Критики към vw-марката.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
buuuu46
Автомобил:
Двигател:

Re: Критики към vw-марката.

Мнениеот buuuu46 » Нед 11 апр 2010 20:21

karakonjul написа:Голф 3
- Ел. машинки стъкла
- вода в багажника през десния стоп (точно върху машинката за централното)
- панела с трите врътки и решетките на парното
- дръжката на жабката (и двата вида)
- лайсни прагове (цъфват на пролет mhihi )
- ръжда на 3/5-та врата
- рамото и дюзата на чистачката на 3/5-та врата
- водачи шебидах (левия особенно)
- ключ фарове дефектира често
- мъркуч маслени пари (2Е)

Голф 2
- външни дръжки на вратите

За голф 3
при мен болежките са:

- Ел. машинки стъкла
- вода в багажника през левия стоп (колата претарпя ПТП и ламарините не са ок )
- лайсни прагове
- ръжда на 3/5-та врата
За 3 години каране само с тези малки дяволи съм се сблъсквал.
А и един феродов диск :)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 11 апр 2010 20:29

Ония ден сменях 5-тата врата на Г3, с такава от Италянка, на старата е флизало вода от лампичките които осфетяват номера. Германските коли са като старите Опел Кадет. Най-добри приятели с ръждата...
Също така праговете много гният на Г3, както каза по-горе колегата 1 сезон и трябва осфежаване на праговете..
Също така стоповете на повечето Г3 се пукат посредата и стават като акфариум

п.п Като чета, си мисля, аджиба тия коли имат ли положителни отзиви mhihi

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Пон 12 апр 2010 19:52

На пасат б3 слабо място са ръкохватките на вратите.При мен все се разхлабват,счупи се болта на предна лява врата и сега съм я залепил с... и до кога ще изкара господ знае.Има и някой други слаби места,но като цяло е здрава машинка,плюсовете са много повече от минусите.

Потребителски аватар
radoevmw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radoevmw » Пон 12 апр 2010 21:12

еи па тея дръжки на голф2 и джета са просто мн калпави. За 5 месеца сега си тарся втора дръжка. :(

Потребителски аватар
pepo777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo777 » Чет 15 апр 2010 13:51

znainainai написа:Да не забравяме пасатите кекавата броня на В3 една зима в Бг и е за смяна щото някой навремето не е мислил макар че това е кола правена за гладък път а не за лунен пейзаж. Въпреки това бронята е глупаво направена и прекалиено крехка. Митичната централна конзола (рамката около касетофона) дето само да кихнеш до нея и се чупи :banghead: Не до там доброто обезшумяване като спреш чуваш как се плиска горивото в резервоара (при В3 и В4) :shock Имат малко грижи със ел.стъклата при В3 се износват на предните зъбните гребени а при В4 вече освен гребените и комфорт модулите които са като на Голф 3. Скърцащите пластмаси в купето са ясни. При В4 лющещата се боя по пластмасите на дръжките.Глупаво направената задна чистачка при комбито която често дефектита.При В5 и В5.5 проблеми със водачите на ел.стъклата, комфорт модула за стъклата и централното който имам чувството че нарочно е сложен на пода да може често да дефектира. Бравите на купето със вградените машинки на централното които често спират да работят. Слабото окачване дето струва една торба пари. Лошото е че вече VW не е народен автомобил. Новите са неоправдано скъпи. Старите VW-та се правеха от инженери мераклии а сегашните от гадни счетоводители :evil: На старите инсталацията беше оразмерена за 10г а на тези е за 5. Идеята им е да грохне на 5-тата година и да си купиш нова.

Точно така,новите модели са направени да издържат до 5 MAX! Аз съм полудял по моята кола вече,аирбега (щофьорския) дава грешка в месеца веднъж,машинката на багажника изгоря,сега новата ту работи-ту не!
Тоя комфор модул и той по същия начин,малко да я по-влажно навън и започва да се включва алармата!С две думи повече са нервите отколкото удоволствиято от шофирането на автомобила!И все се питам струва ли си?!

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 15 апр 2010 17:56

ако си европеец и пестиш от заплатата си по 500евро за 5 години ще имаш вече сумата за нова кола и то от по-висок клас.Защо тогава да не ги сменяш колите през 5 години.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 15 апр 2010 19:17

Проблемът е че като цялата заплата ти е под 500 евро - принуден си да караш стара кола. И ако сега можеш да си вземеш Голф2 или 3 за 2-3000лв, когато сегашното поколение коли стигне тая цена - май няма да стават за каране и поддръжката ще е съвсем кошмарна.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Нед 18 апр 2010 10:33

hitman0013 написа:ако си европеец и пестиш от заплатата си по 500евро за 5 години ще имаш вече сумата за нова кола и то от по-висок клас.Защо тогава да не ги сменяш колите през 5 години.

В Европа хората не разсъждават така - не пестят, а вземат коли на лизинг, който плащат, без да им тежи.
И всяка жаба си знае гьола - ако Гюнтер има пари за нов Фолксваген, не взема Мерцедес на старо, за да цъкат с език комшиите. mhihi

По темата - аз карах Голф 3 година и кусур - 12 000 км някъде и не съм забелязал нещо да скърца, да хлопа и тн. Единствения проблем беше ръждата - главно на третата врата. :beer

Потребителски аватар
lilqka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lilqka » Пон 19 апр 2010 13:03

На моя голф му прокапа Шибидаха :( и другото което е на пасатите дражките на вратите за външно отфаряне :(

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 19 апр 2010 14:37

Във 80% от случаите на супена дръжка на Golf II и Passat 35i е виновен тоя дето отваря че дърпа като изоглавен. Как от 2003 до сега не счупих дръжка нито на голфа нито на пасата? Явно знам как да си отворя.
А това че новите коли са т.шак е ясно. Всички не говоря само за VW правят ги да си изкарат гаранцията и на другият ден да се скапят. Днешните коли както са "хай-тек" едва ли ще доживеят и половината от годините на една 2-ка 84г. Защото са еднодневки.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 19 апр 2010 15:10

Просто дръжките им са тъпо направени - за да се отваря леко трябва да подпреш дръжката с палец, а повечето хора свикнали с по-нови коли не го правят.... и почне ли се с Made in China по 8лв...стават консуматив :(

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Пон 19 апр 2010 15:34

проблеми на марката немога да кажа за никои модел единствено мога да споделя на моя пассат б3 лично какви проблеми имам.като за начало дружката на шофиоркста врата едвам се дуржи от немърлив собственик предполагам , защото като се дърпа дръжката се натиска с палеца но предния собственик маи си е мислил че кара нова кола и просто е дърпал дръжката и се е разбила,друг проблем са провисналите врати и оплатнението до прозореце на вратите което гние и за друго не се сещам.

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Пон 19 апр 2010 22:54

няма пробка за източване на антифриза/водата :banghead:
всичко скърца и пука :banghead:
хидравликата на волана е мъка голяма :banghead:
нося си хидравличен крик тип "крокодил",оригиналния крик влиза в купето :banghead:
ама си ме кефи :mrgreen:

Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Escap3 » Нед 25 апр 2010 22:24

Клемореда :Mr Green Fun :beat_butt2

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пет 30 мар 2012 13:40

Колеги, не виждам причина да оплюваме новите модели на VW, при положение че ВСИЧКИ нови коли произведени след 2000 и някоя си година са чупливи. Незнам на колко хора им е ясно, но производителите на автомобили преди няколко години почнаха да произвеждат чупещи се автомобили неслучайно а за да добавят 'малко' допълнителни доходи. И те не се чупят защото са некадърно направени, напротив, инжинерите им така са го сметнали че всичко да се строши от 5 до 7 години. А, и междувременно да се сменят някой леки консумативи на приятни цени. Аз ако трябваше да си вземам нова кола бих направил така: вземам я, карам 3 години и я махам, дори всичко да е здраво по нея, щото после счупи ли се нещо няма купуване на части, няма продаване, абе положението става ибааси змиъйта

П.П понеже доста хора писаха за дръжките на вратите, което си е пак недостатък, аз до някъде му намерих лек, търсих по моргите и намерих оригинални дръжки, а не тези турските за по 17 лв дето се чупят на 3-тото отваряне, и сега нямам проблеми

П.П 2 по едно време нито една от бравите не се отваряше, направо се чудех от къде да влизам, ако нямах газ сигурно щях да почна да взизам през багажника, и баща ми ги смаза с течен парафин и почнаха да се отватят до една

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”