"ше му извършиш ако можеш ако неможеш ше си тръгнеш не само с надрана кола а и с потрошени ребърца"
Че кой казва че става дума за бой? Има далеч по-хитри методи.
Точно човека с гаража е в най-уязвимата позиция. Щото другия може да дойде когато си иска и да прави каквото си иска практически безнаказано.
Номера е друг - дебнеш го, разбираш кой е с този гараж, коя му е колата, кой му е апартамента и сетне действаш по усмотрение спрямо "материалната" му собственост (че повечето хора повече ги боли от тухла в прозореца отколкото по главата).
Ако ти е срязал една гума, изчакваш го да си зареже някой път колата пред гаража и му режеш примерно и 4-те. Варианти безброй. Както са казали "за зъб чене, за око две". Или примерно му еб..аш мамата на апартамента. Или вземаш мерки да си отвори гаража само с флекс, и повтаряш периодично, та да загуби сън и спокойствие.
Не че е правилно да се спира пред гараж, но да режеш гуми и т.н. е далеч по-голяма простотия. Дори и от юридическа гледна точка е доста по-голямо престъпление от неправилното паркиране.
А и истината има много лица, всичко се случва. Пред моя гараж 2-3 пъти са спирали погрешка. Дошъл някой при някого в блока на гости, видял че няма места, домакина по телефона му казал "спри пред моя гараж, третия е", ама оня броил от третия другата страна...
Е дай веднага да почваме с простотиите така ли? Да, гадно е - в единия случай не можах да намеря кой е, но не съм правил простотии а си свърших работата с такси оставяйки бележка. После съседа идва да ми се извини с бутилка и толкова. Случва се. Особено пък в центъра.
Така че аз съм търпелив, обаче ако някой си позволи да ми пипне колата - край на задръжките...
Един път са ми вадили вентил и един път са ме драли с пирон. Взех сериозни мерки (аз не забравям такива неща - дебнах гадовете с дни) и бас държа че тия двамата не смеят вече да докоснат чужда кола.