Shell Fuel Safe - никога вече

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Shell Fuel Safe - НИКОГА вече

Мнениеот emo-gar » Вто 13 ное 2012 21:43

От Шел зареждаме служебните,в 99% нафта.Нямам разлика в харча в сравнение с OMV(там зареждахме до преди година).Но ето,че си купих лична "нова" кола-бензинка и първото зареждане се случи на Шел,айде-нека да е V-Power...леле!онова корейче си поиска да харчи 12/100!!!Край,трябва да го махам,не става...ама си заредих пак-този път на Еко...и..разход 8-8,3 :shock .Оттогава съм сипвал само на Еко и Ромпетрол,разхода за изминати вече над 1000км(преобладаващо градско) си е все така около 8+..(все пак е кораб-комби)
Сега всеки път като зареждам служебната ми правят някаква анкета.."познавате ли горивата на Шел..?"-да ,познавам ги-казвам, и си тръгвам с фактурата....а не беше така,преди да подхванат тая кампания....Ииии..все нямат флашки-да си обменя точките...иначе трябва презерватив или компасче да взема.. mhihi ,ма кой знае кое е за добро,кое за лошо...
Явно всичко е резултат от "мениджмънт"-както в много други български компании....,изключвам като виновник Shell!(ясно е,какво имам в предвид)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Shell Fuel Safe - никога вече

Мнениеот dobrin » Вто 13 ное 2012 21:51

Колата на приятелка - Пежо 1.9 чист дизел. Спъната някак ми се виждаше. Викам си - 1.9 чист дизел, колко да върви. Тъй като я покарах известно време, та почти до края на резервоара, заредих си на Еко, както винаги. Колата стана съвсем различна. Естествено, не лети, но коренна разлика, особено в по-високи обороти - преди зареждането на Еко само бучеше и нищо ... След като заредих от Еко стана и по-тиха. След това питах с каква нафта е била преди това - познайте - въпросната икономична нафта на Шел. А и разхода, поне на око, не беше по-добре, да не кажа по-зле. Не, благодаря.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Вто 13 ное 2012 23:02

radi_nrj написа:И сега какво? Става ясно, че не може да се съди за качеството на определени горива от зареждането от една или две бензиностанции от веригата. Могат да те изклатят на всякъде без значение какво лого седи на бензиностанцията. Ама това беше ясно на всички от самото начало, което абсолютно обезсмисля цялата тема.

хубаво е че си го разбрал :) 1 съвет от мене. намираш която и да е бензиностанция, по препоръка не франчайз, примерно еко. зареждаш от горивата им. в най добрия случай правиш проба с пълен резервоар и доливане да видиш колко ти гори. ако ти е разхода горе долу по книжка и си доволен от вървежа на колата си стоиш с него :да: докато не го сгомнясат но това е много относително за бг...знаеш.

Последна промяна от wolff1 на Вто 13 ное 2012 23:04, променено общо 1 път.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Вто 13 ное 2012 23:03

neon написа:
radi_nrj написа:И сега какво? Става ясно, че не може да се съди за качеството на определени горива от зареждането от една или две бензиностанции от веригата. Могат да те изклатят на всякъде без значение какво лого седи на бензиностанцията. Ама това беше ясно на всички от самото начало, което абсолютно обезсмисля цялата тема.

:да: Обобщено -ДА! Шел само "V-Power" - т'ва е!

при мене колата най върви с омв 100 и сега кво прайм? mhihi :да:

Потребителски аватар
d0n_t0ni
Автомобил: Golf IV
Двигател: AZD

Мнениеот d0n_t0ni » Вто 13 ное 2012 23:08

Всеки с правото си. Ако сипвам от Шел е V-Power :да: или V-Power Racing :да: и съм много доволен и нямам нито 1 забележка за каквото и да е, но от 95 fuel safe :не: скоро сипах и беше пълна пумия.. EKO KINITRON 100 :да: Също един път сипах А98 от Петрол :не: и съм се зарекъл, че никога повече няма да сипя от там и си имах сумати и проблеми.. Еко или Ромпетрол A95 :да: ..Поне това е мой съвет от хора, които са се занимавали с горива и са ми казвали впечатленията си :)

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Сря 14 ное 2012 13:24

wolff1 написа:
neon написа:

Ми са ти сипваш на ОМВ, аз на Шел... и те така!
П.П. Са да си призная - карам с Еко Кинитрон 100 ама само заради разликата в цената и отстъпката. :oops:

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Сря 14 ное 2012 19:30

neon написа:
wolff1 написа:
neon написа:

Ми са ти сипваш на ОМВ, аз на Шел... и те така!
П.П. Са да си призная - карам с Еко Кинитрон 100 ама само заради разликата в цената и отстъпката. :oops:

разлика със шела? и аз съм с еко 100 и никаква разлика като вървеж с тяхния 95. тъпотията е че омв-то ми е малко по далече и ме мързи да заредя :roll: преди и от "V-Power" нямаше разлика но зареждах от франчайз бензиностанция. също как "измерваш" бензина? аз поне 3 пълни резервоара правя преди това.. :да:

sanofit2252
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sanofit2252 » Сря 14 ное 2012 21:57

здравейте, всички.
както повечето във форума и аз съм на мнение, че на Shell не трябва да се зарежда. И явно проблема не е само в една или две тяхни бензиностанции а е може би комплексен.
Аз сипвам вече само в Екото :D :да: , колкото до разхода повярвайте ми доста по-малък е. А за цената е като навсякъде, ако си извадите карта на Еко отстъпката е добра, а картата става за вда до три дни.
Обобщено моето мнение е Shell - НЕ! EKO - ОПРЕДЕЛЕНО си заслужава!!!

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Чет 15 ное 2012 0:53

Аз ще кажа,че от ЕКО имам разлика в разхода на газ в порядъка от + 1-1,5л./100км в сравнение с ОМВ. :да:

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Чет 15 ное 2012 10:24

За Шел само бях слушал лошите истории и не бях сипвал там, избягвах ги.
Една година с голфа ми, не знам защо реших така, но сипах нафта на Шел при почти празен резервоар.
На магистралата на колата все едно беше махнат чипа, даже по-скоро беше сложен чип за понижаване на мощността mhihi 160-170 с мъка, ускорение никакво, чак се уплаших :cry: На морето карах градско с Лукойлска, после за магистралата на излизане от Бургас си сипах ОМВ и брезелския чип отново влезе в действие и колата литна :mrgreen:
Не знам какво ме накара преди няколко седмици да заредя пълна бутилка газ от Шел, може би хвалбите по форумите, че вече били ОК и реших да тествам. Отново колата имаше чип за понижаване на мощността и вървеше като куц кон натоварен с торби с цимент :banghead: Също така минах и по-малко километри, което реално е доказано, защото съм засичал пълно-празно.
:arrow: Това е моят опит с Шел, повече никога няма да сипя там :не: С ОМВ, ЕКО, Ромпетрол и Лукойл никога не ми се е случвало такова нещо.

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Мнениеот hayabusa_gsxr » Чет 15 ное 2012 11:29

Само моят автомобил ли не го е.е от къде сипвам и си върви еднакво и гори еднакво бензин от която и да е бензиностанция.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 15 ное 2012 11:43

Не. Карам 2 дизелови и 2 бензинови автомобила, не ги бърка от къде сипвам. Според мен негативните отзиви на колегите са свързани с конкретни случай на кръщаване на горива, не толкова с веригите :да:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 15 ное 2012 11:46

hooligan_sk написа:Не. Карам 2 дизелови и 2 бензинови автомобила, не ги бърка от къде сипвам. Според мен негативните отзиви на колегите са свързани с конкретни случай на кръщаване на горива, не толкова с веригите :да:

И аз това обяснявам ама никой не слуша. Аз съм има случай на различен разход и различно поведение на мотора при зареждане от една и съща бензиностанция...

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Чет 15 ное 2012 17:04

radi_nrj написа:
hooligan_sk написа:Не. Карам 2 дизелови и 2 бензинови автомобила, не ги бърка от къде сипвам. Според мен негативните отзиви на колегите са свързани с конкретни случай на кръщаване на горива, не толкова с веригите :да:

И аз това обяснявам ама никой не слуша. Аз съм има случай на различен разход и различно поведение на мотора при зареждане от една и съща бензиностанция...

Добре обясни ми, защо с Шел минавам 410+- км с половин резервоар, а с Еко 520+- при 1 и също каране и хора и багаж?
Или това няма значение за теб, щом върви колата давай..

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 15 ное 2012 18:00

Freakylol написа:Добре обясни ми, защо с Шел минавам 410+- км с половин резервоар, а с Еко 520+- при 1 и също каране и хора и багаж?
Или това няма значение за теб, щом върви колата давай..

Тоя разход от всяка. И сега ще ми кажеш че си зареждал от 5 различни Шела и всеки път си минавал 410км. Аз съм имал подобна разлика при зареждане от една и съща бензиностанция.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”