Течност за чистачки?
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Re: Течност за чистачки?
Абе и това с лака е притеснително и това с чистачките. Нови Шампионки за Пежото от гаража (една 60 другата 55) струват 50лв. двете от вносителя. Е като съм дал толкова пари за чистачки няма сложа някоя пумия за 50 стотинки литъра. Най-притеснително е обаче, че всичките изпарения на течностите ги вдишваш вътре и си тровиш организма.
Re:
kotse_botse написа:Е, аре стига бе хора! Като чета такива неща и направо![]()
Как може да се циганеете за няколко лева? От тия икономии със спиртове и глупости ще спестите някви жълти стотинки, които всеки ден оставяте в кръчмата бакшиш.
А аз се смея на дядо ми като ми разправя, че на камиона зимата всяка сутрин е пълнил вода и вечер я е източвал, а не е ползвал антифриз...
Никой не питал за заместители на течност за чистачки а просто къде въпросната течност е на най добра Цена/Качество

-
- Автомобил:
- Двигател:
Карам само с OMV -60 концентрат досега и нямам никакви проблеми. Разреждам както дойде. 1 към 3 обикновено. Докато се напълни казанчето. На -10 не съм усетил да замръзне освен пръскалките разбира се.
А и на пиене е приятна. Оня ден се нагълтах малко, още не съм умрял. 

Последна промяна от black` на Пон 20 дек 2010 23:13, променено общо 1 път.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Абе само на мен ли ми прави впечатление,че с зимна течност пръскалките пръскат доста встрани,а при посавяне на лятна течност всичко си е в норми.Имам в предвид,че зимната течност става няква по-рядка или нещо от сорта и хвърчи навсякъде,а с лятната не е така ;( Вече 2ра зима го наблюдавам това с различни течности и почистени дюзи.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
mupk0 написа:Абе само на мен ли ми прави впечатление,че с зимна течност пръскалките пръскат доста встрани,а при посавяне на лятна течност всичко си е в норми.Имам в предвид,че зимната течност става няква по-рядка или нещо от сорта и хвърчи навсякъде,а с лятната не е така ;( Вече 2ра зима го наблюдавам това с различни течности и почистени дюзи.
Честно казано не си само ти но не се бях замислил от самата течност ли е .Лятото всичко беше ок а сега направо си мия страничните стъкла.
Като гледам никой колега не се е оплакал от такова нещо....така ,че от обгазяването при нас ще е

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
аз напоследък се нагледах на замръзнали казанчета с течноста от лукоила.Тази дето е готова за употреба 

- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
За да съм сигурен, че няма да замръзне аз правя следното, купувам 2 литра концентрат без да гледам марката в ценови диапазон 1.50 до 2 лева, разреждам с два литра вода и добавям сто грама спирт 95%, не съм имал проблеми до сега дори и в най суровите зими!!!!!
Поздрави!!!!!
Поздрави!!!!!
- JoroKN
- Автомобил: Vw Golf MK6
- Двигател: CBAB - 2010
doaiena написа:За да съм сигурен, че няма да замръзне аз правя следното, купувам 2 литра концентрат без да гледам марката в ценови диапазон 1.50 до 2 лева, разреждам с два литра вода и добавям сто грама спирт 95%, не съм имал проблеми до сега дори и в най суровите зими!!!!!
Поздрави!!!!!
Това е добра идея ще пробвам след малко

- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Друга идея е отново спирт(за горене дето е става), разреден със вода в съотношение 1:2 или 1:3. И може да минете без закупуване на каквато и да било течност за чистачките , и ще сте спокойни, че няма да замръзне
.

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Ахам,и вътре ще мирише на малки магаренца като пуснеш парното 

- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
За да не ти мирише в колата, като вземеш зимна течност примерно 1литър , налея в нея 200-300мл спирт за горене и си готов
.Ако пак не ти харесва миризмата, сложи някаква есенция в течността да и подобри миризмата.

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги внимавайте какви течности взимате, преди 2 седмици взех течност за чистачки от Лидъл, в комплект със други боклуци, и стъргалка за прозорци! До вчера не я бях пробвал течността, но днес когато пръснах сутринта, направо зе да замръзва на прозореца, и мирише на спирт, направо нямам думи!
Прости внимавайте за какво си давате парите!
Прости внимавайте за какво си давате парите!
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Течност за чистачки 15лв за 5 литра на -60 от МЕТРО, мисля че се чете Фаерлаин никакви проблеми 

Миналата зима изкарах само с вода, и забелязах следната закономерност, когато температурите са минусови, всичко е замръзнало и стъклото няма от какво да се изцапа, а като се разкашка снега, то и водата в казанчето не е замръзнала! Пък сега с една от Кауфланд не се стои в колата. Като свърши пак си минавам на вода + препарат за стъкла!
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
не съм съгласен.Солта по улиците малко или много прави доста поразии по предното стъкло.То и това и е целта, да не замръзва платното.В такъв случай замръзнало казанче е лоша работа.Същото е и когато ти откраднат чистачките и нямаш наблизо резервни.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”