неприлично предложение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Re: неприлично предложение

Мнениеот btkmobail » Вто 16 авг 2011 19:11

Аман от РАЦЕРИ на пътя!
Лошото е че от такива изцепки страдат всички на пътя, а не само виновникът!
Определено трябват по-солени глоби за подобни изцепки!
:bishop :bishop :bishop

P.S.
Само ще споделя, че в следствие на подобна катастрофа моя колежка в момента е с ампотиран крак и множество проблеми!

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Вто 16 авг 2011 19:35

Бая народ си избиха комплексите и в тая тема ,а замисъл имаше

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 16 авг 2011 19:39

UnLucky написа:Написах ти че като си вдигал 280 км/ч какво? Пораснали са ти рога на главата или си нещо повече от другите!
А ти се фалиш че можеш да вдигаш 300км/ч със мотора, а Пеш колко можеш да вдигнеш ?
Не засягам никой, но да се фалиш колко си вдигал, или колко ти е гоУем, е жалко! :|

ами голям ми е
вдигам 300 щот мога, ако трябва и на лежанка ще ги вдигам. утре вадя г-тека и ще ти кажа пеш колко ще видгна.
ако ти пораснат рога на главата, не си мисли че си вдигнал 300, по-добре виж какви ги върши жена ти :wink:

сега сериозно:
хубава тема да си побъбрим. С добра идея и недотам добре зададена рамка, в смисъл да се коментира агресията и високата смъртност на пътя като се разгледат причините за което. Високата скорост е само една малка част от причините, при това с известни условности.
Не е това начина за разрешаването му- с тема в офф-топика, незнам какво е очаквал автора с публикуването, но поне всеки ще си каже това дето му тежи. Така и аз представих позицията си по въпроса, не смятам че е нещо скандално, нито е лишено от здрав разум. Смятам че посочих съвсем реални причини за войната по пътищата. Имаше някакъв "партиен" формат темата- всеки мисли нещо, но пише друго за да не го оплюят. Пълно лицемерие! Никой не е превишавал скоростта никъде и никога! Харесвам хора, които мислят и говорят, здраво стъпили на земята, а не мненията им да се формират "поинерция".

Естествено че никой не е длъжен да се съгласи, но очевидно имаше няколко човека, дето въобще не си направиха труда малко от малко да се опитат да помислят в/у това какво съм искал да кажа. Не са разбрали въобще, съдейки от коментарите им в последствие. Да не говорим че аз лично си правя определени изводи за интелектуалното ниво на съответния индивид отсреща, четейки творенията му. Преди да коментираш дадено мнение, препрпочети го пак, убеди се че си разбрал какво е искал да каже автора му, щото има опасност да пишеш доста нелепи неща и да изместиш темата.

Темата се осра за съжаление, но се стигна се до момент, в който на човек му писва като му изопачват думите и почва да се бъзика. Получава се така че ти ги плюеш, те си мислят че дъжд вали и продължават и продължават с моралистичните си мнения, без да се усетят!
Темата се осра за съжаление- нищо ново.

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Вто 16 авг 2011 19:54

Пешка, не знам дали с това, което пишеш се ебаваш, но ако приемем, че е истина не искам да те срещам по пътищата, ако ще и с колело да си.
Мненията, които имаш досега винаги съм ги чел с интерес и уважение, винаги са били смислени, винаги съм намирал истина в тях и съм си изградил представата, че си разумен и зрял човек.Е, явно съм сгрешил...Само си помисли - с твоите безопасни 300 км/ч, ако размажеш едно дете?
Луд, ти също...
Дано да се ебавате...

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 16 авг 2011 19:57

Ludia, pe6kata, вие сериозно ли бе, хора?
Имам все добри впечатления от мненията ви, имам ви и за зрели и отговорни хора... чак не ми се вярва, това което чета в постовете ви в темата. :banghead:
Момчета, не сте прави, ама грам! Не знам, дали имате пререкания някакви или изградено мнение за joker-a, човека който е пуснал темата. :roll:
Joker винаги е бил прав в мненията си, с които порицава и възпитава - мое мнение!
Не, не ми се мисли, ако застрашите детето ми с "каране" или "можене" (както писа един от колегите по-горе), просто черни мисли ми минават през главата.
Моля ви се, мислете малко от малко... :banghead:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 16 авг 2011 20:27

Ако правилно съм разбрал спорът е между:
1. Непреценената скорост
и
2. Високата скорост

Понеже съм широко скроена личност виждам логиката и в двете твърдения. Темата може да се тълкува доста обширно и да се изяснят понятия като "висока скорост" или "несъобразена с пътната обстановка скорост" само че така, както я подкарахте с обидите скоро ще стане за ключ. Щото ако на един колата му е с 239мм плътен диск и е 90 к.с., а на друг е 312мм вентилиран с примерно 180 к.с. понятията "висока скорост" за двата автомобила ще имат малко различен изглед. Интересното е обаче, че законите на физиката важат и при двамата, та остава единствено реакцията на шофера и спирачната система на автомобила. С повишаването на скоростта времето за последните две става доста малко и дори една секунда може да е фатална. Нека не забравяме и много важният фактор "стечение на обстоятелствата", щото при високите скорости той е доста важен - гугутка на предното стъкло (или по каската, ако караме мотор), каруца с мангали изскочила внезапно на пътя (смъртен случай на мой приятел, който с мотора си разцепи кон на две и съответно от катастрофата остана само дроб-сърмата от някога живите същества) и т.н.
При по-мощните коли и мотори скорости от 200 км/ч са нищо и реално каращият ги наистина си начесва крастата и му е кеф, познавам не един или двама мотористи. Братовчед ми също се пише за такъв, макар и моторът му да е в бокса, но и той редовно ми се хвалеше преди време как си карал с 300 с мотора, добре че му се развалиха скоростите, та се спря малко mhihi . Аз лично също съм карал пистов мотор макар и за малко, абе тръпка си е, ако трябва да съм честен, ама нито имам финанси да си чеша крастата, нито имам толкоз излишен адреналин mhihi

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Вто 16 авг 2011 20:35

Ludiq, Pe6kata, Не ви знам, не ви познавам, неискам да ви засегна,Не е ли достатъчно че днес един Самоубиец, щеше да почерни 46 български семейства със тежката катастрофа която предизвика край Сливница, та и вие с тия ваши скорости 300-400-500-600 напикахте ли се бе, напикахме се, е са ше се насерете щот немам спирачки. За мен с тези мнения сте потенциални убийци на пътя, надявам се да ви дойде акъл и господ да не Ви дава да прежиивеете тоя ужас, който видях днес лично макар и отдалеч,в случая нямаше смисъл да спирам защото вече имаше линейки, полиция, пожарни, а да не говориме за писъците на изплашените невинни пътници. Само като се сетя какво съм видял и тръпки ме побиват.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 16 авг 2011 20:37

Някои хора вече отнесоха предупрежденията.
Моля да се спрете с глупостите!

Обърнете внимание на първия пост в темата, преди да драската!
Не става дума за високите скорости и поредния тъп разговор за причините за войната на пътя (банална фраза и единствения и проблем е, че вече е със слабо внушение)!

Темата е за примера, който се дава във форума.
За отговорността, която носите с думите си.
Не искам да влизам в тъпи полемики, но Пешката и Лудия, ако имат 'подготвени' машини с добри спирачки и окачване, супер реакции и опит - то четящия ги 18-19.. годишен хлапак с 1.6 и барабанки отзад, може да реши да последва примера на батковците.
И това може да коства живота му и този на други.
Да той е празна тиква, но определено някои изказвания и теми във форума ще го надъхат ...

Замислете се за отговорността, която носите с думите си!
Във форумите има хора с реноме, старши, хора на които 'малките' искат да приличат, четат за проектите и бегачките им, мнението им се уважава .... точно тези хора трябва най-много да внимават какъв пример дават!

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 16 авг 2011 20:46

stefan4o, и двете скорости са свързани с помежду си...
Каква преценка на ситуацията имаш ти при скорост над 150км/ч по обществен път?
Каква преценка би имал с чисто нова спортна кола или кошница втора употреба?
Пример: С новата ще караш с 200+, а с кошницата със 150км/ч, белята пак е неизбежна...
За какво са сложени ограниченията по Републиканската пътна мрежа?
За чий застрашавате чуждия живот?
За чий обвинявате "неделните" шофьори?
Какво е времето за реакция при позволена скорост по магистрален път от 130км/ч?
Какво е времето за реакция от 280-300км/ч?

Хора, пак казвам, мислете

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 16 авг 2011 20:52

group® написа: ако имат 'подготвени' машини с добри спирачки и окачване, супер реакции и опит

Ще ме извиняваш ама това не им дава право да правят това което пишат/искренно се надявам само да го пишат за да дразнят някой/.За целта си има писти -там ако искат и със свръхзвукова да карат - боли ме задника,да се трепят ако искат.Ама ако ми кара с 160 в населено място/както се твърди/ - там където играят деца и пресичат хора и във всеки един момент може да се случи нещо което той дори не предполага......пък квито иска спирачки да има и какъвто и опит да има....набарам ли го -няма да пиша какво ще му се случи нека сам предположи/имам и ресурса и силата и злобата/ и съм сигурен че ще му е за последно да кара с тази скорост-ако въобще може да седне в кола.

Group ...слагай мандалото щот само нерви си образуваме.Joker беше ясен....за някои.Вместо да предотвратим такива постове ....какво стана.Най добре да остане само мнението на Joker и всичко надоло трийте-от тази тема нищо хубаво няма да се научи .Наистина съм разочарован от някои колеги ...а с друго мнение бях останал.

Последна промяна от mely на Вто 16 авг 2011 21:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 16 авг 2011 20:59

group® написа:
Не искам да влизам в тъпи полемики, но Пешката и Лудия, ако имат 'подготвени' машини с добри спирачки и окачване, супер реакции и опит - то четящия ги 18-19.. годишен хлапак с 1.6 и барабанки отзад, може да реши да последва примера на батковците.
И това може да коства живота му и този на други.

И ти сериозно ли, пишеш?!?
И одобряваш действията им по обществените пътища, ако са им "подготвените" кочините, били те и Ferrari-та?
Моля те, коригирай си мнението за "неподготвените барабанки"

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 16 авг 2011 21:05

Не колега, както писах - не ми се влиза в тъпи дискусии!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 16 авг 2011 21:17

нося два платинени гвоздея от далечната 97година и знам реално колко струвам сметнато в пари.писах че почти винаги съм със скорост над ограничението за извънградско ,но искам да попитам колко от рацерите карат най малкото с НОВИ ГУМИ?това е единственото на което се движи кола или мотор,а каруцата като се обърне пътища много..............
риск има докато седнеш в превозното средство и никои не е застрахован ,ама безмислено рацерство е scare scare scare

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 16 авг 2011 21:18

Хайде и тези дето порицават да помислят малко! Ако това което пишете е вярно,значи pe6kata със скоростите които е развивал трябва да е помлял поне 50 човека.А дали е така? Гледайте малко по-реално на нещата.
Не искам да влизам в ролята на адвокат на никога,но тези дето гледат от високо и порицават са много по-опасни ако са неопитни или си надценяват уменията и карат с 60км/час от един съобразителен шофьор караш с 150 по магистралата.
Нещата са по-сериозни и всичко опира до този дето кара.
Темата е сериозна и ще се радвам да не чета лекомислени детски мнения.
Може би наистина неопитни млади шофьори може да се повлияят от "хвалби" за високи скорости,но това май е неизбежно и всеки трябва да може да прецени сам за себе си какво прави.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 16 авг 2011 21:26

nosex написа:Пример: С новата ще караш с 200+, а с кошницата със 150км/ч, белята пак е неизбежна...

Какво е времето за реакция при позволена скорост по магистрален път от 130км/ч?
Какво е времето за реакция от 280-300км/ч?

Хора, пак казвам, мислете

Коя беля е неизбежна?
Днес сигурно над 100 човека са карали по магистралата с тези скорости.Но по хрониките имаше катастрофи с все по-малки скорости.С високи скорости май не съобщиха за инцидент.А пак казвам - имало е такива скорости.Стига популизъм.Мисли и ти!
Знаеш,че в Германия няма ограничения на скоростта по аутобаните.Там и пътищата са други. Ако зависи от теб май ще им ограничиш и там скоростта?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”