Съвет относно зимни гуми
Re: Съвет относно зимни гуми
Регенератът има един единствен (основен) проблем - не се балансира лесно. В някои случаи за да стане баланс трябват безкрайно много тежести и по-добре да се смени гумата. Иначе ако е качествено направен не е нещо по-зле от нова гума нисък клас. Регенерата е добро решение например за зимни гуми на служебна кола за градска употреба. Или за хората, които обичат да карат с летни гуми отзад през зимата.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
А с какво регенерата е по-добър от втора ръка висок клас гуми на 1 година - с нищо, дори и с цената си. Попринцип дори и маслото се рециклира, но не е работа...
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Един написа:Регенератът има един единствен (основен) проблем - не се балансира лесно. В някои случаи за да стане баланс трябват безкрайно много тежести и по-добре да се смени гумата. Иначе ако е качествено направен не е нещо по-зле от нова гума нисък клас. Регенерата е добро решение например за зимни гуми на служебна кола за градска употреба. Или за хората, които обичат да карат с летни гуми отзад през зимата.
Добър регенерат е по-добър от повечето гуми среден клас,да не кажа всички!
k_garchev написа:Добър регенерат е по-добър от повечето гуми среден клас,да не кажа всички!
Чак за всички среден не е. Нали не смяташ, че материалът за регенерати е като най-добрата гума на Мишелин? Най-простият довод е цената - ако бяха над средния клас просто щяха да струват колкото тях или минимално по-долу.
theultimate написа:А с какво регенерата е по-добър от втора ръка висок клас гуми на 1 година - с нищо, дори и с цената си. Попринцип дори и маслото се рециклира, но не е работа...
Спрямо висок клас на 1 година не са по-добри. Може да се сравняват когато гумата висок клас е над 3 години. Дребната подробност е, че доста трудно ще намериш втора ръка висок клас на 1 година - трябва да са или на 2+ години или да са среден клас. Иначе не виждам кой и защо ще ги продава, освен ако не си е продал наскоро старата кола.
Колега (Един), благодаря ти за отговора, който си дал преди 1 месец!
Незнайно защо не съм го видял, въпреки че през 2-3 дена влизам. Така или иначе взех фулдата... Хареса ми като цяло и се реших. Вече имам 1000 км. при тази адска жега, като тук тем-та достигаше и до 25 градуса - гумите се държат добре. Предполагам и се надявам при зимни условия да си покажат силата. Все пак си имам и странични фактори, които съм взел предвид, защото намерих и мишелин за 116лв. на гума при 1 година базплатен сервиз, а фулдата я взех за 87лв. И все пак избрах нея... надявам се да не съм сбъркал.

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
k_garchev написа: Добър регенерат е по-добър от повечето гуми среден клас,да не кажа всички!

- k_garchev
- Контакти:
tisho_psg написа:k_garchev написа: Добър регенерат е по-добър от повечето гуми среден клас,да не кажа всички!
![]()
Виж и покарай с гуми регенерат и ще си промениш мнението!И аз бях скиптично настроен и все още съм,ако става въпрос да ги слагам отпред!
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
k_garchev написа:tisho_psg написа:k_garchev написа: Добър регенерат е по-добър от повечето гуми среден клас,да не кажа всички!
![]()
Виж и покарай с гуми регенерат и ще си промениш мнението!И аз бях скиптично настроен и все още съм,ако става въпрос да ги слагам отпред!
Няма шанс някога да дам и 1 лев за гуми регенерат,прекалено много държа на моя живот и този на колата ми.
За да пишеш това,явно си спестявал пари от хубави гуми

- k_garchev
- Контакти:
tisho_psg написа:k_garchev написа:tisho_psg написа:k_garchev написа: Добър регенерат е по-добър от повечето гуми среден клас,да не кажа всички!
![]()
Няма шанс някога да дам и 1 лев за гуми регенерат,прекалено много държа на моя живот и този на колата му.
За да пишеш това,явно си спестявал пари от хубави гуми
Никога не съм спестявал пари за гуми и никога до сега не съм купувал зимни гуми втора употреба!И аз бях на същото мнение като теб,но човека от който си купувам гуми ми каза просто опитай!
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Е убаво де,аз (все още
) не съм идиот!
Ако си купувал гуми регенерат кажи какъв размер и колко пари си дал за тях.
Аз после ще ти кажа дали си спестил пари от хубави гуми или не си,все пак мога да смятам.

Аз после ще ти кажа дали си спестил пари от хубави гуми или не си,все пак мога да смятам.
- k_garchev
- Контакти:
tisho_psg написа:Е убаво де,аз (все още) не съм идиот!
185/65/15!Марка RIGDON!Бяха по 70лв,но ми направиха отстъпка по 5лв на гума!
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
Ето как се прави регенерат. Всеки сам си преценява. Това е ново покритие от гума, наложена и залепена върху стара гума. Лично аз съм купувал регенерирани гуми и съм нямал никакви проблеми през зимата в снега. Вият повече от обикновенно но се търпи

- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Освен, че вият повече са и по-тежки
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
k_garchev написа:tisho_psg написа:Е убаво де,аз (все още) не съм идиот!
185/65/15!Марка RIGDON!Бяха по 70лв,но ми направиха отстъпка по 5лв на гума!
100-150лв върви гума среден клас от този размер (без отстъпка),за теб оставам извода дали си спестил от гуми.
Всеки си преценява сам за себе си,но не подвеждай други хора относно регенерата!
- RANOPILE
- Автомобил: VW Polo 2F
- Двигател: AAU 1994
2 зими карах с регенерати(4 броя) и мога да кажа че и на сняг се представят добре(веднъж на село се спускахме по един склон стръмен 30-40 градуса и баща ми ме предизвика да набия спирачки за да види че колата ще спре, а няма да поднесе, а също миналата зима на Драган Цанков при изкачването при телевизионната кула от спряло положение колата без проблеми тръгваше, а мерцедесите изкривени настрани го качваха...), и на лед имат някакво сцепление(в квартала на едно кръстовище лед-стъкло и аз знаех и намалих отдалеч, спрях, пропуснах колите с предимство и успях да тръгна). Да истина е че вият, но се свиква. Тая зима се надявам да ми е последна с тях.
И да питам за налягането в гумите, че аз съм ги сложил на 2,4 bar всичките иначе ми изглеждат меки. Летните бяха на 2,2 отново всички.
И да питам за налягането в гумите, че аз съм ги сложил на 2,4 bar всичките иначе ми изглеждат меки. Летните бяха на 2,2 отново всички.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”