:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

китайски гуми JINYU...някой знае ли нещо за тях?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Re: китайски гуми JINYU...някой знае ли нещо за тях?

Мнениеот vaiper 1 » Чет 31 окт 2013 9:48

Еи затова затвориха Вида :biggrin заради китаиски боклуци :18b и сега работа няма

SpeedyMan
Автомобил: Audi A4 Avant AFN
Двигател:

Мнениеот SpeedyMan » Пет 01 ное 2013 9:03

Абе тия китайски гуми май не са много евтини за масовите размери, колкото Барум излизат. Няма смисъл от тях...
Виж за големите размери вече са си евтини

obzor
Автомобил: AUDI A4 B6 3.0 V6
Двигател: ASN

Мнениеот obzor » Вто 05 ное 2013 17:51

За сега съм доста доволен от гумите. Добра шарка, добро поведение на пътя и доста меки. То като падне снега ще си покаже дали съм се пр***ал но за сега нямам оплаквания.

Потребителски аватар
stankofm
Автомобил: GOLF MK1
Двигател:

Мнениеот stankofm » Чет 09 апр 2015 17:07

Марката "JINYU" е дъщерна фирма на марката "HANKOOK". С две думи гумите Ханкок, които са произведени в Китай са "JINYU". Гумите са надеждни и качествени.

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Чет 09 апр 2015 17:54

stankofm написа:Марката "JINYU" е дъщерна фирма на марката "HANKOOK". С две думи гумите Ханкок, които са произведени в Китай са "JINYU". Гумите са надеждни и качествени.

Мда, те и Дебица и КОРморан са производство на Мишлен, ама са толкова Мишлен, че ... Имаше и Някакви тигри, те и те бяха производство пак на някой голям производител, ама по "случайност" тези големи прозводители не си слагат името на борда на гумите, само че като друг модел, ами направо слагат друга марка, че като се хлъзнеш с тях, да не псуваш Мишлен, ми да псуваш КОРморан примерно.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 09 апр 2015 20:58

Колега gugun4u , може ли да попитам дали си карал с Дебица или Корморан, колко време, при какви условия и с какви други гуми можеш да ги сравниш като коректив? Благодаря предварително за времето и поздрави.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 10 апр 2015 7:15

Ако искаш аз мога да ти отговоря на въпроса, понеже съм карал и мога да направя сравнение. Ама сигурно няма да ти хареса мнението ми, щото вероятно или караш с Дебица или с Корморан :mhihi

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Пет 10 апр 2015 9:21

nokiangage написа:Колега gugun4u , може ли да попитам дали си карал с Дебица или Корморан, колко време, при какви условия и с какви други гуми можеш да ги сравниш като коректив? Благодаря предварително за времето и поздрави.

За съжаление съм карал, колата като я купих, собственика/предишния/ беше фен на КОРморан та имах бонус 8 боря 4 летни и 4 зимни, че половината и с нов ДОТ. Отначало се притесних, че спирачките не са в ред. Зимните се плъзгаха на мокро при около 2-5 градуса при елементарни маневри :screwy Пътното поведение на колата беше много по - зле от на предишния ми Голф 4, който беше с 2 годишни континенталки зимни и 4 годишни Hankook - ци летни. :screwy Хубаво, че имаше меракли да ги купят за по 20-30 лева бройката, че финансовия damage беше с една идея по малък, докато купя 8 гуми като хората. Към момента съм с GoodYear и летни и зимни. Един приятел невяваше, че може да са такива галоши, и поради финансови проблеми сложи КОРморан на неговата. Започна зимата /същинската в края на декември/ и по спешност ги продаде и купи втора ръка Клебер, та пак беше по - добре / И взе решението за това, когато ходихме с неговата на кино 2-ри, 3-ти януари, та вечерта, на един от булевардите имаше малко замръзнали химии от тези, които ги мятаха по пътя. Той ме пита що карам толкова бързо, и как мисля да спра на свтофара - карах с около 50, нямаше коли на около набих рязко спирачките, и О чудо колата спря/ 3 дена по късно, си взе Клебер втора ръка. Ако мислиш, че се ебавам, идваш взимаме 4 летни КОРморана, слагаме ги на колата ми, тестваме тръгване, спиране, че и конуси може да наредим някъде, ама само с 1 условие - да не платя аз галошите, че аз за такова пари недавам. :scare3
Надявам се съм бил полезен. :beer

Последна промяна от gugun4u на Пет 10 апр 2015 9:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 10 апр 2015 9:25

Ха на бас, че сега ще те изкарат състезател, че не знаеш да караш и т.н. Щото аз като споделих същите неща за тая марка и за Дебика и взеха, че почти самоубиец ме изкараха :mhihi

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 10 апр 2015 9:29

За Корморан не знам не съм карал не мисля и да карам ....но Дебица е пародия на гума ...Най-смотаната гума която съм търкалял...За Барума мернах нещо ..та мога да кажа че е най-добрата бюджетна гума...с приемливо съотношение цена качество...За Дебица няма нищо хубаво което да мога да кажа...

Потребителски аватар
stankofm
Автомобил: GOLF MK1
Двигател:

Мнениеот stankofm » Пет 10 апр 2015 16:09

Темата е за китайски гуми, а не за други. Както винаги темата се разводни.

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Пет 10 апр 2015 18:32

Относно китайското - само порцелан! Всичко друго китайско е боклук! Ако някой може, нека ме обори!

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 10 апр 2015 20:05

stefan4o написа:Ако искаш аз мога да ти отговоря на въпроса, понеже съм карал и мога да направя сравнение. Ама сигурно няма да ти хареса мнението ми, щото вероятно или караш с Дебица или с Корморан :mhihi

Мнението ти го знам от другата дискусия :th_up , но 'що да не ми хареса - нито съм им търговски представител, нито взимам процент от продажба на гума. И не, не карам с тези две марки - летните ми са Barum Bravuris и някакви чисто нови английски Millenium, а зимните Uniroyal Rainsport MS Plus 66 и Fulda Kristall Supremo, беднящка работа по двойки :Mr Green Fun понеже не се задържа гума при мен повече от един сезон.

gugun4u написа:За съжаление съм карал...Надявам се съм бил полезен. :beer

Благодаря колега, странна работа е как половината хора са много доволни, а другата не са... Аз съм изкарал няколко сезона с Фриго 1 и грам не съм имал проблеми или оплаквания и то при големите снегове по Плевен и Свищов. :rolleyes

И за да не съм оф, карал съм с китайски гуми на Bejing Capital Tire Company, BCT S800 ( шарка като Federal 595), мой познат ги вкара от Франция на 2 години, аз изкарах един сезон и половина и съм оцелял, просле ги продадох и приятел вече втори сезон ги кара и той е оцелял също... Единствено бяха малко шумни ако трябва да бъда честен.
Изображение

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 10 апр 2015 20:13

Ако от гумите ти зависи дали ще спреш на светофара, много вятър вее между ушите...

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 10 апр 2015 20:16

Градски, точно това се опитам да кажа и аз :th_up , ама се опитах да бъда по-деликатен :mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”