Какво бихте ми предложили като кола за 5000 лв?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво бихте ми предложили като кола за 5000 лв?

Мнениеот Marto_VN » Пон 03 яну 2011 8:36

Нова кола си заслужава ако е
Мерседес
Фолксваген
БМВ
Защото тея производители - си държат на качеството , цената и здравината на колата - те имат имидж, който няма да рискуват и да произведат "лайна"

Но тея коли не са на 90% от хората по джоба, кой ще даде 40.000 и кусур евро за таква нова кола ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 03 яну 2011 9:04

Marto_VN написа:Нова кола си заслужава ако е
Мерседес
Фолксваген
БМВ
Защото тея производители - си държат на качеството , цената и здравината на колата - те имат имидж, който няма да рискуват и да произведат "лайна"

Но тея коли не са на 90% от хората по джоба, кой ще даде 40.000 и кусур евро за таква нова кола ?

Да не отваряме дума за качеството, че... ще ме нахУлите като кажа, че последните години има спад в качеството на немските коли, дори и при Мерцедес, за разлика от корейските, които упорито вървят нагоре като качество и малко на брой дефекти mhihi Не зная на какво се дължи това със сигурност, само мога да предположа, че вече се пести от материали и сглобка, за разлика от 90-те, когато е било точно обратното :012:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 03 яну 2011 9:04

Marto_VN написа:Така е
Старите модели на
Фолксваген
Мерседес
БМВ
Опел
Форд
са в пъти по-качесвени, издържливи и надежни от по-новите! Дори при удар!В тях не е бъкано с електроника и когато ти изгори някое незнайно предпазителче , колата си върви пак!
Старите модели са просто коли с двигател, а новите са Компютри с двигател.
За какво ми е консервена кутия ?! - пробвай на новите модели да натиснеш капака или вратата с пръст да видиш как се огъва .. Е т'ва кола ли е?
За пример я виж пасат2 колко корава кола е голф2 също!
Я сега вземи една нова и виж каква консерва е !
И ще кажа защо е така!
Защото преди когато са се произвеждали автомобили , производителя е искал да направи кола ,която издържа повече , а сега правят коли , които да се карат 5-6 години и да се хвърлят ,за да си купиш пак!

Marto_VN написа:Добре бе мама му стара ново ,че ново
Айде пример тогава:

Моя пасат го оценяват като нов за 40.000 лв.
купил съм го 9 - годишен за 7.800 лв.
досега съм дал 4000 за ремонти (просто няма как турбо,накладки,дискове,окачване)
е и?
Равносметка:
общо:
11.800 лв.
Айде сега ми сравни пасата Б5 с нова дачия,"шеврлоет"(което си е лайна-корейски демек - Деу) за 15.000 лева , аз сравнение не намирам освен да се смея..
нали са нови..

предпочитам да карам кола с качество за 40.000 лева , макар и стара и оценена на тея пари преди 9 години.

Колега твоя пасат не е от особено старите,ако вярваш в това което пишеш,щеше да караш пасат Б3 или Гоуф 2 :wink:
И малко си противоречиш-твоя пасат е много по-модерна кола и бъкана с електроника в сравнение с нова дачия (която даваш за пример).Та дачията е по-близо като сложност до голф 3 от колкото до твоя пасат-по твоята логика по-добре с дачия :lol:
Мисли два пъти,пише един път :да:

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пон 03 яну 2011 9:16

Колеги не се заблуждавайте. Новите качествени автомобили са Хюндай и Тойота. ;)

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 03 яну 2011 9:24

sk. написа:Колеги не се заблуждавайте. Новите качествени автомобили са Хюндай и Тойота. ;)

Умре тая с Тойотата моето момче,хеле пък мейд ин Ферхонде mhihi

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 03 яну 2011 9:28

Matematiks написа:
sk. написа:Колеги не се заблуждавайте. Новите качествени автомобили са Хюндай и Тойота. ;)

А ти кой беше,че ни наливаш акъл в главите кое как е?
Ако имаш свръх знания и умения я кажи кой числа от тотото ще изтеглят,да не купувам напразно фиш? :lol:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 03 яну 2011 9:31

tisho_psg написа:
Matematiks написа:

А ти кой беше,че ни наливаш акъл в главите кое как е?
Ако имаш свръх знания и умения я кажи кой числа от тотото ще изтеглят,да не купувам напразно фиш? :lol:

Единственият начин да спечелиш от хазарт,е като го организираш,и аз съм един от тези който работи там,така че тръст ми :041: .Ако всяка седмица НЕ играеш тото,сметни с калкулатора колко ше удариш на 70 години mhihi

Тишко има достатъчно теми за Авенсис и какво ли не още у Тойота форума,пък и главният механик по двигатели на ТМ Ауто ми е доста добър приятел,дет се вика пия вода от извора на Банкя директно :ble:

Единствените Тойото Японска сглобка са бусовете Хайас и Приуса :applause:

Последна промяна от Matematiks на Пон 03 яну 2011 9:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 03 яну 2011 9:37

Предпочитам да се доверя на Тойота моето момче,пък и мейд ин Ферхонде,отколкото на теб,някак си по-надеждна ми изгледжда mhihi
Стига спам в темата,нова кола за 5 бона е трудно :banghead:

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Пон 03 яну 2011 9:49

ЗА колегата който твърди, че Г2 е най-здравата кола
http://vbox7.com/play:804d25e6

за сравнение новия "по-чуплив" модел
http://vbox7.com/play:4695be79
http://vbox7.com/play:831012a8

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 03 яну 2011 11:03

tisho_psg написа:Колега,разясни моля те какво имаш предвид като казваш,че дъртия кошник е в пъти повече кола от новата?
Качество на материалите, здравина ... и най-вече - усещането като седнеш в нея. По-добре по-хубава стара кола, отколкото каква да е нова.
А и разходите по новите коли са доста интересни. На една стара кола годишните разходи са сравнително постоянни, докато на новата са много склонни към увеличаване, особено след първите няколко години.
Според мен, старите коли са по-"яки", може би съм извратен? mhihi
Предполагам, че си държиш на твоето мнение - заповядай някой ден да ти покажа нагледно защо мисля по този начин.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Пон 03 яну 2011 11:18

myrshavija написа:
tisho_psg написа:Колега,разясни моля те какво имаш предвид като казваш,че дъртия кошник е в пъти повече кола от новата?
Качество на материалите, здравина ... и най-вече - усещането като седнеш в нея. По-добре по-хубава стара кола, отколкото каква да е нова.
А и разходите по новите коли са доста интересни. На една стара кола годишните разходи са сравнително постоянни, докато на новата са много склонни към увеличаване, особено след първите няколко години.
Предполагам, че си държиш на твоето мнение - заповядай някой ден да ти покажа нагледно защо мисля по този начин.

Подкрепям думите на колегата, защото нова кола със ниво на оборудване което да ми хареса и двигател, който да ми допада са поне едни 100 000 лева, докато за 10 000 мога да имам втора ръка такава или маломерно малолитражно подобие на МПС... Всеки има право на избор :да:

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 03 яну 2011 11:22

Matematiks написа:Отделно,ако сте гледали по Дискавъри как рециклират старите втоНобили, мачкат ги,ама със всичко вътре...претопяват,и правят метал за "новите" части.Иди разбери това каква незнайна сплав става-кашкавал :banghead:

Ако не сте информирани,да Ви кажа че едно време се е зимал матрЯл от Швеция за Немските автомобили,сплавта се е правела специално за определеният детайл :041: Със много от частите в момента се правят компромиси,имам предвид матряла,те и без тва се правят да изкарат лизинга,и после Ганьо да си троши главата :012:

Новото си е ново,и младото си е младо :mrgreen: вярно е това,тате ми го е казал :twisted: -но на съответната цена

Много ми е интересно колко е смяна масло и всички филтри в ЕураТек да кажем :roll:

колега, недей да коментираш неща които не са ти ясни.
стомана от Швеция, специални сплави, ама друг път.
Автомобилните компании по принцип само сглобяват, всичко идва от поддоставчици, знайни и незнайни.
най-често тези които са дали най-ниска цена за даден детайл. ще се учудиш в колко много коли има части правени по села и паланки тук в България, съседна Турция и т.н
И това не е от вчера, винаги е било така.

а относно претопяването на стари автомобили, нали се сещаш че като нагрееш стоманата до точката и на топене всичко останало отдавна е излезнало през комина.
Поздрави

ПС по темата, с 5000 лева, нова кола не можеш да си купиш, за тази пари се цели или в нещо евтино или в нещо максимално ново, но проверено, а най-добре си вземи голф 3 за половината пари, стегни го с останалите и свиркай :)

Потребителски аватар
doubledTSI

Мнениеот doubledTSI » Пон 03 яну 2011 11:27

apa6o написа:
myrshavija написа:

Подкрепям думите на колегата, защото нова кола със ниво на оборудване което да ми хареса и двигател, който да ми допада са поне едни 100 000 лева, докато за 10 000 мога да имам втора ръка такава или маломерно малолитражно подобие на МПС... Всеки има право на избор :да:

така си е колега. Всеки има право на избор ...

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Пон 03 яну 2011 12:22

А какво пречи същата логика да се приложи и към дрехите:
Така дрехи от килограма са хем по-евтини, хем по-качествени.
Е, малко скъсани и опърдяни, ама от старото матр'ял
Да ама не си купувате от килограма!
Или си купувате :screwy
На колегите с Аудита 92-96:
Всичките ми бели косми по главата са именно от такава "качествена, надежна и на сметка излизаща лимузина"

Потребителски аватар
doubledTSI

Мнениеот doubledTSI » Пон 03 яну 2011 12:40

myrshavija написа:
doubledTSI написа:Момчето е приготвило 5 000 лв. За тези пари купува 10 годишна кола която е на 250 - 300 000 км в най-добрият случай... и се започва.
1.Смяна на масло, филтри, ремъци, бушони, дефектирали датчици, гуми, антифриз, след някой друг км. водна помпа, феродо, дискове, съединител и представи си колата дошла до основен ремонт .... Всичко това е цифра, сума пари от които няма бягане. Колата е разход, тя не е приход на пари! Можеш да спестиш от работата ако можеш ти да си подмениш частите! И докато си мислиш, че си на далавера в един момент осъзнаваш, че нямаш кола, а купчина ремонтирано желязо за скрап ....Нямаш кола, нямаш и парите които си дал за нея .... Затова моля ВИ, не ми хвалете, че 10 годишните коли са по-добри от новите. Някак си е смешно :screwy Желая на всички ВАС, някога да имате по две коли в гаража си! Една нова и една стара, пък вие кажете коя ще карате повече. Всичко това, което го написах ми е минало през главата! От опит!

Затова предожих на колегата ако може да отдели пари на месец да си вземе една нова и да кара без да се притеснява. Новата кола е много по-здрава и много по-безопасна от предишните модели( съпоставям един и същ клас автомобили)Ще Ви дам пример. Голф 5 стига до 12 въздушни възглавници! Има разход по нея! Аз и горе написах "колата е разход"! Но когато е изплати, тя ще е много по-добра от тази, която е купува в момента.

Новата кола е по-здрава ... да, ама друг път!
А това за двете коли в гаража - ела да се запознаем. Когато се прибера от работа, оставям служебната(2008,карам я от нова) в гаража и си карам личната(дърт кошник). Защото е в пъти повече кола от новата. И ми харесва в пъти повече.
За безопасността си прав - там 10-годишните не са конкурентни.
Забравих - личната ми кола е на 15г.

ей, колега с радост ще се запозная с теб :beer ! и да питам ако служебната кола ти е новичко S6, какво ще ти е мнението ....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”