Евтино гориво
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Евтино гориво
Полша си имат нефтено находище в Балтийско море. Нормално да им е по-евтина суровината.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Полша е ясна...Бг нещо не е 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз отговарям на анкетата така: Ще карам с по-висока скорост, за да вдигна разхода на колата и така да компенсирам по-високото количество заредена газ за същата сума пари, на които съм зареждал при по-скъпа газ. 

Vlad777 написа:Полша си имат нефтено находище в Балтийско море.
Винаги съм уважавал поляците защото обичат държавата си и към българите поне до преди известно време се отнасяха много добре за разлика от чехи, унгарци и др. Мисля, че и сега е подобно отношението.
Точно обратното е Норвегия - богата на нефт, но с изключително високи акцизи.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
А за Норвежките заплатки нещо?
А що се отнася до петрола в България-80процента от дизела ни е от нашите находища 

За да не отварям нова тема искам да попитам за един феномен, с който се сблъсках днес.
Наложи ми се да взема бутилка битова газ за родителите ми. С удивление разбрах по телефона, че една бутилка на Витогаз е 25.50 лв, а на Топливо е 24.80 лв. За незнаещите допълвам, че тя събира 20 литра газ и е безакцизна.
В задачата се пита как може да е толкова, като цената за литър е 0.99 лв на газостанциите и с включен акциз. Тоест някой сериозно ни ограбва поне с 5 лева на бутилка.
Ясно Ви е, че заредих на газостанция, която зарежда битови бутилки и то по 0.97 лв/л.
Относно Норвегия - да прав си колега, но и в САЩ не са никак ниски заплатите, а знаеш там какви са цените на бензинчето.
Ако не съм уцелил мястото моля модераторите да преместят поста ми в правилния раздел.
Наложи ми се да взема бутилка битова газ за родителите ми. С удивление разбрах по телефона, че една бутилка на Витогаз е 25.50 лв, а на Топливо е 24.80 лв. За незнаещите допълвам, че тя събира 20 литра газ и е безакцизна.
В задачата се пита как може да е толкова, като цената за литър е 0.99 лв на газостанциите и с включен акциз. Тоест някой сериозно ни ограбва поне с 5 лева на бутилка.

Ясно Ви е, че заредих на газостанция, която зарежда битови бутилки и то по 0.97 лв/л.

Относно Норвегия - да прав си колега, но и в САЩ не са никак ниски заплатите, а знаеш там какви са цените на бензинчето.

Ако не съм уцелил мястото моля модераторите да преместят поста ми в правилния раздел.
Последна промяна от KOKO ГЕОРГИЕВ на Нед 21 дек 2014 18:31, променено общо 1 път.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Мдам , така си е в милата ни татковина 

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:
А при нас няма къде да заредя битова газ на цена от колонка

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Тука при нас има две газстанции на които зареждат бутилки.На едната винаги цената е с 10 ст.повече от нормалните.
На другата пък няколко пъти им вземаха накрайника за бутилки и сега си го крият,а зареждането става с кодови думички и криене на бутилката до задната гума на колата,да не ги видят.
Вчера последно сипах при тях на 98ст./л.
На другата пък няколко пъти им вземаха накрайника за бутилки и сега си го крият,а зареждането става с кодови думички и криене на бутилката до задната гума на колата,да не ги видят.

- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:...За незнаещите допълвам, че тя събира 20 литра газ и е безакцизна.
и как точно реши, че събира 20 литра? клапана ли изключи или...?
битовата газ се зарежда ма килограм и на бутилката си пише колко кг събира
и понеже съм от незнаещите ще те оставя да си търсиш отговорите на задачата през търсачките
golfer написа:е ще те оставя да си търсиш отговорите на задачата през търсачките
http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=20854.0
Ето ти темата на колегите от форума на РЕНО.
И нашенската от преди време:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=361306
И още нещо:
https://www.facebook.com/Ultragas.Varna
Ясно е казано 10 кг газ се сипват в най-разпространениете бутилки. Около 18 литра. Варненците лъжат за 20-те литра и нарочно плашат с инциденти.
Надявам се повече да не коментираме и с добри чувства!

Само двата поста след моя са достатъчни да се знае що за далаверка се развихря и къде отива спестеният акциз, а той е 3.40 лв за 10 кг.

И молба да прехвърлиш, като модератор постовете в старата тема, която съм посочил.

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Там където зареждам бутилките цената е 2.30лв за килограм...т.е газта не е мръднала ....и ако 10кг е равно на 18литра газ....то излиза че цената на газта за битови нужди в момента 1.27лв за литър макар и без акциз е по скъпа от цената на газта за автомобилно гориво натоварена и с акциз която в момента е 0.99лв за литър..... ако това е нормално здраве му кажи.... кой ли си прибира тази приятна разлика..веднъж от 30стотинки + отсъпката в цената за търговци на едро+ спестения акциз....Тази газстанция която аз слагам черния списък е на Газлоджистик на борсата в Слатина....Отделно че имам и съмнения че послъгват....
Някой знае ли къде в София зареждат битова газ на по нормални цени...
silent написа:.
Цитат от форума на Рено:
София газ в квартал Левски зад Била,на Рафа зад Булгарплод зареждат на кантар ама съм доволен и от тях. Витито в махалата до летището.
Утре ще Ви кажа за тази на бул. Никола Мушанов до ОМВ.
Ние заредихме в кв. Левски защото имахме пътуване до Мусачево.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Тази която съм споменал е въпросната РАФА на борсата на Булгарплод- фирмата е Газлоджистик. Пълня там от 4ри години последно преди 2 седмици при цена на автомобилната газ 1.04 там заредих на 2.30 за килограм или малко под 23лв за бутилка от 10кг. Дерат здраво...
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Ясно е казано 10 кг газ се сипват в най-разпространениете бутилки. Около 18 литра. Варненците лъжат за 20-те литра и нарочно плашат с инциденти.
Надявам се повече да не коментираме и с добри чувства!![]()
понеже форума е доста четен и се индексира добре от търсачките, не е хубаво да се пишат неща касаещи здравето и живота на хората и то с добри чуства.
нормалните бутилки за битова газ работят с редуцил вентил за ниско налягане. Когато бутилката в газта намалее тя реално не е свършила и вътре има поне няколко литра, за разлика от автомобилните, които имат сонда до дъното тези нямат и се черпят само парите а не директно от течната фаза. Малкото остатъчно количество значи и по-малко налягане. Респективно отваш на колонката и сипваш по твоя преценка 20 литра щото си мислиш, че вътре няма никой, да де ама вече си над допустимата граница. Носиш вкъщи на топло и газта има гадното свойство да се разширява и вдига още повече налягането, тук идва тънкият момент с така споменатият вентил. Който отказва да работи, пуска малко, плюе, пламъка едва гори. "знаещите" запопочват да благославят, производители, доставчици, търговци, газ и пр..., меткат бутилката до печката да се стопли щото е логично като и е топло газта гори по-добре... и става то каквото става. 2 случая такива съм виждал. Инцидентите са реалност и стават много бързо.
Газ съм изгорил достатъчно количество, не ме е страх, но сигурността преди всичко
Цената на газта в бутилките според мен няма как да намалее рязко защото са пълнени на по-високата доставна цена на суровината. Тези, които пълнят в момента на кантар битова газ наистина е нелогично да държат висока цена. Единственият отговор за мен е , че са монополисти и така им е добре.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”