Кога е по-малък разхода на гориво?
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Нека и аз да се включа в този безмислен спор и да се почудя и аз малко как може да има хора които още не вярват че по наклон на скорост колата гори 0 на 100 и че ако не се подава бензин двигателя не може да се върти.Абе хора позамислете се малко и и се осъзнайте и както каза musura станахме за смях вече 

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Влязох в Google и видях че във всички форуми има такива спорове.
Та един питаше, ако на ППх няма горивен процес спира ли да пуши колата?
Явно при ППХ е по-икономично от режим празен ход, но моя Пасат когато го пусна на пета по наклон скороста ми пада и замръзва на 85-90км/ч и тогава го пускам по инерция да върви с около 100км/ч.
Та един питаше, ако на ППх няма горивен процес спира ли да пуши колата?

Явно при ППХ е по-икономично от режим празен ход, но моя Пасат когато го пусна на пета по наклон скороста ми пада и замръзва на 85-90км/ч и тогава го пускам по инерция да върви с около 100км/ч.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Ми ще влезеш я - нали т,ва ти разправямkaloyan22 написа:Влязох в Google и видях че във всички форуми има такива спорове.
Та един питаше, ако на ППх няма горивен процес спира ли да пуши колата?![]()

- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Ок на бензин на скорост задължително разхода е 0/100 гарантирано,на газ (освен ако не е с газов инжекцион) разход си има но е по добре пак на скорост заради ред други причини но на газ си гори макар и малкоori написа:Колеги, ще обобщи ли някой ко да праа за икономия кат се спускам по нанадолнище с пълна инжекция двигател щот наистина се обърках...![]()
- на газ / бензин?
- на включен / изключен двигател?
- на скорост / на свободна предавка?

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен е еднакво икономично, защото при спускане по инерция ще минеш по-голямо разтояние, защото двигателят не спира колата и следователно подаването на газ ще стане по-късно. Иначе при спускане на скорост, двигателят ще спира автомобила и ще се наложи по-рано подаване на газ (пък когато двигателят стигне 1800 оборота, вече няма ППХ).
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- Stefanoz
- Автомобил:
- Двигател:
kaloyan22-Виж сега-Карам Голф 2 1,6 карбуратор с газова,в купето имам ключе с 3 положения,на газ,бензин и 0-ползва се когато се прехвърля от бензин на газ..Та сега,пускам по надолнище на газ,с обортомер съм,минавам 3000хил.оборота на 3-та,слагам ключето на НУЛА и си карам колата,има спирачки,музиката свири и фаровете си светят,като натискаш педала на газта,обаче няма никой..И сега какъв ми е разхода според теб 

- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
vesellin написа:ori написа:- на включен / изключен двигател?
70% от изключените двигатели в движение завършват в някое дърво след като механично водача извади ключа от таблото и последва заключване на волана
Незнам колко заблудена овца трябва да е някой,за да си извади ключа докато пуска колата по инерция

Stefanoz написа:kaloyan22-Виж сега-Карам Голф 2 1,6 карбуратор с газова,в купето имам ключе с 3 положения,на газ,бензин и 0-ползва се когато се прехвърля от бензин на газ..Та сега,пускам по надолнище на газ,с обортомер съм,минавам 3000хил.оборота на 3-та,слагам ключето на НУЛА и си карам колата,има спирачки,музиката свири и фаровете си светят,като натискаш педала на газта,обаче няма никой..И сега какъв ми е разхода според теб
Виждал съм как става и това доста ме учуди-напълно реално разход 0
Веднъж като бях се спуснал по инерция и явно не бях освободил от скорост,щото като свърши наклона и като реших да запаля и дадох на контакт-о,чудо-колата си запали.Добре,че не врътнах стартера

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”