мол сердика, 4 часа безплатен паркинг?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Re: мол сердика, 4 часа безплатен паркинг?

Мнениеот bugster » Нед 11 мар 2012 21:16

Оплакването ми е, че има второ засичане на време (15 минути), освен засичането на четирите часа. Кажи ми една разумна причина защо е нужно второто засичане. Единствената причина, за която се сещам аз е да се скубят тези, които не са наясно как работи системата, а тази причина не ми се струва особено законна щом има надпис "4 часа безплатно паркиране".
Ако се сещаш за някаква друга причина, която изисква второто засичане моля да ми я кажеш и на мен, ако не се сещаш - тогава се съгласи, че колегата е бил измамен с тези прослувути 7 мизерни левчета.

Стига бе човек. Вземи се в ръце.
Оплакване че му засича втори път.....
А де? Обясни ми защо колегата се е засякъл втори път?? ЗАЩО бога ми ЗАЩО ??
На машината изрично пише а и колегата сам е казал какво е видял на машината!!
lucky7o написа:Та на трети етаж ми показаха някаква лепенка, която била залепена на машините и на нея пише общо взето "Моля поставянето на билетите да става непосредствено преди напускането на обекта... За престой по-малък от 4 часа не е необходимо"
)

Какво оправдание има човек който не гледа къде какво пъха ВЪПРЕКИ ЧЕ Е ИЗПИСАНО ЧЕ НЕ Е НЕОБХОДИМО.
Бахти - нима има оправдание за собствената некадърност че правиш нещо и не гледаш какво са ти НАПИСАЛИ ДА НЕ ПРАВИШ !!
Винаги има първи път и той не е знаел - това е ОК. Ама да викаш с широко гърло че са те измамили, при положение че сам си направил това което ти е написано като инструкция да не правиш ??
Е няма оправдание за собствената некадърност. Колкото и да ти се иска, тук проблема е в задмашинното устройство.

bread1978 написа:

Батка, печелиш наградата за благ спамец ...
Виж червения шрифт.

Petrolhead написа:

Аз ще му дам 5 лева, щото ми е супер забавно да чета темата на тоз паляк :banana
Нека ракията да е от някой друг :063:

lucky7o написа:Та на трети етаж ми показаха някаква лепенка, която била залепена на машините и на нея пише общо взето "Моля поставянето на билетите да става непосредствено преди напускането на обекта... За престой по-малък от 4 часа не е необходимо"

За всички които защитават "ощетения" прочетете отново червения шрифт :deal

Кажи ми ти напушена батка къде отиваш да ръчкаш без да знаеш какво се прави.
Кажи ми колко трябва да си залюпен, та да не можеш да се справиш с една елементарна машина, на която ти пише какво да не правиш :063:
То да беше незнание щеше да е ОК. Ама то твойто и наглост та до безумие.
Хем сам си се прецакал, хем другите ти виновни, па и като ти обясняват се палиш.
Е поздравления - целия форум те видя колко си зле. Мега тъжна история е твоята - хем негоден, хем тъп и нагъл :063:

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Нед 11 мар 2012 21:21

lucky7o написа:
Petrolhead написа:Въй, респектирах се.
Приятелю, кажи къде са те научили да си пъхаш билетчето при влизане.
В доста молове съм бил, ама такова правило не съм срещал. А относно ценорасписа, отиди при управата на мола и обясни че искаш ценораспис специално за клиенти-гъбени чорби, които не знаят кога какво се пъха

И баща ти ако е знаел к`во ще излезе от тва дет е пъхал нямаше да го пъха ама живей ...

Сигурно така си обяснил и на персонала.....
Е ся се видя че хем негоден да се справиш с една тъпа машина, се оказваш и мега тъпо и грубо парче.
Съвет .... къде що види МОЛ .... БЕГАЙ НАДАЛЕЧ - там има лоши машини които ти гълтат пари :063: :063:

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Нед 11 мар 2012 21:24

@бъгстър
А ти "батка" каква награда трябва да получиш - за най-дълги и еднообразни фермани по темата ли :-)
Не всеки е компетентен като теб и знае какво да направи в паркинга на мола. Явно често си там и знаеш, но други може и да не знаят. А не трябва и да питат - ТРЯБВА ЯСНО ДА Е ОПИСАНО НАВСЯКЪДЕ, А това НЕ е така тук.
Ходи виж малко свят и тогава си изливай мисълта и давай определения за спам!
Защитавай си мнението и не го насаждай! Ясно? С най-добри чувства :drunk

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 11 мар 2012 21:28

Според мен в този случай са виновни управата на мола!След като си им обяснил какво си направил или кога си наврял билета в машината,те не е трябвало да ти взимат пари!Това е целия проблем!
Човек се учи от грешките си!
А правилото за 15-те минути е направено за софийските дришлювци,които работят срещу мола и ползват паркинга на мола!Отиват след четири часа и половина плащат 1-2лв и цял ден колата им стои там!Затова са измислили,че имаш 15мин да напуснеш!И ако не напуснеш почва да ти тече платен престой!
А и колегата има вина!Щом е писало не мушкай,ако не си стоял повече от четири часа,значи не трябва да мушкаш!
Не помня в кой точно мол,но стоях около 6 часа и повече,тръгнах си и не платих и бариерата ми се вдигна и готово!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 11 мар 2012 21:30

bugster, не си посочил причина да има второ засичане :!:
Колеги, моля внимавайте с прекалено цветните изрази щото ще заключат темата.

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Нед 11 мар 2012 21:32

bread1978 написа:@бъгстър
А ти "батка" каква награда трябва да получиш - за най-дълги и еднообразни фермани по темата ли :-)
Не всеки е компетентен като теб и знае какво да направи в паркинга на мола. Явно често си там и знаеш, но други може и да не знаят. А не трябва и да питат - ТРЯБВА ЯСНО ДА Е ОПИСАНО НАВСЯКЪДЕ, А това НЕ е така тук.
Ходи виж малко свят и тогава си изливай мисълта и давай определения за спам!
Защитавай си мнението и не го насаждай! Ясно? С най-добри чувства :drunk

Ти прочете ли червения шрифт бе БОТ ?
На машината си пише много добре какво се прави.
Тъпунгера лъкито и той си е написал какво е прочел.
НА КОЕ ОТ ТОВА МУ КАЗВАШ НЕОБЯСНЕНО ??
Боже господи - слез и си прибери версиите.
Да беше гледал вместо да се прави на интелигентен и да ръчка без да знае.
Ще си насаждам и ще си посаждам мнението. Докато има такива злетаци да ме забавляват ще ги нареждам колко ми е кеф eusa

ktamen написа:bugster, не си посочил причина да има второ засичане :!:
Колеги, моля внимавайте с прекалено цветните изрази щото ще заключат темата.

Посочи ми прчина да си слага билетчето при положение че му пише не трябва да го слага ?
Пре неправилна употреба с дадена техника, не очаквай да работи правилно ?? НАЛИ .... или?

Последна промяна от bugster на Нед 11 мар 2012 21:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Нед 11 мар 2012 21:32

Няма как да не ви обижда човек, след като го нападате и се правите на по-глупави от колкото сте. Никъде не съм казал, че нямам вина, никъде не съм написал, че не съм си пъхнал билета след като не е трябвало. Въпроса е принципен, но явно няма как да го разбереш. Ти си знаеш твоето - пъхнал си билета, не е трябвало - плащащ си. Но нещата не седят по този начин. Когато нямаш какво да кажеш, по-добре не казвай нищо, единствено може да ме е яд, че паднах на вашето ниво и седя "да обиждам" някой. Както написах, се тая ми е за мнението ви вече, смятам, че съм прав и ще си потърся правата. Сега някой ще каже какви права? Ми мислете както искате, според мен нямат основание да ми искат пари, без значение дали съм вкарал билета във въпросната машина, или не съм. Не съм превишил указаното безплатно време, тоест не трябва да плащам.Като съм нямал 7 лв, не трябвало да ходя в мола? Какво трябва да значи това? Да речем, че съм имал 50 лв купил съм си едни дънки с тях и нямам други пари в мен. Просто явно си нямате работа и сте решили да си чешате пръстите тук.

Благодаря, че толкова голямо внимание ми обърнахте, благодаря че предложихте да съберете пари та да не се чувствам и ощетен.

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Нед 11 мар 2012 21:37

1. Какво е БОТ?
2. Нещо много злоба има в тона - не ми харесваш, пийни 1 малко...
3. Явно и аз съм патил от подобни ситуации, заради "някакви" неуредици в скъпата ни родина, и имам мнение по темата.
4. Не нападай така човека, той че е виновен - виновен е ... ама и от мола са виновни.
5. Айде наздраве :drunk

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 11 мар 2012 21:44

lucky7o написа:Няма как да не ви обижда човек, след като го нападате и се правите на по-глупави от колкото сте. Никъде не съм казал, че нямам вина, никъде не съм написал, че не съм си пъхнал билета след като не е трябвало. Въпроса е принципен, но явно няма как да го разбереш. Ти си знаеш твоето - пъхнал си билета, не е трябвало - плащащ си. Но нещата не седят по този начин. Когато нямаш какво да кажеш, по-добре не казвай нищо, единствено може да ме е яд, че паднах на вашето ниво и седя "да обиждам" някой. Както написах, се тая ми е за мнението ви вече, смятам, че съм прав и ще си потърся правата. Сега някой ще каже какви права? Ми мислете както искате, според мен нямат основание да ми искат пари, без значение дали съм вкарал билета във въпросната машина, или не съм. Не съм превишил указаното безплатно време, тоест не трябва да плащам.Като съм нямал 7 лв, не трябвало да ходя в мола? Какво трябва да значи това? Да речем, че съм имал 50 лв купил съм си едни дънки с тях и нямам други пари в мен. Просто явно си нямате работа и сте решили да си чешате пръстите тук.

Благодаря, че толкова голямо внимание ми обърнахте, благодаря че предложихте да съберете пари та да не се чувствам и ощетен.

Спи спокойно, не си падал на ничие ниво, просто за момент демонстрира собственото си :Mr Green Fun Като ти е все тая за мнението НИ, щом не е в твоя полза и се чувстваш ощетен за чий ...кеф... пишеш във форума а не тук?
http://www.kzp.bg/index.php?mode=sendCo ... _office=26

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Нед 11 мар 2012 21:53

Айде си представим другата гледна точка.
Имам си мол, дал съм една чанта с пари за пропускателна система за да може клиентелата да спира спокойно. Клиентелата е малко плаха в началото и спира по пресечките, но полека се престрашава и спира на паркинга. Взима талонче спира, прави си разходката яде крилца и си тръгва. Обикновенно разходката е под 4 часа и даже пари не им искам.
Системата е максимално проста, за да вдигнеш бариерата на входа, трябва да си изтеглиш билетче. За да излезеш трябва да пъхнеш същото билетче на изхода.
Системата работи гладко, на забавилите се и неплатили, съм им сложил машини и хора да им помагат.
Такаааааа, в един светъл ден идва клиент и казва, аз влезнах и вместо да ходя да ям крилца, си напъхах билета в машината за плащане. Питам, защо бе човек, той - ми не знам, притесних се да не ми вземете парите.
Сега трябва да реша, този наистина ли се е объркал нещо, или се ебава с мен. Паркирал си е тунинга ония ден, сега иска да го изкара, ама не му се дават пари.
Жизнения ми опит сочи, че българина е тарикат на дребно, така че май и тоя го пращам да си плати. Пък ако верно се е объркал, ще му е за спомен

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Нед 11 мар 2012 22:01

Petrolhead написа:Айде си представим другата гледна точка.
Имам си мол, дал съм една чанта с пари за пропускателна система за да може клиентелата да спира спокойно. Клиентелата е малко плаха в началото и спира по пресечките, но полека се престрашава и спира на паркинга. Взима талонче спира, прави си разходката яде крилца и си тръгва. Обикновенно разходката е под 4 часа и даже пари не им искам.
Системата е максимално проста, за да вдигнеш бариерата на входа, трябва да си изтеглиш билетче. За да излезеш трябва да пъхнеш същото билетче на изхода.
Системата работи гладко, на забавилите се и неплатили, съм им сложил машини и хора да им помагат.
Такаааааа, в един светъл ден идва клиент и казва, аз влезнах и вместо да ходя да ям крилца, си напъхах билета в машината за плащане. Питам, защо бе човек, той - ми не знам, притесних се да не ми вземете парите.
Сега трябва да реша, този наистина ли се е объркал нещо, или се ебава с мен. Паркирал си е тунинга ония ден, сега иска да го изкара, ама не му се дават пари.
Жизнения ми опит сочи, че българина е тарикат на дребно, така че май и тоя го пращам да си плати. Пък ако верно се е объркал, ще му е за спомен

Човек земи спри да си преставаш и като цяло спри и да пишеш. На билета много ясно си пише кога си влязъл - дата и час. Най-спокойно без да е никакъв проблем за тях можеше да цъкнат там въпросния билет да го нулират и да ми пожелаят лек ден. На касовия бон също има час на влизане и час на чекиране, което ми направи г-та. На бележката пише 10.03.2012 11:44 след което 10.03.2012 14:14 за което време съм заплатил въпросните 7 лв. Сега от тази бележка ще дойде въпроса по какъв начин и заради каква причина е трябвало да ги заплатя тези пари, след като не съм стоял повече от четири часа, а това време от четири часа е упоменато на всякъде като безплатно. В сайта, на самата "карта" също.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 11 мар 2012 22:14

bugster, от поредния ти твърде дълъг пост разбрах, че причина не можеш да посочиш. Значи остава само тази причина, която посочих аз, а именно - да се скубят парички от клиенти, които не са така добре запознати с паркирането в моловете.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 11 мар 2012 22:29

lucky7o, ще опитам да ти обясня една друга гледна точка. По-скоро ще ти разкажа една приказка. Надявам се, че ще има някаква полза.
Имало един МОЛ, където внедрили система за отчитане на времето за престой на клиентите с цел да се избегне използването на паркигна на МОЛа като безплатен паркинг за живеещите и работещите наоколо. Кихнали една голяма сума пари за тая система, после се оказало, че тя не е съвсем съвършена, но в някакаъв си договор пишело, че купувачът получава системата в тоя и вид и, ако иска доработки, трябва да кихне почти още толкова кинти, което не било рентабилно и вместо да платят за усъвършенстването на системата, от МОЛа решили да сложат упътване за работа. Ако всички клиенти спазвали упътването, системата работела задоволително добре и нямало проблеми. Но постоянно се намирали клиенти, които не искали да четат упътването, а ползвали системата, както им хрумне и сътоветно тая несъвършена система проявявала бъговете си и понякога таксувала клиентите въпреки, че не било логично и справедливо. Един от тия клиенти, който бил направил обратното на това, което пише на машината за таксуване, бил много огорчен от това, че несправедливо го карат да плати за нещо, което би трябвало да е безплатно. Тоз клиент изразил това свое възмущение по не съвсем учтив начин и изискал да му се възстановят парите. За служителите в МОЛа, това бил поредният клиент, който не желае да следва правилата, а да прави каквото си иска и да негодува от неблагоприятния за него резултат. И понеже било доста сложно да се манипулира автоматизираната система за отчитане на престоя и това се правело от едни доста заети и скъпоплатени специалисти, служителите в МОЛа казали на недоволния клиент, че няма какво да направят за него и че просто трябва занапред да спазва указанията на машината, за да няма проблеми. Възможно е възмутеният клиент да се е държал арогантно и да е заявил, че ще се обърне към институции, които би трябвало да защитават правата му на клиент, което никак не стимулирало служжителите в МОЛа да се обърнат към скъпоплатените специалисти и да похарчат няколко пъти повече пари, отколкото е сумата платена от клиента, нито пък да се бръкнат в джоба и да възстановят сумата на клиента от личните си средства. Имайки пред вид факта, че този случай не бил единичен и честите корекции от страна на скъпоплатените служители не били желателени, ама никак, както и редовното възстановяване на суми на разсеяни клиенти от джоба на съответния служител в МОЛа също било твърде несериозно.

lucky7o, не твърдя, че си виновен, нито пък, че имаш право. В един по-добър свят, системата за отчитане на престоя щеше да работи коректно в абсолютно всички случаи - т.е. да бъде дуракоустойчива. За съжаление този по-добър свят, още не е познат на човечеството. Начинът, по който тропаш с краче и изискваш да ти бъде позволено да се възползваш от правата си не е най-правилното поведение, според мен. Живеем в един несъвършен свят с несъвършен софтуер и още по-несъвършени хора. За да бъде този свят поне малко по-поносим за нас, то трябва всички ние да полагаме усилие, а не да тропаме с краче и да настояваме на своето, пък било то и справедливо. Разказах ти тази приказка, без да претендирам, че е вярна. Даже и наполовина. Разказах ти тази приказка от гледната точка на човек, чиято работа е да коригира последствията от грешките и некомпетентността на другите хора. Колкото и не професионално да е, аз нееднократно съм посочвал вратата на хора, които са изисквали моментално да коригирам направените от тях грешки или пропуски. Не коментирам дали причината да има такива проблеми е само човешка или е била комбинация от човешка грешка и недостатъци на използваните системи. В обшия случай е второто, защото, ако системите бяха съвършени, то хората нямаше да имат възможност да допускат грешки, което пък е естествено и вродено за всички нас.Разказах ти тази приказка от гледната точка на човек, който е правил всичко възможно да помогне на хората, които са били достатъчно учтиви да обяснят какво са направили, да допуснат, че възможно да са сгрешили и да попитат дали е възможно да се постигне търсеният по-добър резултат, отчитайки, че светът не се върти около тях и точно в този момент може да съм имал по-важна или по-спешна работа, което да не позволява да отделя време или ресурси за решаването на техния проблем ... за създаването на който те в по-малка или по-голяма степен са допринесли.

Опитах да ти представя една друга гледна точка. Не казвам, че трябва да я приемеш. Просто опитай да допуснеш, че съществува и не бъди толкова краен! :beer

Я, докато разказвам приказки Petrolhead се е опитал да направи нещо подобно на това, което опитвам аз. Petrolhead :bowdown

След отговора на lucky7o, ще добавя още нещо:
lucky7o, опитай да допуснеш, че не си достатъчно компетентен да прецениш дали "Най-спокойно без да е никакъв проблем за тях можеше да цъкнат там въпросния билет да го нулират". Можеше. А можеше и да не е толкова лесно. Няма как да знаеш, понеже не познаваш системата, която използват. Така категорично може да се изказваш, ако имаш доводи или опит с тяхната система. Това, което пишеш ме кара да мисля, че нямаш.

ktamen, ти също разсъждаваш доста едностранчиво и мисля, че не си прав. Според мен, е напълно нормално да имаш ограничено време да минеш през изхода(бариерата) след използването на автомата за таксуване на изхода - нарочно съм го удебелил. Ако разполагаш с неограничено време да напуснеш паркинга след таксуването, то ти ще имаш възможност да използваш паркинга за неопределено време, което се стремят да избегнат от МОЛа, не си ли съгласеан?

П.С. Като си чета поста, ми се струва, че изглежда сякаш аз съм някакъв безгрешен отворко, който оправя грешките на другите. Не е така. Самият аз често греша и не се срамувам да го призная и да потърся компетентна помощ. Част от моите грешки са създали предпоставки други хора да грешат и да имат нужда от съдействието ми впоследствие - "C'est la vie". Не се гордея с това, но и не тропам с краче, когато не само аз съм виновен за "ос.аното" положение.

Приятна вечер и бъдете по-търпеливи!

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 11 мар 2012 22:42

Как пък точно на мен попадна темата :twisted:

Това, че ще я заключа е най-малкото death

bugster - ще получи 1 предупреждение, защото си изпусна нервите и отговори на обиди, което във форума е регламентирано с правила. Разбирам, че беше провокиран с обиди, но все пак има доклади, има екип - пишеш и има кой да се погрижи :idea:

lucky7o - специално теб ще обсъдим с колегите, но лично аз ще настоявам за сериозно наказание :evil:
Пускаш тема - търсиш мнение, получаваш такива. Макар да се различават от твоето са по темата!!!
Започваш да обиждаш и то няколко пъти по отвратително грозен и дебилен начин.
Още от 2ри или 3тия ти пост започва да излъчва агресия.
В този форум такова поведение е недопустимо!!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”