Не харесвам и не толерирам постове само с емотикони, но относно предния пост, мога да кажа само едно:
Относно съотношението доходи - автомобил. Естествено е всеки да си прави сметката. Както писаха и колеги по-горе - един и същ доход при различни хора обуславя различни възможности. Така че не само доходът е от значение, а общият социално-икономически статус. Собствено жилище/наем, пътуване до работа или не и ако да - на какво разстояние, за какво се използва конкретния автомобил и т.н. Отговорите никога не са еднозначни, но едно е сигурно за мен лично - искам да притежвам автомобил, който ми е на сърце и мога да си позволя, който е удобен и пригоден за целите, за които го ползвам.
Не бих си купил автомобил, който е просто средство за изгодно придвижване, ако не ми доставя удоволствие. Може би затова и съм автомобилен фен - защото за мен автомобилът е повече от средство за придвижване и винаги при покупката има и доза емоция, макар (надявам се) здравият разум да заема съществена част при вземане на решението. Ето и една лека статистика за автомобилите, които съм имал.
Първият ми автомобил Голф 2 GTD - 1000 лева - със собствени спестени пари си го купих.
Голф 3 GTD - пари от предната кола + кредит, изплатен за една година.
Голф 3 TDI - пари от предната кола + кредит, изплатен за 6 месеца.

Рено Лагуна - пари от предната кола + спестени.
Пасат Б 5.5 - пари от предната кола + спестени.
Последва кражба и период от около 2 години на служебни автомобили, които аз си зареждах, плюс Голф 2 за проект, който купих, обслужвах и дооборудвах с техущи средства.
Ауди А4 3.0 TDI - пари от изплатено каско кражба от предната кола + кредит, който изплатих за около 3 - 4 месеца.
Продадох го, за да използвам част от парите за покупка на недвижим имот, след което известно време бях само с Голф 2-та.
Пасат Б6 2.0 TDI - спестени пари + парите, които останаха от Аудито.
Настоящият ми автомобил - Голф 5 GT sport 2.0 TDI - с парите от продажбата на Пасата и някой друг лев спестени.
Та така ... в началото е едно, сега е малко по-различно.
Сигурното е, че поддръжката на автомобила ми излиза относително много по-евтино именно защото е Volkswagen. Благодарение на форума и достъпа до информация, знанията, уменията и опита, които съм придобил през годините (почти всичко си правя сам), и благодарение на клуба, чрез който получавам възможност за ползване на отстъпки за части, масла и т.н.