Грешно залепена винетка
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Re: Грешно залепена винетка
това с касовата бележка е пълна глупост, тя е на термо хартия и за няколко месеца вече е невидимо нищо.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Мани,мани-трябва да се внимава много с ''подвижните'' винетки.Аз преди години си карам със спуснати прозорци и като ми фръкна винетката -голямо търсене падна под колите-ама я намерих де.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Качих се вчера в на един колега( Хаху) пасата. Винетката залепена пред волана вляво, застраховката- горе в левия ъгъл, прегледа- в долния десен 

- milen.nedkov
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, нов съм във форума, но да дам едно мнение, за мен тези стикери са излишни, нов стикер стар стикер ... глупости измислени за да могат да вземат още някой лев... Ей тук в Норвегия няма стикери, няма касови бележки, ако те спрат ще те проверят в системата и готово, вижда се какво имаш платено и какво не...
Но какво да го правиш така пишат правилата...
Но какво да го правиш така пишат правилата...
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Малко ги разбираш ти тези работи
Нали, ако няма лепенки, далаверата на нашите хора дето ги печатат ще секне и няма да ни спонсорират на следващите избори 

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
polovera_9n3 написа:Качих се вчера в на един колега( Хаху) пасата. Винетката залепена пред волана вляво, застраховката- горе в левия ъгъл, прегледа- в долния десен
Ми тя винетката му фалшива по негови хвалби тук, сигурно и другите стикери така...

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Здравейте колеги,
Някой от вас кара ли с винетка от социалните служби издадена на инвалид и ако да какво се случва ако полицай му поиска касова бележка за нея.
Регистрирал съм колата на майка ми (тя е с ТЕЛК) и вече пета година взимаме такава винетка, но към нея няма никаква бележка/документ удостоверяваща произхода й. До сега никога при спиране не са ми искали нищо, хвърлят един бърз поглед към винетката още докато спирам и вече при самата проверка гледат документите на колата, стикерите на гражданската и прегледа и толкова.
Сега обаче, заради кражбите на винетки може би ще затегнат контрола, а аз нямам касова бележка или друг документ, че съм получил винетката от социалните.
Може би трябва да нося копие от ТЕЛК, вие как мислите ?
Някой от вас кара ли с винетка от социалните служби издадена на инвалид и ако да какво се случва ако полицай му поиска касова бележка за нея.
Регистрирал съм колата на майка ми (тя е с ТЕЛК) и вече пета година взимаме такава винетка, но към нея няма никаква бележка/документ удостоверяваща произхода й. До сега никога при спиране не са ми искали нищо, хвърлят един бърз поглед към винетката още докато спирам и вече при самата проверка гледат документите на колата, стикерите на гражданската и прегледа и толкова.
Сега обаче, заради кражбите на винетки може би ще затегнат контрола, а аз нямам касова бележка или друг документ, че съм получил винетката от социалните.
Може би трябва да нося копие от ТЕЛК, вие как мислите ?
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
Разбира се, че с копие от ТЕЛК.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Asko VW В ЗДП няма цитирано да се представя при проверка на фискален документ. Полицая не е от НАП.
Не се впрягай на малоумни журналистически писания търсещи сензация.
Не се впрягай на малоумни журналистически писания търсещи сензация.
- offside
- Автомобил: Passat B5 1997
- Двигател: 1.8 20v ADR
Хмм, не е точно така колега, чл. 100 ал. 2 гласи: "(2) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 39 от 2011 г., доп. - ДВ, бр. 101 от 2015 г., в сила от 22.12.2015 г.) Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да залепи валиден винетен стикер за платена винетна такса съгласно чл. 10, ал. 1, т. 1 от Закона за пътищата в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно средство при движение по републиканските пътища и да премахва незабавно винетния стикер след изтичането на неговата валидност. Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да предоставя при необходимост валиден документ, доказващ плащането на съответните такси в съответствие с тарифата и наредбата по чл. 10, ал. 6 от Закона за пътищата." Взето от лекс Бг!
Предполагам телка ще е достатъчен, но все пак ще е хубаво и мнението на "органите" по този въпрос.
Sent from my C6903 using Tapatalk
Предполагам телка ще е достатъчен, но все пак ще е хубаво и мнението на "органите" по този въпрос.
Sent from my C6903 using Tapatalk
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Лепнах я, може и да я сваля и да я лепна на протектор, за да я махам, но са сега ще си седи... Даже и да не я разлепя много добре не ми пука, имам ли залепена? Имам, имам ли бележка и отрязък - имам... И без това със смяната на стъклото, прегледа и гражданската ми едвам се държат на стъклото, сега и винетката ще е така. Сменил съм прозореца и така, ако искат да ми дадат нови стикери ще си ги подменя :)
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”