Как си слагате предпазните колани?
Re: Как си слагате предпазните колани?
Мен с колана ме сдобри акт за 50 лв. преди 5 г. От тогава, навик. Но освен навик и заради КАТ и евентуалния акт, почна да се провира разбирането за собствената безопасност. Когато есента на 2008 г. участвах в челен удар с моя Голф 3, със скорост 130 км/ч. без спирачен път и оцелях без никакви травми, разбрах някои неща. Чудя се, дали всички, които не си слагат коланите и вадят от девет дерета причини за това, дали не трябва да преживеят някоя подобна катастрофа, за да оценят, че това е средство поставено за собствената им безопасност.
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Слагам си колана по стандартния начин и го правя винаги, без значение за какво разстояние.
- foxi78
- Автомобил:
- Двигател:
винаги слагам колана както трябва като се ка4а в колата
- Booster
- Автомобил:
- Двигател:
По стандартния начин , убиването го реших както спомена един колега - колана в най-ниско положение и с възглавнички за колан , много са удобни.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
ALESYZ написа: Голф 3, със скорост 130 км/ч. без спирачен път и оцелях без никакви травми.
Има един филм "Герой" и там една мажоретка се самовъзстановява след всякакви смъртоносни травми ама ти направо я слагаш в малкия си джоб тая

- BOCOO
- Автомобил: golf3
- Двигател: AEE 1996
по стандартният начин
- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
или се слага колан или не според мен,чудих се,четох мненията но аз друг начин за слагане на колан не знам 

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
iGolf написа:или се слага колан или не според мен,чудих се,четох мненията но аз друг начин за слагане на колан не знам
Те хората мислят да си купят тениски с черна лента по диагонал, дето от далече прилича на колан, ти кво говориш...
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Всичко правя по навик ,без да мисля :
Сядам в колата , паля,пускам ръчната и слагам колана както си трябва! Признавам си ,че понякога(макар и рядко) се осъзнавам ,че е тъпо да слагам колан като вкарвам колата в гаража (като преди това съм слязъл да отворя вратата на гаража)
,но навик ,какво да го правиш.
Поне един "полезен" навик да имам измежду лошите....брей !
В началото и на мен ми пречеше колана доста ,но като разбрах ,че без колан Airbags не бачкат ,свикнах набързо!
Сядам в колата , паля,пускам ръчната и слагам колана както си трябва! Признавам си ,че понякога(макар и рядко) се осъзнавам ,че е тъпо да слагам колан като вкарвам колата в гаража (като преди това съм слязъл да отворя вратата на гаража)

Поне един "полезен" навик да имам измежду лошите....брей !
В началото и на мен ми пречеше колана доста ,но като разбрах ,че без колан Airbags не бачкат ,свикнах набързо!
- iliankocov
- Автомобил: Golf 2 Edition One
- Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007
Слагам го по Стандартния начин Винаги/освен ако не говорим за разстояние до 50м/. Вече толкова свикнах с него, че като не е сложен някак си не се чувствам комфортно - все едно нещо ми липсва и постоянно се оглеждам какво е
. Освен това държа всички пътници в колата Ми да са с поставен предпазен колан и отпред и отзад. Примерно ако недай боже нещо стане с някой от пътниците при ПТП после кой носи отговорност - той ли или аз? 

Винаги си слагам колана, даже се хващам , че го закопчавам и в двора само за местене на колата ...
Слагам го по стандартния начин
Еле па любими са ми някои като почнат да ми разсъждават как пречел и е бил по-опасен
Слагам го по стандартния начин

Еле па любими са ми някои като почнат да ми разсъждават как пречел и е бил по-опасен

- iliankocov
- Автомобил: Golf 2 Edition One
- Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007
JC написа:Еле па любими са ми някои като почнат да ми разсъждават как пречел и е бил по-опасен
Имали късмет при некое ПТП и си мислат, че са безсмъртни и че тогава не били с колан и разбираш ли се отървали без драскотинка

iliankocov написа:JC написа:Еле па любими са ми някои като почнат да ми разсъждават как пречел и е бил по-опасен
Имали късмет при некое ПТП и си мислат, че са безсмъртни и че тогава не били с колан и разбираш ли се отървали без драскотинка![]()
![]()
тоя филм съм го гледал, и тая песен съм слушал...
![]()
![]()
А аз съм бил на живо изпълнение и се убедих как пази колана

- JoroKN
- Автомобил: Vw Golf MK6
- Двигател: CBAB - 2010
BOCOO написа:по стандартният начин
И аз

JoroKN написа:BOCOO написа:по стандартният начин
И аз