Как карате на магистрала

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Как карате по магистрала

Карам с 60, за да пестя гориво
6
1%
Карам с позволената скорост , собразена с пътните условия
269
45%
Карам с колкото може да вдигне колата
33
5%
Не изпреварвам, или много рядко
18
3%
Изпреварвам нормално, и не присвяткам ако има някой пред мен
241
40%
Аз съм царя на пътя и всички дето се влачат по-бавно от мен, трябва да ми правят път
36
6%

Общо гласове: 603
Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Re: Как карате на магистрала

Мнениеот iliankocov » Чет 08 сеп 2011 15:00

ISRalien написа:Иначе като ми се изпречи някой камион да изпреварва 15 минути побеснявам и естествено като се прибере му показвам международния знак за мир _)_

колега, а мислиш ли, че хората каращи тоя камион не искат да изпреварят по - бързо? Отделен е въпроса, че новите камиони са ограничени на 89км/ч... Все пак чичковците с камиони гонят време, имат работен ден... ако почнат да чакат всички като теб, до къде ще стигнат? Влезнете малко и в тяхното положение, не гледайте само на вас да ви е добре!

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 08 сеп 2011 15:04

...... написа:Карам с позволената скорост , собразена с пътните условия.
Изпреварвам нормално, и не присвяткам ако има някой пред мен.

Последна промяна от Layer на Чет 08 сеп 2011 15:04, променено общо 1 път.

naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naydenov23 » Чет 08 сеп 2011 15:04

По закон е забранено на камиони да навлизат в най-лявата лента на магистралата по каквато и да е причина ;)

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Чет 08 сеп 2011 15:12

naydenov23 написа:По закон е забранено на камиони да навлизат в най-лявата лента на магистралата по каквато и да е причина ;)

Think again...
Когато автомагистралата има три и повече пътни ленти за движение в една посока, на водачите
на автомобили с допустима максимална маса над 3,5 тона, както и на водачите на
състави от пътни превозни средства, чиято обща дължина, включително и товарът, е
повече от 7 метра, е разрешено да се движат само в най-дясната и в съседната на нея
пътна лента. Навлизането и движението по другите ленти е забранено, включително и
при изпреварване.

Като изключиш аварийната, си е напълно разрешено при две ленти в едната посока камион да изпреварва друг камион през най-лявата лента. Ако са три без аварийна, вече е друго...

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Чет 08 сеп 2011 15:15

iliankocov написа:
ISRalien написа:Иначе като ми се изпречи някой камион да изпреварва 15 минути побеснявам и естествено като се прибере му показвам международния знак за мир _)_

колега, а мислиш ли, че хората каращи тоя камион не искат да изпреварят по - бързо? Отделен е въпроса, че новите камиони са ограничени на 89км/ч... Все пак чичковците с камиони гонят време, имат работен ден... ако почнат да чакат всички като теб, до къде ще стигнат? Влезнете малко и в тяхното положение, не гледайте само на вас да ви е добре!

Е като имат работно време трябва да те засичат и изкачат пред теб най-безцеремонно ли?

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 08 сеп 2011 15:18

iliankocov написа:.... Онзи ден ходих до София - е повече с моята кола до там няма да ида никога. На едно място като удари в една дупка и волана "олекна" CD-то се изключи заедно с телефона ми /Бях го вързал през USB/, а бях с 90км...Говорим за най - лява лента :screwy Как тогава да карам с повече от тези километри? На връщане се пусках между 1-вия и 2-рия тунел/през виадуктите/ с около 120-130км/ч и на места мислех, че някоя дупка ще ме изхвърли от пътя! ...

Тя тая магистрала Хемус има и друга част, към Ябланица. В оная си част е с много прилично качество, там 130 не са изобщо проблем нито за постигане, нито за поддържане.
И да не съм Офф: - карам според ситуацията на пътя, все ми е тая дали е магистрала, дали е първокласен. И по двете има моменти дето максималните скорости са опасни, и моменти където спокойно се поддържат. На магистрала правя няколко неща:
- постоянно гледам в пътя, повече време отделям на тия зад мен, за да знам кой идва и на къде отива.
- изпредварвам без да губя време в лявата лента, не съм от бързите, няма кво да правя там.
- подавам мигачи, нещо дето повечето хора си мислят че е само за украса!
- не си изпробвам максималната скорост на колата, производителя е казал че повече от 198 км/ч няма да вдигне никога.
- карам в дясната лента, често като видя че има тарпана зад мен се навирам и в аварийната.... и много пъти ми се иска да го настигна тоя бързащия да го питам за де бърза толкова...
-всеки път се дразня като видя някой да предприема изпедварване и да няма нужната скорост за такава маневра.
- не се страхувам да намаля, щото 100 грама бензин са по маловажни от живота, моя и този на спътниците ми.
- карам с около 100-110, рядко се натискам до 130 км но историята помни и такива случай.
Може и да ми се смеят някой хора. Ами да се смеят. То и аз се смея като гледам как се изказват някой за скоростите на колите си, който са на 20+ години, и са много поддържани. Сменяни са части по тях, но не се замислят че това купе ще търпи доста повече поражения в сравнение с купе на кола на примерно 10 години, просто щото умората в материала и ръждата са си казали тежката дума. Но то е въпрос на приоритети. И за да не ме наскачат докачливите - не визирам никого, говоря по принцип.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Чет 08 сеп 2011 15:29

joromnt написа:
iliankocov написа:

За частта откъм Варна въобще да не говоря, че iliankocov ще се откаже и до морето да ходи ;) Откъм София поне дупки не съм видял страшни, вълни бол... Към Варна обаче направо си е ***** родителката в района от Невша до незнам си къде беше - 10-15 мин. и после отиваш на зъболекар/гумаджия/чекръкчия/сервиз. Вярно, че миналата година беше далеч по-зле, ама и сега е едно... Там има и едно напълно основателно, с оглед на букетите с четен брой цветя наоколо, ограничение на "авиопистата" от 90 км/ч, което малко от нашите и николко от румънците не спазват, ама нейсе...
По такива магистрали за идиоти ли да следиш или за дупки не знам... Така както е тръгнало се замислям дали няма да се регистрирам в авиоклуб скоро. mhihi

Потребителски аватар
Alex_Heat
Автомобил: Audi TT
Двигател: 1.8T

Мнениеот Alex_Heat » Чет 08 сеп 2011 15:53

Обичам да поддържам скорост от 130-140 км/ч. Отделен въпрос е на места, че карам с 90-100, защото имам чувството, че ще изхвърча от колата заради неравните пътища и големите дупки. Винаги се съобразявам с пътните условия, но се дразня на хората, които вървят из лентите без да се огледат дали идва кола зад тях или не. Винаги имам едно наум и крака го държа на спирачката за такива моменти!

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Чет 08 сеп 2011 15:56

slimmer написа:
joromnt написа:
iliankocov написа:

iliankocov ще се откаже и до морето да ходи ;)

той iliankocov ходи по южното и му се налага да мине през тази част за към София :(

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Чет 08 сеп 2011 15:59

Untitled-1 asfasfcopy.jpg

Колкото и да бързате, накрая всички ще се видиме там горе или долу, въпросът е кой ще е последния отишъл? Вие преценявате.

п.п. Леко и безаварийно шофиране на всички от мен.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Чет 08 сеп 2011 16:26

Карам 120-130 и си изпреварвам нормално.Само на някои участъци си позволявам 140-150, но за малко.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Чет 08 сеп 2011 17:07

и на магистрала и на първоклсен път правилното е да се кара така, че да не се пречи на останалите. Всички сме виждали на пъровокласен колона зад някой светец, каращ с 60 за всеки случай /както е 90 за всеки случай на магистрала/ и какво става, всички го псуват, почват да правят простотии от нерви да пъплят зад него и най-многото да го повлекат и този предпазливия в някоя катастрофа от изпреварване. Затова караш с колкото да не пречиш. Аман от светци, каращи с 90 на магистрала, представям си как карате на първокласен път, с 20 ли? Не всички пътуваме по 30-40 км, на някои им предстоят още 400 или 1400, имайте го предвид. И не всички карат по 1 път месечно извънградско

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Чет 08 сеп 2011 17:47

Не виждам какъв е проблема при изправна кола, хубави гуми и хубав път да се кара със скорости по-високи от разрешената. В БГ по тракия си карам 150-160, в участъка около Пазарджик около 130, а преди Пловдив където магистралата в една отсечка става като стъкло карам и с над 200, разбира се ако трафика го позволява, при положение че съм сигурен в колата си, пътя е перфектен и трафика е разреден или липсва не виждам проблем във високата скорост.
В Италия по магистралите нормално се движа 160-200 като пак зависи колко трафик има, но тук на магистрала скорост от 120 или надолу е буквално опасно, след като на 180 се намира кой да ти се лепне на бронята и да ти светка си правете изводите :wink: Белите стават не от висока, а от несъобразена скорост.
Сега е ред на моралистите да ме разпънат на кръст :Mr Green Fun

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 08 сеп 2011 18:00

Карам със 120-140, не святкам на никой. 2-3 пъти съм карал със 150-160, но бързах

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 08 сеп 2011 18:06

Aprilia написа:...
Сега е ред на моралистите да ме разпънат на кръст :Mr Green Fun

Е ...дай да съм първи тогава mhihi Аз откакто остъргах една бетонна мантинела със 150 щото един реши да се престроява без мигач се отнасям крайно негативно към превишаването на каквито и да било скоростни лимити.Със 130 просто щях да скоча на спирачките и да му тегля една майна.А и Свети Петър няма навик да пита колко си бил сигурен в колата си,уменията си или в пътната обстановка death

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”