Проблем с КАТ и дневни светлини

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vurgala
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с КАТ и дневни светлини

Мнениеот vurgala » Нед 07 дек 2014 17:42

7d21898bf534e47444c6b96b568a7cef.jpg
Мятате някакви проценти нагоре надоло,като почнете 20,25,30,35,40,50% гледам обяви на модули и снимки на миждукащи дълги светлини.не бяха ли тези светлини за да се виждаме през светлата част на деня?сравнете СВЕТЛИНАТА от фабричен автомобил и тези от модулите които споменавате.струва ми се че са неефективни и незабележими и вариянт на отбиване на номера.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 07 дек 2014 18:38

Грешно ти се струва, намалените с проценти лампи са толкова намалени че не заслепяват, колега беше направил по начред грубата сметка 21 вата, а положението на лампата в рефлектора е такова че се вижда по отдалеч.
Просто трябва да го погледнеш на живо и да сравниш. И последно, в петък карах чужда кола в столицата, един приятел караше моята, нарочно карах преди него, до него и срещу него, не забелязах абсолютно никакво дразнене от дневните светлини на Н4 лампа с намалени на 30% дълги

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 07 дек 2014 18:54

Zdravko Zankov написа:НО,точно с правилно монтирани DRL,със сертификат,с означението Е4,или кво беше там искаха да ме спират от движение монтанските полицаи.
Поспорихме 10 мин,накрая се разбрахме,че .

Досега са ме спирали 3 пъти от 2011 г все помиярски патрулки. С КАТ никога не съм имал проблеми с Е4 и ЛЕД . С помиярите съм спорил и все заплахи ,че са велики.да пишат акт ще обжалвам, но ще и заведа и гражданско дело с/у полицая.
Същата история и със седалките н 2 пъти /показвам книжката на автомобила на немски с вариацията на седалките , ако им отърва да пишат акт.
Просто помиярските патрулки ти губят времето. Сега май се поозъптиха с новата разпоредба.Не съм ги виждал скоро и по познатите места след завой на скрито място.

Потребителски аватар
Golf_Gogo
Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB

Мнениеот Golf_Gogo » Пон 08 дек 2014 9:44

kris11 написа:Дано КАТ аджиите влязат по-скоро в час и да заплющат актове за намалени на % дълги вместо дневни,дай боже и спиране от движение.
В закона много ясно си пише КЪСИ или светлини за движение презь деня.

Колкото и да ти се иска, няма как да се случи, защото има автомобили, които от завода излизат с такава екстра и това се водят дневни светлини. При огромно желание от твоя страна, може да си спориш със съответните производители дали това е така или не ...
За това дали афтермаркет DRL модулите със същата функционалност заслепяват или не - зависи си от автомобила, настройката на модула, състоянието на фаровете и т.н. При маааалко желание и време може да се настрои като фабричен DRL и грам да не заслепява, като в същото време си изпълнява функциите пълноценно.
А относно колегата с поздравите и 5-те лв., искренно ме разсмя, за което изказвам огромни благодарности :icon_lol

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Пон 08 дек 2014 13:53

Много автомобили излизат от завода с ксенон, но има и такива с допълнително монтиран, нормалните и спазващи закона правят разлика. По същия начин, това че заводски автомобил излиза на пазара с дневни светлини (дълги на процент) не означава, че всеки може да си боцне модул с проценти по негов избор и да обяснява, че нямало проблем. Проблем има, контрол няма...

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 08 дек 2014 14:25

От законова гледна точка в Европа не се кара с намалени дълги светлини, както това се прави от години в Америка и Канада, иначе намалените дълги отговарят напълно на дефиницията за дневни светлини да се забелязват отдалеч, да не харчат много енергия и да не дразнят насрещно движешите се водачи на МПС. И преди да започнете с примерите Голф6 не ползва намалени дълги светлини :c010 .

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Пон 08 дек 2014 15:03

L&R написа: иначе намалените дълги отговарят напълно на дефиницията за дневни светлини да се забелязват отдалеч, да не харчат много енергия и да не дразнят насрещно движешите се водачи на МПС. И преди да започнете с примерите Голф6 не ползва намалени дълги светлини :c010 .

Това, което си написал е несериозно.

Ако си със заводски дневни от такъв тип ОК, ако си монтирал модул с необходимата маркировка и сертификат, фаровете ти са с необходимата маркировка и си минал Технотес ОК, в останалите случаи сте в нарушение и подлежите на санкции. Всичко останали коментари трябва да започват с израза според мен...

Потребителски аватар
L&R
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 08 дек 2014 15:08

Напълно сериозен съм, а ти дали си достатъчно компетентен за да започвам спора с теб?

Потребителски аватар
Golf_Gogo
Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB

Мнениеот Golf_Gogo » Пон 08 дек 2014 15:53

virus_2005 написа:Ако си със заводски дневни от такъв тип ОК, ако си монтирал модул с необходимата маркировка и сертификат, фаровете ти са с необходимата маркировка и си минал Технотес ОК, в останалите случаи сте в нарушение и подлежите на санкции. Всичко останали коментари трябва да започват с израза според мен...

Че то по тази логика трябва да минаваш през Технотест и при преминаване от халогенна крушка към ксенон, по-голям размер джанти от фабрично предписаните, та дори и при допълнителен монтаж на климатик или навигационна система :icon_lol
Във всеки един пункт за ГТП и сервиз могат да ти настроят фаровете и DRL модула, така че да не пречи на останалите участници в движението, но в същото време автомобила да е забележим и в най-слънчевият ден.

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Пон 08 дек 2014 18:27

L&R написа:Напълно сериозен съм, а ти дали си достатъчно компетентен за да започвам спора с теб?

Хубаво е човек да има самочувствие...

Според наредбата, монтирането на модула за дневни светлини се води изменение в конструкцията.

НАРЕДБА № Н-3

Чл. 3. (1) Изменение в конструкцията на ППС е:
1. всяка процедура по промяна в техническите данни на ППС, посочени в свидетелството му за регистрация или в конструктивни или технически характеристики на ППС, които са заложени от производителя по време на неговото производство или които са били одобрени по реда на наредбата;
2. добавянето на системи, компоненти, отделни технически възли и оборудване.

Може да коментираме и Наредба 86 и Правила № 87, в които е описана маркировката за одобрен тип. В случая на фара трябва да има маркировка оградена с окръжност буквата Е, следвана от отличителния номер на държавата, която е издала одобрението.
Искаш да ми кажеш, че всеки фар я има?! Дълбоко се съмнявам.

Не на последно място е и интензитета на светлина, която при самоделки дневни светлини не е ясно дали не е извън нормите.

Потребителски аватар
L&R
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 08 дек 2014 19:42

L&R написа:От законова гледна точка в Европа не се кара с намалени дълги светлини, ...

L&R написа:Напълно сериозен съм, а ти дали си достатъчно компетентен за да започвам спора с теб?

Лека нощ.

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Пон 08 дек 2014 19:59

L&R написа:От законова гледна точка в Европа не се кара с намалени дълги светлини, ...

Видно си в голяма заблуда. Ти май не правиш разлика между фабрично и самоделка!

Лека нощ.

Хубаво е човек да има самочувствие, но по важно е да е с покритие.

Лека и на теб.

thebeast22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thebeast22 » Пон 08 дек 2014 20:26

Намалените дълги светлини заслепяват и не трябва да са разрешени.Колкото и да са намалени,крушките са опулени напред без никаква преграда като късите.Мен много ме дразнят такива изпълнения и според мен трябва да се санкционират по-сериозно.Не знам вас колеги как не ви заслепяват.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 08 дек 2014 20:37

Брех, ако си от София или Монтанско, напиши едно лично ще се разберем в удобно за двама ни време да се срещнем и да тестваме намалените ми дълги на 30%, сигурен съм че ще те убедя че не пречат

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 08 дек 2014 20:43

И аз съм насреща за тестове /Поморие и Бургас/ на намалени дълги /но моите са на 20% / :th_up

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”