Pontiac вече не съществува

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Pontiac вече не съществува

Мнениеот icoico » Съб 06 ное 2010 11:41

К.Одаджийски написа:
tisho_psg написа:....

Не съм ходил в Америка, но Лос Анджелис - Ню Йорк 2700 мили, разстояние през което си караш спокоен със 160км, а си мисля че това болднатото ако го държиш 1000 км да го караш със 160 като стигнеш крайната точка ще си за основен ремонт!

Абе то и аз не съм ходил в Америка,ама speed limit-а на магистрала там не е ли около 110 км/ч.?Със 160 няма да стигнеш далеч,ако е истина това което съм чувал от приятели за американските катаджии :cop :director :076: :083:
Иначе и аз съм фен на големите кубици(бих си купил и по-сериозен двигател),освен когато гледам брояча на колонката в бензиностанцията,разбира се :Mr Green Fun

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 06 ное 2010 12:14

Гледах едно интервю с мениджър на БМВ САЩ. Обясни че американските коли не се разработват да имат handling при високи скорости заради строгите ограничения навсякъде. А там където нямало контрол, правата скорост е достатъчна. Именно заради такива особености, американските марки загиват, а чуждите стават все по-силни. За мен американските коли са се наложили по чисто исторически обстоятелства. След 45-та година Япония и Германия са сринати до земята! В Италия и Франция не са останали технологии. В Япония никога не е имало, сонита, монита всичко е от Моторола подарък. И какво се получава ГМ, Шевролет, Форд вървят нагоре до средата на 70-те години, просто защото няма достатъчно мащабен производител да атакува пазара им с някаква алтернатива!! След петролната криза и Дж. Картър(единствения мислещ американски президент от 20ти век), американските производители вървят твърдо в една посока - надолу. Редовни фалити и редовно дотиране от държавата. Един герой в една стара пародия каза - "като пилот бомбандирах японците, а сега им се моля да не правят толкова добри коли". САЩ от позицията на сеирджия през 2те световни войни толкова колосални капитали и ползи във всяка сфера са натрупали че още немогат да ги похарчат(образно казано)! Според мен не само американските автомобили, цялата им държава отива в канала :idea:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 06 ное 2010 13:01

К.Одаджийски написа:
Нищо лошо не искам да кажа за Понтиак или която и да е американска марка.Но за мен,американските коли,поне последните 20-30 години отстъпват на Европейските и Японските производители! ОК,голям двигател,нисък въртящ момент-вечен двигател.Но нима е по-добре V8 5.0 кубика и 190 коня и 20литра на 100км. вместо 1.8 редови 4ц. и 7-8-10/100 разход? Откъм качество и технологии,също имат да наваксват,нека им е дълговечен моторя...

Не съм ходил в Америка, но Лос Анджелис - Ню Йорк 2700 мили, разстояние през което си караш спокоен със 160км, а си мисля че това болднатото ако го държиш 1000 км да го караш със 160 като стигнеш крайната точка ще си за основен ремонт!

Въх, аз с моя смотан дизел правя по 1500км(само с едно спиране за кафе) със 140км/ч. Пък ей го на не е за основен ремонт mhihi

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 06 ное 2010 13:35

Ловите се за точната приказка, но съм сигурен че ще умре доста преди 4,2 литровия примерно.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 06 ное 2010 13:43

К.Одаджийски написа:Ловите се за точната приказка, но съм сигурен че ще умре доста преди 4,2 литровия примерно.

За дизела не е така, той работи в тирове понякога по седмици без прекъсване, лесно се охлажда, ниско оборотен е. Един 1,8 ТСИ с 6 или повече скорости може да кара колкото ти душа иска. Можеби има по-малък ресурс, но все пак от 3-4000км нищо му няма :beer

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 06 ное 2010 17:36

К.Одаджийски написа:
Нищо лошо не искам да кажа за Понтиак или която и да е американска марка.Но за мен,американските коли,поне последните 20-30 години отстъпват на Европейските и Японските производители! ОК,голям двигател,нисък въртящ момент-вечен двигател.Но нима е по-добре V8 5.0 кубика и 190 коня и 20литра на 100км. вместо 1.8 редови 4ц. и 7-8-10/100 разход? Откъм качество и технологии,също имат да наваксват,нека им е дълговечен моторя...

И аз не съм бил там,но си мисля,че 2700 мили ще ги летат със самолет,иначе много ще се повозят mhihi
А съм виждал много европейски мотори с малък обем,на много километри и без основен ремонт ;)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 06 ное 2010 17:54

Или съм много тъп или всички се правите че не разбирате за какво говоря. Ми те тия двигатели са мислени и правени когато самолетния билет е струвал колкото един понтиак и горивото да ги мине да му се не види. Колите с тия големи двигатели са направени за техните дълги разстояния. Пак казвам че ако опънете една малолитражка и един стандартен 4,2 примерно всеки ден да минава поне 500 - 600 км магистрала гарантирано малолитражката ше мре първа, дори и да е дизел, щото по - нагоре не ставаше въпрос за дизел май.
Абе темата отиде на ебем ти страна и от информативна стана хранилка май!

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 06 ное 2010 18:01

К.Одаджийски написа:Или съм много тъп или всички се правите че не разбирате за какво говоря. Ми те тия двигатели са мислени и правени когато самолетния билет е струвал колкото един понтиак и горивото да ги мине да му се не види. Колите с тия големи двигатели са направени за техните дълги разстояния. Пак казвам че ако опънете една малолитражка и един стандартен 4,2 примерно всеки ден да минава поне 500 - 600 км магистрала гарантирано малолитражката ше мре първа, дори и да е дизел, щото по - нагоре не ставаше въпрос за дизел май.
Абе темата отиде на ебем ти страна и от информативна стана хранилка май!

Не се нерви излишно,няма смисъл.Щом не разбраха едно,а имено че тези коли са правени за тяхната дълга родина,по времето когато самолетния билета е бил лукс.Но за съжаление тези времена отдавна са измрели и съответно като не се нагаждат към новите времена и автомобилните компаниии ще мрът.Погледнато това си е еволюция,или се нагаждаш към промените,или мреш,закона на улицата mhihi

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 06 ное 2010 18:12

Добре де,кои са тия двигатели?Те и сега си правят такива двигатели,когато билета за самолет не струва 3 млн. долара? И на колко години и километри си сменят колите,та толкова важен критерии е кой двигател ще се износи повече? И малотрижките и V12 ще минат достатъчно километри,ако не е така,значи всички тук сме супер заухави,та не караме 12-цилиндрови коли...
Всеки си знае неговата,няма смисъл да се впрегате :Mr Green Fun

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 06 ное 2010 19:41

tisho_psg написа:Добре де,кои са тия двигатели?Те и сега си правят такива двигатели,когато билета за самолет не струва 3 млн. долара? И на колко години и километри си сменят колите,та толкова важен критерии е кой двигател ще се износи повече? И малотрижките и V12 ще минат достатъчно километри,ако не е така,значи всички тук сме супер заухави,та не караме 12-цилиндрови коли...

Тука и Америка,голямо сравнение напрай пич.Когато са излизали тез коли,тогава още баща ти не е бил заплануван,да не говорим за теб mhihi Ха сега сметни преди колко години е било това и каква е била политическата и финансоват обстановка по света,в частност България и Америка :screwy

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 06 ное 2010 20:48

enigma79 написа:
tisho_psg написа:Добре де,кои са тия двигатели?Те и сега си правят такива двигатели,когато билета за самолет не струва 3 млн. долара? И на колко години и километри си сменят колите,та толкова важен критерии е кой двигател ще се износи повече? И малотрижките и V12 ще минат достатъчно километри,ако не е така,значи всички тук сме супер заухави,та не караме 12-цилиндрови коли...

Тука и Америка,голямо сравнение напрай пич.Когато са излизали тез коли,тогава още баща ти не е бил заплануван,да не говорим за теб mhihi Ха сега сметни преди колко години е било това и каква е била политическата и финансоват обстановка по света,в частност България и Америка :screwy

Лошото е че с техниката са останали там. mhihi Самите американци не ги купуват. Калпав маркетинг, лакоми мотори, липса на подобрения, лошо качество... death Това е резултата в крайна сметка.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 06 ное 2010 20:55

enigma79 написа:

Какви години,какви пет лева? Не говорим за 1892 година,а за американските коли,включително и в днешно време!Не мога да разбера,като пишете за американските коли,защо все пишете "за едно време"?Тях и сега ги има,и сега излизат.Какви години да сметам,какви планувани хора,какви глупости....

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Съб 06 ное 2010 21:07

Ако мога да си го позволя отново бих карал огромна лимузина със V8 или V12 , но за момента си карам 1.4 L.
Колкото и да се убеждаваме колко са калпави американските автомобили , излиза че гроздето е кисело.... ми кисело е , като е високо (скъпо). И е скъпо не само като автомобил ами и като общи разходи. В щатите има и VW и volvo, BMW Mercedes. Но така и никой не спомена защо не се вписват Рено пежо ситроен фиат дачиа ....

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 06 ное 2010 21:14

Тези не се вписват защото нямат мотори с 8-10-12 цилиндъра и разход над 20л/100км :D
Попаднах на тази тема: http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=74643.0

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 06 ное 2010 21:14

tisho_psg написа:
enigma79 написа:

Какви години,какви пет лева? Не говорим за 1892 година,а за американските коли,включително и в днешно време!Не мога да разбера,като пишете за американските коли,защо все пишете "за едно време"?Тях и сега ги има,и сега излизат.Какви години да сметам,какви планувани хора,какви глупости....

Ало земята вика марс,слез на земята.Като ги има и сега,нещо съществено като промяна в двигателя да виждаш,май като гледам не виждаш нищо,или от незнание,или Американската пропаганда тия влезла у глЪвата,като пирон в кисело мляко.И аз искам да карам кола с голям мАтор,хамерикански,ама чорапите ми миришат,нито мога да го изхраня,нито да го подържам.Отделно къде щеми излезе сметката с него,ако съм милиардер,няма проблеми,но съм един беден цървул от страна която все още се казва България(поне на картата е още така)Пич вземи и прочети за едните двигателя тяхните характеристики и за другите,дали японски или европейски все е в г@з

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”