Електронни винетки сменят хартиените стикери

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Електронни винетки сменят хартиените стикери

Мнениеот Andonov » Пет 21 дек 2018 15:18

За ремаркетата с оща маса над 3.5Т си е отпреди.
Конвертирането е пожелателно. Писаха го многократно и няма да има глоби. Ако те спрат новите толполицай ще ти я конвертират, като ще ти загубят от ценното време.
За последното и аз не съм срещал как е реално.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: RE: Re: Електронни винетки сменят хартиените стикери

Мнениеот joro_kem » Пет 21 дек 2018 20:22

Andonov написа:За ремаркетата с оща маса над 3.5Т си е отпреди..

За първи път чувам такова нещо. В автопарка имаме прицепни ремаркета, гондоли и тежкотоварни ремаркета, теглени от влекачи. Винетки закупуваме само за влекачите. ГО плащаме за всичко.

Потребителски аватар
mukot
Автомобил: VW T-roc FL + Honda Civic Sport
Двигател: DXDB - 2023 + eHEV - 2024

Мнениеот mukot » Съб 22 дек 2018 18:33

Вече има бутон на сайта за проверка на конвертирането на винетките и той работи :exclaim

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 22 дек 2018 18:51

Това за ремаркетата от кога е? Примерно теглещата кола е 2.3 тона, а ремаркето е 1.3тона и ще ми трябва винетка? Така ли да го разбирам?

dmarkov
Автомобил: VW Polo 6n2
Двигател: AKK - 2000

Re: RE: Re: Електронни винетки сменят хартиените стикери

Мнениеот dmarkov » Съб 22 дек 2018 22:28

mukot написа:Вече има бутон на сайта за проверка на конвертирането на винетките и той работи :exclaim
И аз сега го видях и проверката ми показа, че успешно съм конвертирал.
Сайта има бъгове, както са писали някои колеги липсващи "условия", този бутон и той липсваше абе типично българска работа да се оправя е движение.

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Съб 22 дек 2018 22:43

Не е ли много рано да се задълбава толкова в тия тол работи? Годишните Ввинетки за 2017 важаха до 31 Януари, а тези за 2018 1 година от датата на закупуването, едва ли някой се е "минал" да вземе годишна по-рано от края на месеца. А сега се втурват масово да купуват през декември годишни влизащи в сила от 1 Януари. Още повече, че офицялно толбаничарките не са влезли в сила/говориха нещо "до август"/. Реално и толмилиционерите дори не са неати на работа, сега им тече конкурса, а тепърва ще ходят на обучение.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Съб 22 дек 2018 23:04

Сайта при мен не работи :
https://www.bgtoll.bg/e-vinetka
И двата автомобила са вкарани... и нищо...
Маркирам бутон "Проверка" ..... и показва че не са открити.... :rolleyes ... типично по Български и в стила на Пияниците от АПИ... :drunk
Сайта много "Куца"... за сега....

Винетките за сега важат и без да правиш регистрация....

Извадка от сайта на АПИ:
- ХАРТИЕНИТЕ ВИНЕТНИ СТИКЕРИ ВСЕ ОЩЕ ЛИ СА ВАЛИДНИ?
През 2019 г. ще е налице т.нар. преходен период, в който хартиени винетни стикери, закупени през 2018 г., и чийто срок на валидност изтича през 2019 г. ще запазят своята валидност.

За пътни превозни средства с обща технически допустима максимална маса до или равна на 3,5 т

Всички собственици и ползватели на автомобили, които попадат в този случай трябва да запазят залепени на предното стъкло на автомобила си хартиения винетен стикер до датата, на която изтича неговата валидност. С това, при проверка на място, ще се установи, че те коректно използват платената пътна мрежа с валидна винетка.

За намаляване на проверки по пътя "Агенция "Пътна инфраструктура" и Националното тол управление дават възможност сегашните хартиени винетни стикери да бъдат преобразувани (конвертирани). Това може да бъде направено на уеб страницата http://www.bgtoll.bg с избор на бутон „конвертиране на е-винетка“.

За пътни превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т

За всички собственици и ползватели на автомобили с обща технически допустима максимална маса над 3,5 тона е валидна горепосочената информация с краен срок 15 август 2019 г, включително. След тази дата окончателно изтича валидността на всички хартиени винетни стикери за тази категория пътни превозни средства и от 16 август 2019 г. се преминава на таксуването им на база тол такса.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- КАКВО ОЗНАЧАВА КОНВЕРТИРАНЕ НА ХАРТИЕН ВИНЕТЕН СТИКЕР КЪМ Е-ВИНЕТКА И КАК ДА ГО НАПРАВЯ?
Конвертирането или преобразуването на хартиен винетен стикер към е-винетка е валидно само за тези собственици и ползватели на пътни превозни средства, които имат хартиени винетни стикери, закупени през 2018 г., и чийто срок на валидност изтича през 2019 г.

Конвертирането на хартиен винетен стикер към е-винетка ще регистрира в електронната система на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и Националното тол управление крайната дата на валидност на хартиения винетен стикер за определено пътно превозно средство.

Конвертирането е препоръчително и се извършва на уеб страница http://www.bgtoll.bg с попълване на минимална информация за регистрационния номер на пътното превозно средство, държавата, в която е регистрирано, и датата на валидност на хартиения винетен стикер.

Конвертирането на хартиения винетен стикер към е-винетка е безплатно.

При конвертиране на хартиения винетен стикер към е-винетка отговорността за попълване на коректна информация е на лицето, което въвежда данните.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 24 дек 2018 15:47

petko5 написа:При конвертиране на хартиения винетен стикер към е-винетка отговорността за попълване на коректна информация е на лицето, което въвежда данните.

Да бе набутай се да дадеш и е -майл.
Като ме спрат да си я конвертират винетката - нали са на заплата - да поработят малко.

Последна промяна от kris11 на Пон 24 дек 2018 15:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Чет 27 дек 2018 8:29

Все ми се върти из главата, че тези камери за винетките ще са и камери за средна скорост.

Потребителски аватар
geleznia1
Автомобил: golf 4
Двигател: 1.6 SR 98

Мнениеот geleznia1 » Чет 27 дек 2018 10:33

А някой купи ли си вече електронна винетка? Нека сподели откъде и как .

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Чет 27 дек 2018 14:56

Аз. От моя комп. Прехвърлих и една хартиена. Нищо особенно. Явно това което ти изпращат на пощата ще се наложи да се разпечата и в колата.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 27 дек 2018 16:23

аз все още нямам никаква обратна връзка.
писах писмо, обадих се по телефона, нищо.
телефонът вече отговаря, но се пуска съобщение, че няма свободни оператори. при повторно позвъняване се включва друго съобщение за достигнат лимит на позволени обаждания ... не вдигат, но банват :)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 27 дек 2018 17:35

VWGT написа:аз все още нямам никаква обратна връзка.

Обратна връзка за какво !? Иначе конвертирането си работи нормално,въведох данните и след един час /толкова е технологичното време според сайта/ при проверката изписа че е конвертирана успешно,на пощата не са ми пращали нищо.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 31 дек 2018 11:44

е как за какво :)) Двете неща по подразбиране вървят ръка за ръка.

електронна форма за регистрация със задължително поле за мейл адрес без нотификации? - това казано на потребителски език е като да си купиш нещо през даден сайт и след това да се обадиш по телефона, за да ти потвърдят поръчката. Така беше и с данъците ... плащаш електронно, но после ходиш на място да си вземеш бележката :) на някой това може да му звучи като електронна услуга, но реално е пълна глупост.

Този сайт е пуснат много набързо, просто да има нещо. Честно казано не допускам, че са пропуснали да го реализират. Най-вероятно не изпращат мейли в момента, защото нямат общи условия и съгласие да обработват лични данни. Дет се вика не са GDPR съвместими. Добутали са да работи някакъв полуправ сценарий и ако стана, стане.
По-добре ченгето на място като те спре да те конвертира, и без това не вършат друга работа.

vandu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vandu » Пон 31 дек 2018 12:19

Офффф, аз моята не знам до кога е :banghead На касовия бон всичко е изтрито и се вижда само дата на плащане 25.01.2018, ама от кога съм я пуснал :gruebel пробвах с 24 и 25 и ми излезе това:
Изображение

Като дам да ми се провери валидност не открива нищо :scare3
Следващата стъпка е да ги подкарам на ред всички дати от 25 до 2-ри февруари

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”