gergeto написа:Дизела ще пребъде ...
Ще пребъде таратанци ... колкото и ще пребъде двигателя с вътрешно горене

gergeto написа:Дизела ще пребъде ...
Да, ама дали новите мотофрези и скутери не са с 4 тактови двигатели нарочно? Трабантите и Вартбурзите има логика да ги забраняват, защото са 2 тактови - изхвърлят половината смес не изгоряла във въздуха. Страшно ниска ефективност. Те и толкова вървяха... Жалка история. Лада-та е по-кола от Трабант...
forski написа:Ще пребъде таратанци ...
инжектопляктор написа:A дано да оправят ЖП линиите. Товарните влакове могат да носят много повече от тировете.
Знаеш ли от кога мечтая в България за мрежа от електрички и всички автобуси да излязат от обръщение?
Stivi написа:kris11 написа:Вече стана модерно да ги забраняват по евро държавите , дано и у нас да стане.
То ако всичко забранено в Европа се забрани и тук /ама да има и кой да гледа дали се спазва забраната/ едно 30-40% от колите от утре са на трупчета
777 написа:Говореха за коли на трупчета и затова го казах, че няма да стане толкова рязко.
Stivi написа:777 написа:Говореха за коли на трупчета и затова го казах, че няма да стане толкова рязко.
Аз говорех за коли на трупчета,но нямах предвид че ще ги спрат понеже са дизели ,а понеже 30-40% са в такова състояние или с такива "доработки" че ако утре пунктовете за ГТП ги дадат на концесия на немска фирма същите няма да минат прегледа и ще чакат собствениците им да ги приведат в годен вид и състояние
Общо взето натам отиват нещата по големите европейски градове - велосипеди и градски транспорт. И е нормално, хората си замерват нивата на замърсяване и вместо да ги игнорират, както тук, просто правят нещо за да живеят здравословно. Аз като реша да ида пеша на работа и минавам покрай големи булеварди, имам чувството, че дишам сажди - въздуха тежък, миризмата ужасна. И като погледнеш половината тракалници (дизели) като тръгнат и оставят една шепа сажди по асфалта. Бензините не се виждат толкова но миризмата отзад е показателна, особено тия с едно резонаторче в повече. И въпреки това съм бил на автоизложение на стари коли в САЩ (99% бензин) и въпреки, че пред теб са плътно 3 ленти коли на незнайни години и модификации и всеки тежкарее и върти гуми, във въздуха почти не се долавяше промяна. И колкото и да им се чудим, как така по европейските градове ще спират тия чудеса дизелите, дето дето държат на издевателства, чипове, драг, ремаркета и т.н., а накрая по-евтино от бензина - ми замърсяват си. Евро 6 на стенда - на улицата евро 0.777 написа:Накрая вместо забрана на дизели може да се появят каруци с магарета по центъра на Хамбург.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 48 госта