Нов акумулатор

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Re: Нов акумулатор

Мнениеот JoroHondata » Пон 19 ное 2012 17:51

Здравейте
Да- според мен проблема при "запечатаните" акумулатори е изпаряването на водата от електролита- и така нивото му намалява без да има начин да се добави вода (като в същото време концентрацията на киселината в акумулатора като цяло се увеличава). Като си помисли малко човек- няма проблеми с "отварянето" на такъв запечатан акумулатор- един пример: над всяка клетка се пробиват малки отвори и през тях се налива някакво количество вода. Проблема е, че е трудно да се определи колко вода да се долее във всяка клетка. Ако се използва някакъв микропоплавък- тази задача ще се улесни донякъде.

Поздрави

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 19 ное 2012 18:44

Аз имах един "необслужваем" български акумулатор. Окото му смени няколко цвята mhihi .
Отворих си го ("необслужваем" в моя случай не означаваше "неотваряем"), долях си му водица, после няколко пъти така. Изкара си 5 годинки, но се прекъсна мост между две клетки и умря.
От тогава си купувам само акумулатори с "врътки".
Е, има по-скъпи, с гел и т.н., сигурно са хубави, но не ми се дават левове за такива.

simonb
Автомобил: Golf 4 1.6 SR
Двигател: 1998

Мнениеот simonb » Пон 19 ное 2012 22:20

radi_nrj написа:Не им познавам топлите печати, но се загледай дали ще видиш нещо, което да мяса на година и седмица. Да не се окаже, че е висял 2 години по складовете.

Къде точно да гледам за година и седмица, смятам да взема един за 170 лв. ,мисля че е добър избор.,колата ми е Голф 4 бензин, 63 Аh ме устройват идеално.

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Пет 09 авг 2013 15:57

Колеги, някой кара ли с тази марка акумулатор, споделете мнение за или против нея?
От седмица съм със такъв, взех го с отстъпка,75А за 140лв с две години гаранция.

Изображение

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 09 авг 2013 21:40

Няма такъв производител. Тия най-вероятно купуват от някъде голи акумулатори и си ги брандират, ама кой им ги прави не знам...

simonb
Автомобил: Golf 4 1.6 SR
Двигател: 1998

Мнениеот simonb » Пон 19 авг 2013 8:10

Акумулатор БОШ С4, 60 или 63 Ачаса на 6 месеца, 2 дни не бях карал, качвам се, паля ама нъцки, само светна таблото и не завъртя въобще.,да ама си имам кабели ,дават ми ток, запали веднага, докато отида до сервиза на 1-2 км. той акумулатора взел че си заредил. Майстора каза да гася, после запали веднага. Изхабил се бил от това че панела на касетофона стоял там (не го махнах) и си свети часът. От тогава си махам панела Винаги. :11

Потребителски аватар
7 speed DSG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 7 speed DSG » Нед 25 авг 2013 19:51

Може би най-удачния избор на наистина качествен акумулатор е такъв на Moll - само суперлативи съм чувал :beer

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 03 дек 2013 10:10

Вчера ми умря акумулатора Gigawatt след 5 години служба. Беше купен 2008 г. През 2009 известно време не карах колата и беше се разредил до край - още тогава като го зареждаха ми казаха, че може и да не изкара много.

Последните месеци пък имах проблеми със стартера - по-точно бендикса и се налагаше да въртя доста пъти докато запаля. Това, заедно с комбинацията къси градски пътувания (често стартиране на двигателя) допълнително натовари акумулатора и дори се наложи да го дозареждам. След дозареждането изкара още два месеца, но явно претоварването си е казало думата.

Както и да е - отидох в akumulatori.bg на бул Сливница между Сточна гара и Раковски и отново си купих Gigawatt 60Ah:
Изображение

Ако и този изкара 5 години :bowdown

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 03 дек 2013 12:25

Има едни ментаци IQ явно са за хора с ниско ай кю като моето защото аз се вързах да си купя такъв...След втория месец лятото падна.... естествено не ми завериха гаранцията защото алтернатора ми не зареждал а алтенатора си зарежа 13.8 на празен ход и 13.4 под товар и винаги зареждал толкова ....и стария монбат изкара 4 години без въобще да е свалян за дозареждане.... та това ще ми е трета зимас този боклук...откакто съм го купил периодично го зарежам понякога по два пъти месечно че и повече зимата...лятото по -рядко...но лошото е че в най неподходящото време ме предава...и въобще не съм сигурен кога ще запали и кога не...да не говорим че зимата ако не запали от първия път не съм сигурен че ще има сили за втори опит... Миналат година в един сняг след 4 часово пътуване и забравено радио за 5-6 часа намалено докрай...не знам колко ток смуче ме краше да бутам в най-големия сняг...

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 03 дек 2013 15:49

преди два дни умря напълно и префаления Бош силвър С3 със сичките му там още обозначения. изкара точно две години и една седмица! униакално, нали? миналата зима на два пъти го носих да го зареждат по гаранция, втория път даже го замениха с друг. колата е половер 1000 кубика бензин в много прилично здраве за годините си (зарежда с 13.7 V с включени светлини) и се кара всеки работен ден по 20 км. днес помолих приятел със сериозно зарядно да опита да го съживи, дано излезе нещо (3.7 волта показваше преди да го закачим).

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Вто 03 дек 2013 17:41

На Голфа имам S3 Silver 56Ah на 3 г. Сега му е 4-та зима. Купих го на промоция от Метро доста изгодно беше (не помня точната цена). Не е свалян от колата, откакто е монтиран. Колата се кара само градско. Сигурно съм уцелил някаква по-читава серия.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Сря 04 дек 2013 9:06

възкръсна! днес го взех зареден на 12.6 V без товар. половера запали без проблем, зарежда на 13.5-13.6 V със запалени светлини. проблемът се оказа в задкормилното устройство - забравен включен плафон в незнайно кой ден от седмицата (женска му работа) :censored2
п.п. и аз го купувах изгодно, само че от практикер (не че има съществено значение). както и да е - повече не бих купил аку от тази марка!

Потребителски аватар
Пешо2004
Автомобил: VW Passat Variant 5.5
Двигател: AVF 2004

Мнениеот Пешо2004 » Сря 04 дек 2013 10:05

Това зареждане е доста ниско със запалени светлини. Дори и под товар-светлини,парно,нагреватели и без да даваш газ, не трябва да пада под 13.80V. Или си за профилактика на алтернатора- четки, реле или пепел ми на устата нещо по-сериозно. Другия вариант е лоши връзки, хлабави клеми, окислени същите. И като мериш въпросното зареждане, мери само върху клемите на самия акумулатор.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Сря 04 дек 2013 10:16

при всички положения една профилактика на алтернатора + зачистване на клемите и полюсите до лъскаво биха подобрило нещата. и да, върху клемите меря, на празен ход, на къси + габарити. :beer

Потребителски аватар
Пешо2004
Автомобил: VW Passat Variant 5.5
Двигател: AVF 2004

Мнениеот Пешо2004 » Сря 04 дек 2013 10:56

Пак ти казвам, не искам да споря или да се натрапвам. Но този заряд е недостатъчен, и ако колата се кара основно градско, на къси разстояния- акумулатора е пътник. Това го гарантирам.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”