Действия при кретенски спрял индивид

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 30 авг 2007 8:36

mladvampirTDI написа: П.С. а на мистър 100 кила и 2 метра ще му пошушна че има едни оловни неща от няколко грама, така, за инфо да го има...

айде нема нужда от олово
ако ще и 3 метгра да е и 300 кила - спрей с лютив пипер - мята на 2 метра и прави чудеса с бабаитите ;)
малко в муцуната му от него, па после ела ми батко да видиш къв съм нинджа ;) тупа лупа - тумба лумба ;)

в кретенската държава , в която няма кой да ти защити правата , и в която всеки се мисли за "голям играч" единствения начин е саморазправата......в нормална държава това нормален човек няма да си позволи да направи , или ако го направи то държавата с помоща на съответни органи ще помогне ...
та
ако с любезна молба под формата на листче не става - както казах съвсем в началото на темата - издърпването и зарязването на колата на неподходящо место си остава най добрия вариант - проверено ;)

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Чет 30 авг 2007 8:52

Аз съм частно лице и съм викал паяк и дойде и си го вдигна като стой та гледай.
Въпроса е пред гаража да има табела или означение, че паркирането е забранено. Тия са те метнали .

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 30 авг 2007 9:14

Pavcho2 написа:Аз съм частно лице и съм викал паяк и дойде и си го вдигна като стой та гледай.
Въпроса е пред гаража да има табела или означение, че паркирането е забранено. Тия са те метнали .

Така е. Знам го, от такъв случай с автомобила на майка ми във Варна.

Тук има нещо(за поставяне на уведомителен стикер и налагане на глоба) относно темата: http://www.novinar.net/?act=news&act1=d ... M2NDsxMA==

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Чет 30 авг 2007 10:25

Аз не съм спирал никога където не трябва :!: :!: :!: :!: не съм и бабаит,а просто изцепка на природата мисълта ми беше,че примерно баба ми умира и аз спирам пред някакъв гараж и некакъв лйолйо излиза да ми тори по колата.НЕ Е ТОВА НАЧИНА :!:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 30 авг 2007 10:42

kaiser666 написа:... мисълта ми беше,че примерно баба ми умира и аз спирам пред някакъв гараж и некакъв лйолйо излиза да ми тори по колата.НЕ Е ТОВА НАЧИНА :!:

Да добре, но примерно ще оставиш на таблото бележка "спешен случай, обадете се на тел. ... "
Поне аз съм го правил.

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Чет 30 авг 2007 10:45

Dpop написа:
kaiser666 написа:... мисълта ми беше,че примерно баба ми умира и аз спирам пред някакъв гараж и некакъв лйолйо излиза да ми тори по колата.НЕ Е ТОВА НАЧИНА :!:

Да добре, но примерно ще оставиш на таблото бележка "спешен случай, обадете се на тел. ... "
Поне аз съм го правил.

Това е доста добър варянт.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 30 авг 2007 10:45

цивилизацията не е стигнала още по нашите ширини и дължини
когато стигне, дано го има форума, пак ще попишем :wink:

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Чет 30 авг 2007 10:58

Ок на некое опелче или голфче ще му сипете кисели,а ако спре g clas какво ства?
Ето едно решение на проблема претполагам,че се монтира и в гараж http://vbox7.com/play:37eeacf6:wink:

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XIKS » Чет 30 авг 2007 16:42

mladvampirTDI написа:ХАХАХАХА, това с рибата ми хареса....
А колкото до саморазправа, независимо с кого, дали с ШАФЬОРА или колата не е решение според мен.
А за визитките, винаги съм се чудил колко ли време отнема ако нямаш визитка да си драснеш телефона на едно листче..... АМА ЕнтЕлЕгЕнти бе...
Разбирам, че Сф е препълнена от автомобили и паркинг местата са малко, ама сложи си телефона, ако пречиш на някой да ти звънне и готово - мирно и тихо се решава проблема.
Както и да е, няма оправия.
П.С. а на мистър 100 кила и 2 метра ще му пошушна че има едни оловни неща от няколко грама, така, за инфо да го има...

точно така правя и аз и днес трябваше да спра близо до мария луиза за 5 минутки да взема едни документи спрях пред един гараж оставих си тел на стъклото и изтичах да си свърша работа .... :)

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Чет 30 авг 2007 16:46

Абе и това с телефона май не е много добър варянт,защото1набутваш тоя с гаража2 всеки може да ти вземе номера.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пет 31 авг 2007 2:53

mladvampirTDI написа:....

Младене напиши му ти бележка - да не ти спира повече пред гаража,
сигурен съм, че ще и обърне внимание ;)

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пет 31 авг 2007 7:09

CellNet ™ написа:
mladvampirTDI написа:....

Младене напиши му ти бележка - да не ти спира повече пред гаража,
сигурен съм, че ще и обърне внимание ;)

Това направих и вече няма проблем, но ми дължи 12 лв. за таксита ;-) ;-) ;-)

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Пет 31 авг 2007 7:48

Pavcho2 написа:Аз съм частно лице и съм викал паяк и дойде и си го вдигна като стой та гледай.

въобще не са го метнали.. Паркинги и гаражи обслужват преимуществено синя зона и служебни абонаменти. Като правило НИКОГА не идват на частни обаждания.
просто си извадил голям късмет.
Аз лично нееднократно съм викал паяк, при спряла кола пред вход на служебен паркинг. познай дали дойдоха...

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 31 авг 2007 18:01

"ше му извършиш ако можеш ако неможеш ше си тръгнеш не само с надрана кола а и с потрошени ребърца"

Че кой казва че става дума за бой? Има далеч по-хитри методи.
Точно човека с гаража е в най-уязвимата позиция. Щото другия може да дойде когато си иска и да прави каквото си иска практически безнаказано.

Номера е друг - дебнеш го, разбираш кой е с този гараж, коя му е колата, кой му е апартамента и сетне действаш по усмотрение спрямо "материалната" му собственост (че повечето хора повече ги боли от тухла в прозореца отколкото по главата).
Ако ти е срязал една гума, изчакваш го да си зареже някой път колата пред гаража и му режеш примерно и 4-те. Варианти безброй. Както са казали "за зъб чене, за око две". Или примерно му еб..аш мамата на апартамента. Или вземаш мерки да си отвори гаража само с флекс, и повтаряш периодично, та да загуби сън и спокойствие.

Не че е правилно да се спира пред гараж, но да режеш гуми и т.н. е далеч по-голяма простотия. Дори и от юридическа гледна точка е доста по-голямо престъпление от неправилното паркиране. :-)

А и истината има много лица, всичко се случва. Пред моя гараж 2-3 пъти са спирали погрешка. Дошъл някой при някого в блока на гости, видял че няма места, домакина по телефона му казал "спри пред моя гараж, третия е", ама оня броил от третия другата страна...
Е дай веднага да почваме с простотиите така ли? Да, гадно е - в единия случай не можах да намеря кой е, но не съм правил простотии а си свърших работата с такси оставяйки бележка. После съседа идва да ми се извини с бутилка и толкова. Случва се. Особено пък в центъра.

Така че аз съм търпелив, обаче ако някой си позволи да ми пипне колата - край на задръжките...
Един път са ми вадили вентил и един път са ме драли с пирон. Взех сериозни мерки (аз не забравям такива неща - дебнах гадовете с дни) и бас държа че тия двамата не смеят вече да докоснат чужда кола. :-)

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XIKS » Пет 31 авг 2007 19:12

да се оправя кой как си може едни ше се бият ше режат ше дращят ......други ша си траят кат мижитурки щото след тва ше стане еди кво си щтото ше разберат на кой е гаража и си е е...... м......та .......оправяйте се кой както може аз ви предлагам като ше си траете и без тва нема да можете да си използвате гаража поне си го дръжте отворен така нема да се притеснявате че некой ше ви закача даже ше ви правят евала и може и по рамото да ви потупат....... :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”