, ама и дупки има, а не сме сами.
Аз не мога да разбера. Защо трябва да има някой против винетката? Винетката е, обикновено за междуселски или междуградки път. Така, ако не искаш да плащаш винетка, можеш да караш по чения път, през нивите- 10км.-2ч. Можеш да караш и по асвалт с дупки- 10км. 15мин. Ито със слалома между дупките. Е, верно, трабва да си платиш за спестеното време, но както знаем времето е пари и то трябва да се изпозва пълноценно.

Колега,извинявай ама ти излизал ли си някога извън страната?Знаеш ли на запад какво ще стане ако има дупка по пътя?Всичките дето отговарят за подръжката на пътя ще изхвърчат на секундата.Тея ями само тук може да ги видиш.А що се отнася за винетките трябва да направят дневни винетки и за леки коли.За какво да взимам седмична,ако ми трябва да отида някъде за един ден.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Вто 27 окт 2009 12:14

GodLike написа:
One написа:Защо да е проблем ?
защо да не преостъпя винетката на приятел когато аз няма да карам колата ?

Защото той не си е платил, а иска да кара. Аз като карам си плащам. Редно е всички да правят така.

Напълно подкрепям! :)

п.с. по другото ти мнение, че не навсякъде ремонтите са качествени, ние, които караме във Варна най-често се убеждаваме в това, но.... има но, незнам дали сте минавали по околовръстното, което е в ремонт..там слагат пластове между 30 - 40 сантиметра!! Това според мен е истински път и .."светлина в тунела" :)

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Вто 27 окт 2009 14:04

Принципно Godlike е прав.
Наистина не е много приятно това чувство ти да си плащаш, за да караш, а някой да се вози по пътища, направени с твоите пари.Но пък от друга страна в неговия коментар си личи и старата българщина - я сакам на Вуте да му е зле mhihi .
Все пак пътищата са за всички.
Другото което е - една винетка, 2 и повече коли.

Но по пътя на логиката:
One написа:... винетките не са поименни или с номера на мпс-то !
...
тогава аз ако имам 2-3 коли, които никога не се движат едновременно по републиканската пътна мрежа защо да не ползавам 1 винетка за тях ?
Дефакто аз съм си платил за правото да се движа по този път, защо да не го правя с която кола си искам

Това е правилно.Закона се тълкува на база какво е забранено.Следователно всичко, което не е забранено е позволено :Mr Green Fun

ПП:Винетка за догодина пак ще си купя :)

Ааа, между другото, когато вкараха винетките преди n години знаците, които сложиха на изходите на нашето населено място стояха там точно една седмица.
После изчезнаха заедно с тръбите :twisted: :twisted: :twisted: :roll:

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Вто 27 окт 2009 14:24

а бе то хуу с тия винетки,ама данъка за какво се плаща? Парите отиват за ... ?

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 27 окт 2009 14:27

BastunSelski написа:а бе то хуу с тия винетки,ама данъка за какво се плаща? Парите отиват за ... ?

отива за общината, в която ти не плащаш с винетка за да караш колата ....

Потребителски аватар
Plehi
Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
Двигател:

Мнениеот Plehi » Вто 27 окт 2009 14:59

Всеки си прави своя преценка.Говоря за хората,които имат повече от една кола.Дали ще си купуват 1,2 или 15 винетки...Аз лично бих дал моята да се използва от приятел.

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Вто 27 окт 2009 15:35

А втората винетка за кого отива ? И значи в общината ,където карам нема дупки?

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 27 окт 2009 15:48

Ще си купя винетка,ама друг път...както викат в един филм :deal

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Вто 27 окт 2009 16:30

Nafta написа:Принципно Godlike е прав.
Наистина не е много приятно това чувство ти да си плащаш, за да караш, а някой да се вози по пътища, направени с твоите пари.Но пък от друга страна в неговия коментар си личи и старата българщина - я сакам на Вуте да му е зле mhihi .
Все пак пътищата са за всички.

Не искам на Вуте да му е зле, дори му пожелавам всичко най-добро. Защо му е зле на Вуте? Защото не може да кара без винетка ли? Именно в манталитета на Вуте е проблема защото Вуте изпитва удоволствие да прецака държавата, съседа или когото и да било с каквото и да било. Ако мине метър мине, ако не здраве. Чувството да си на далавера е супер heavy metal zork :beer

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 27 окт 2009 16:52

vasstop написа:Да обобщим: по правилник си длъжен да залепиш винетка, но ако имаш такава и не си я залепил не подлежиш на наказание.

Не съвсем:
Чл. 185. За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 27 окт 2009 17:46

Абе много са ми интересни хората, дето се заричат да не си купуват винетки. Ще попаднат на някой катаджия дето не е мивкар и не взима (колкото и да са малко ги има) и ще им сцепят задниците, пък тогава да видим дали ще минат с техните философски разсъждения, пред катаджията :roll: :wink: Пък дори и катаджията да получи рушвет, пак "тариката" ще се изръси (а така няма гаранция, за една година колко пъти ще гризне дръвцето) Най - удобно ми се вижда да си купиш винетка и да не се занимаваш с глупости- все пак не е 1000 лв, но ...

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 27 окт 2009 19:02

По Дарик казаха,че няма да вдигат цените.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=423498

Потребителски аватар
onion
R.I.P
Автомобил: Passat B3 1800 mono
Двигател: ABS 92

Мнениеот onion » Вто 27 окт 2009 19:22

И в новините на BTV също казаха, че са решили да няма поскъпване ... дали не са чели форума и те като Армеец ;)

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Вто 27 окт 2009 19:28

Аз пък разбрах, че ще поскъпва само годишната винетка за колите, а друте ще останат на старите цени :roll:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 27 окт 2009 19:40

купувам си годишна 8)
и нямам грижи mhihi
а и карам "танк" и дупките не ми пречат mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”