Защо не се купуват Volvo?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Re: Защо не се купуват Volvo?

Мнениеот НарКол » Вто 05 авг 2014 20:10

forski написа:Какво значи евтини части, кои са евтините части на VW турските, румънските и испанските ментета по-кварталните магазини ли?

Ами нали казахме, че частите за VW са по-евтини от тези на Волво. Качеството няма да го коментираме. :wink

lion_heart002 написа:Аз не коментирам каквото и да било-темата е защо не се купували В БЪЛГАРИЯ. Нищо повече,това мисля,че е и главната причина.

Защото българина се управлява по телевизора, както беше казал един политик. Всички си купуват VW, и аз ще си купя VW. :facepalm
Ерго, много хора все още си мислят, че днешните VW са здрави като костенурката. Да, ама не. Е, може би Голф 2 е едно малко изключение, само че вече остаря физически и просто изчезва от пътя.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 05 авг 2014 20:18

Да обаче то и при VW качеството си има цена и тя никак не е народна, ама някой хора които цял живот карат с турския филтър от 5 лева и си сменят маслото пред блока с Каулфландско 15/40 от къде да ги знаят тея работи...и пишат ли, пишат по-форумите :smile

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Вто 05 авг 2014 20:47

Ако трябва да се отговори на така създадената тема според мен отговорът е.....от не дотам автомобилната култура на Българина ако може така да се каже.Оня казал...друг подочул....а ако човек влезе във форума на Волво може да прочете доста интересни и полезни неща.Там не плюят и иронизират други марки...просто си знаят качеството и превъзходството на тяхната.А и няма нужда никого да убеждават.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 05 авг 2014 20:48

Защо не се купуват Volvo?

не се купуват защото не се предлагат.
направих една справка из гугъла и за 2005 година волво са продали около 444 хиляди авомобила в цял свят/като 150хиляди са извън европа/,докато за фолксваген цифрата е около 8 милиона

съвсем логично е след като на едно волво се пада 18 фолксввагена на пазара да няма голямо количество волва,това води и по слабо търсене което пък води и до още по слабо предлагане и така кръга се затваря,същото е и с частите за волво,като няма търсене,няма и предлагане,което още повече ограничава предлагането на пазара на волво

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Вто 05 авг 2014 21:07

@Вълчан,и тука не плюят другите марки.Kaзват си хората обективната истина понякога.Аз също съм изтъквал някой недостатъци на vw спрямо други марки.Вече не знам колко марки съм сменил,и всяка една си има добри и лоши страни.Още не съм намерил идеалния автомобил.Карал съм от западните Мазда,Тойота,Форд,Пежо,Ситроен,Опел,мерцедес,само bmw не съм,и vw карам .И понякога като се замисля,не мога да си отговоря честно от коя съм бил най доволен.Всяка си имаше слабите и силни страни
Мой приятел кара Волво,някакъв си техен шведски дизел ,2,4 ,163 коня.200 си ги поддържа спокойно на магистрала.Взе го преди няколко години за 15000 лева,от тогава е дал около 4-5000 лева за ремонти,като най много-мисля че около 2000 даде за съединителя.Двигателя още не е правил.Сега гледам и предните амортисьори са му за смяна.И не му е много икономична колата,но щом искаш мощна е нормално.
Ако говорим за лек автомобил,то аз мисля ,че всеки избира колата на първо място според доходите си,но има и такива с големи доходи които пък не искат да се набиват в очите на хората и надлежните органи и така....

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 05 авг 2014 22:56

Гледам, че някои "дежурни" превърнаха поредната тема в говорилня. Това не е чат и няма нужда да се спори. Всеки си има гъз и мнение. Не разбирам защо някои хора се втурват да пишат всяко второ мнение в темата, при положение, че вече са имали шанс да се изкажат.

Спрете се!
:lock

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”