Трябва ли да поскъпнат винетките?
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Re: Трябва ли да поскъпнат винетките?
инжектопляктор 

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
инжектопляктор написа:BG_Golf4e написа:Проблемът е,че в България се позволи и наложи, всеки да иска и да се качва на автомобил - хора с основно образование (#какво), ученици и студенти...Да се реве за 50лв отгоре - вместо да правите годишно 10000км,ще минете 9800,а останалите 200(до магазина) пеша (по-здравословно е).Гражданската и тя е 150-200лв и ще скача,но за нея не се реве.Каско 100-200-300лв се прави на 10-20годишни коли и не се ревеРеве се срещу държавата - данъци,винетки,акциз цигари и гориво...
...и сме тръгнали да се сравняваме с манталитета и демокрацията в Швейцария,Холандия,Дания и тн #слезотколата #доработасколело
Стига глупости. 145лв за автомобил сериозно удря под кръста. 1/3 бля-бля-бля. Ами такива, на които им се налага да пътуват например до работа или за учение и живеят извън големите градове и далеч от интензивно обслужваните линии на общественият транспорт - какво, тия хора да умират ли?
А ти не си човекът, който ще брои парите в джобовете на хората и ще им казваш какво масло да слагат и какви гуми. Ясен ли съм? И не, няма да ревем срещу държавата. Ще я взривим. Само се чудят какво да вдигнат. Последната тъпотия и долен идиотизъм беше опита да се прокара допълнителен данък за селските дворове. Де факто плащаш налог, че сам се блъскаш да си садиш картофи и домати на земя, която си купил и да ги поливаш с вода, която си плащаш и ториш с торове, които си плащаш.
Въобще не ми сравнявай Швеция или Холандия. Иди попътувай от някоя село до работа или университета. И такива хора има и не са малко. Извадете си главата от задника, преди да говорите глупости.
Аз да те попитам - тия пари къде потъват и защо магистралите ни хем не са на ниски цени, хем некачествени и постоянно се ремонтират? Ти знаеш ли как се правят кръпки по пътищата - от двама циганина и 1 шофьор, които кръпки ако ги потъркам с маратонката на крака ми и почват да се ронят? И не ми сравнявай положението в България относно транспорта с другите държави като Холандия и прочие. Истината е, че тук има населени места, където няма повече от 1-2 автобуса на ден.Dagestan написа:Не знам как е в големите градове, но в провинцията без кола си като без обувки. Билетите на междуградските/междуселските автобуси са твърде скъпи, нищо че са или 30-годишни гробници или микробуси, в които нормален човек не може да се събере.
Скъпи са. Родителите ми живеят на село. Аз отивам(и се връщам) до тях с 6.50лв газ. А автобусът е 4.80лв в едната посока за един човек.vaiper 1 написа:Много е хм а доходите как са! Рейсовете са празни сега може и да се напълнят.Мн коли станаха наистина но Тол системата е по ефективна за мен.
Празни са, защото са скъпи. 6.50лв газ в колата срещу близо 10лв за автобус в двете посоки. Значи родителите ми да отидат до града трябва да платят близо 20лв за двамата. По-евтино е аз да дойда от града, да ги взема, да ги разходя и да ги върна. Да не говорим, че няма да се налага да се молят, да гонят автобуси и да висят с часове по спирките. И ся си говорим за транспорта на 45км от областен център.А ако си поговорим за хората, които са по-далече?
Съгласен съм да но не знам до къде ще се стигне с тия увеличения,на запад също не е мн евтино даже никак.Ти смяташ горивото но има и амортизация,от друга страна сме длъжни да помагаме на родителите си и аз го препоръчвам горещо всеки да го прави.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
vaiper 1 написа:Съгласен съм да но не знам до къде ще се стигне с тия увеличения,на запад също не е мн евтино даже никак.Ти смяташ горивото но има и амортизация,от друга страна сме длъжни да помагаме на родителите си и аз го препоръчвам горещо всеки да го прави.
Еб*м ти и амортизацията. Разлики между собствен автомобил и автобус на пробег в левове. И отгоре на всичко не са и технически изправни немалка част от тях. Бусове на по 20 години, един път имах грешката да се кача в такъв, който се оказа, че няма спирачки. Само на ръчна спираше и на скорост шофьора.

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Аз като живея на село, имам кола, вишУ образование, и правя по 8000км. на година колко последно трябва да плащам за винетка - 70 или 145 или нещо по-средата. Магистрала ползвам частично два пъти в годината, като ходим на морето. Автобуси не ползвам щот са пълни с цигани и миришат 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
За теб е 84лв цената. Останалите нагоре - по 900лв!!!
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Ами да платя в рамките на три месеца(януари-март):150лв. винетка,150лв.данък ,щото колата ми е 110к.с.,150-200лв. застраховка,ако решат умните кратуни в парламента да направят зимните гуми задължителни и там едни 300-400лв...и доброволно вдигам колата на ''трупчета''.Щото ми трябват още поне 150 лв. за акумулатор,наближава ново обслужване и там едни 400-450лв.И някой тук ми казва че 50лв.повече не са кой знае кво.Ми тука 50лв.увеличение,там 20 ,другаде 30лв. и като дръпнеш чертата...
После що ревем с/у държавата:Щото това не е държава,да работиш няколко месеца в годината за да покриеш разходи и консумативи по колата си...тя поне да беше нова.

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
vgmve написа: Една друга сценична изява на дебеличкото Лиленце подхвърли цена на тол... някъде до 10ст на километър... сами си сметнете колко стъпва едно ходене до морето по тая система.
Да и ако влезе в сила и народа си мълчи,като се кача на магистралата и трябва да платя ще ми кажат че 10ст.на километър е цената ,ама без ДДС.Да му мислят физическите лица,пък май те не са малко...
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
И ако ги направят по 200 лв къде ще ходим, че няма да плащаме? Видяха, че силата ни е в цъкането на палци и не е чудно, че ни приеха за народ, който трябва постоянно да се хваща за палците.
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
В Европа пътуват с влакове. Тука това е мръсна дума. Бих плащал винетка с цел развитие на железницата. Ама власт у влак не вирее... Лошо и става... 

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
toraborat написа:В Европа пътуват с влакове. Тука това е мръсна дума
Аха. Влакове, където мирише, пътуват цигани-гратисчии-джебчии? Как да вирее влак, като и там крадат, а освен това има сговори между началници на гари и автобусни фирми, за да се облагодетелстват последните? Влакове хубаво, но ти ЖП линия ще подсигуриш ли до всяко селце и паланка?
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Aбе хора, минимална работна заплата 380лв. годишна винетка 150лв.

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
''Имало едно време едно царство,дето царя бил много алчен и непрекъснато измислял нови данъци за да си пълни хазната.
Наричал народа си брашнян чувал и след като измислел нов данък и пращал бирниците да събират пари с думите:''Изтупайте брашняния чувал.''
След като бирниците си съберяли данъците,царят ги питал:Как реагират хората на новите данъци?
Бирниците отговаряли; Народа е гладен,мрачен и изморен,но си плаща данъците.
Царя казва;Щом плащат,вдигайте още данъците...
Докато дошъл деня в който бирниците казали на царя;Ваше величество,нещо става -народа е излязъл по улиците ,весели се ,яде и пие каквото има и никой за данъци не ще и да чуе...
Веднага намалявайте данъците,щото народа се усети и оттук насетне една стотинка няма да влезе в хазната ми,наредил царя...''
Колеги,тая приказка не съм я измислил аз,това е стара народна мъдрост...но не ви ли е позната ситуацията описана в приказката?
Наричал народа си брашнян чувал и след като измислел нов данък и пращал бирниците да събират пари с думите:''Изтупайте брашняния чувал.''
След като бирниците си съберяли данъците,царят ги питал:Как реагират хората на новите данъци?
Бирниците отговаряли; Народа е гладен,мрачен и изморен,но си плаща данъците.
Царя казва;Щом плащат,вдигайте още данъците...
Докато дошъл деня в който бирниците казали на царя;Ваше величество,нещо става -народа е излязъл по улиците ,весели се ,яде и пие каквото има и никой за данъци не ще и да чуе...
Веднага намалявайте данъците,щото народа се усети и оттук насетне една стотинка няма да влезе в хазната ми,наредил царя...''
Колеги,тая приказка не съм я измислил аз,това е стара народна мъдрост...но не ви ли е позната ситуацията описана в приказката?

Трябва ли да поскъпнат винетките? Какво е това заглавие - естествено,че НЕ всеки ще каже
Не ми е приятно да давам двойно
Но доста години е 67 и рано или късно щеше да скочи,нормално инфалация,а и искаме добри пътища нали!?Дали всяка година ще скача с 10лв и все ще мрънкаме по Коледа за винетки или веднъж на 5-6 години с по 50-60 все същото.Дори да е 147лв всеки който притежава и кара кола би трябвало да може да отдели 12 лева на месец за винетка.Автомобилът е много по-голям разход и лукс дори(има теми колко ни струва автомобилът http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=59&t=401083&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE+%D0%B2%D0%B8+%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0+%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%86 http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=59&t=417963&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE+%D0%B2%D0%B8+%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0+%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%86 еми над 200лв на месец)!И не е казано всеки да се вози на БДЖ,автобус,метро или колело
Що не протестираме срещу ниските заплати,а сме тихи и спим 

Но доста години е 67 и рано или късно щеше да скочи,нормално инфалация,а и искаме добри пътища нали!?Дали всяка година ще скача с 10лв и все ще мрънкаме по Коледа за винетки или веднъж на 5-6 години с по 50-60 все същото.Дори да е 147лв всеки който притежава и кара кола би трябвало да може да отдели 12 лева на месец за винетка.Автомобилът е много по-голям разход и лукс дори(има теми колко ни струва автомобилът http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=59&t=401083&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE+%D0%B2%D0%B8+%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0+%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%86 http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=59&t=417963&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE+%D0%B2%D0%B8+%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0+%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%86 еми над 200лв на месец)!И не е казано всеки да се вози на БДЖ,автобус,метро или колело

Последна промяна от stoi4o.d на Пет 06 ное 2015 21:33, променено общо 1 път.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
BG_Golf4e написа:....
Но доста години е 67 и рано или късно щеше да скочи,нормално инфалация,а и искаме добри пътища нали!?...
е там е работата, че НЕ трябва да се плаща повече . Не могат да ти предложат алтернативи и пътната мрежа е ад. Парите от увеличението дефакто не отиват за пътища, а и по напред се писа за Швейцария с коренно различна пътна ситема и сходна цена

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
BG_Golf4e написа:Но доста години е 67 и рано или късно щеше да скочи,нормално инфалация,а и искаме добри пътища нали!?
Като има инфлация, ела виж дали заплатите са ни се дигнали така че да я покрият. Когато инфлацията изпреварва с достатъчно много увеличението на заплатите, народът прогресивно обеднява.
Винетката в Швейцария е 72лв в Български пари или 40 швейцарски франка. Аргументът ти при това условие не струва и пробита стотинка. В Германия винетки не се плащат. Е, явно ние сме по-големи богаташи от тях.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”