С какви гуми карате през зимата?
- liuboo
- Автомобил:
- Двигател:
Колега сигурно не се чустваш добре нещоkipe написа:Гледам, тука писали само със зимни гуми и като папагали повтарят едно и също.
Едно време дедовците ви все със зимни гуми са карали. Айде стига..... Питал гумаджията с какви гуми да кара...Разбира се, че ще ти каже зимни, нали трябва и той хляб да яде. И какво като сте със зимни гуми, с тях по-лесно ще се претрепете, защото мислите, че зимата само те са достатъчни за сигурността. Никакви гуми няма да спасят безрасъдния, на лед и неопесъчено.
Карам си с някакви Goodyear и изобщо не съм забелязал на студено да са по-лоши в сравнение с лятото, а на планината си слагам веригите.
Хвърлих камъка в блатото и сега чакам да ме нападнете, но предупреждавам, спорове с никой няма да водя. А вие си давайте парите за гуми и на гумаджии...
Поздрави на всички

- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
fen VW написа:Това с различните климатични зони някак не се вързва.Нима има разлика между Шведските зимни гуми и Гръцките зимни гуми.А дали има мишелини за Гърция а отделно и за Швеция
НЕ но има разлика от производител до производител и от модел до модел.
Има и различни типове зимни гуми - някой са по шосейни, някой са си за дълбок сняг, има гуми със шипове, има гуми със бутони, всеки сам си преценява. Има разлика дали живееш на Паничище или в центъра на София.
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Golf_2 написа:Какво бихте ми препоръчали за Голф 2?
Какви размери и каква марка гуми?
Какви са ориентировъчните цени на съответните гуми?
Търся най-вече стабилност на пътя!
Благодаря предварително!!!
Аз имах голф 2 1.6 и го карах зимата със Дебика Фриго 175/65?/13
никога никъде не ми е мръднал а много обичах да си правя какви ли не зимни извращения с него.много копаеше машинката
само за това 65 не съм много сигурен дали не беше 70

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”