Моят опит с чистачките - как открих най - добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Чет 13 дек 2007 9:30

tora bora написа:Po temata za 4ista4kite.Probvaite tezi na ACDelco,te pak sa silikonovi i sa okolo 70lv.No 4istqt mnogo dobre.
за 70 лева ще си купя два кашона силиконови пера и пак ще изкарат по-дълго :wink: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
gb777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gb777 » Чет 13 дек 2007 21:54

tL_ написа:
dogggg написа:Аз съм с Valeo-30лв близо една година и вече почнаха да сдават багажа.Не съм доволен.

още един недоволен от Валео - на 2 (два!) месеца, и вече правят гадния номер с 'изпотяването' на стъклото.....адски досадно. мисля и аз да предприема тактиката 'Купувай нови и евтини боклуци на всеки 2-3 месеца'..... :roll:

Да ви кажа и аз не съм доволен от Валео :( същия проблем и "коловози" ще ги сменям!

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пет 14 дек 2007 6:15

Сложих безшарнирни чистачки и май май...няма да замръзват (кат позастудее ще видим). Иначе чистят перфектно. Взех ги на майтап за по 5 лв. от ТСМ :) Най съм доволен от това, че при над 140км/ч не се натдигат от стъклото при обратният ход.(а старите уж бяха със спойлер)
Никой не е добавил нещо много важно: Състоянието на стъклото. При условие, че е начукано цялото от камъчета, чистачката заминава доста бързо.Същото става ако я пускате да стържи върху заледеният джам.Другото което се сещам е , че в една автмивка накрая ми наръсиха колата с нещо като силикон, седеше леко "мазна" с цел водата и калта да се стичат по нея.Е стичаше се , но кат пуснах чистачките.....ооооо ужас. Аа.... и още нещо , слагаите качествени препарати в казанчето, че и те еб...ват чистачките. На времето имаше една канадска течност в туба от 3л., но в последно време нещо не мога да я намеря по магазините :(

Потребителски аватар
tu6ana
Автомобил:
Двигател:

силиконови чистачки най добрите

Мнениеот tu6ana » Нед 16 дек 2007 21:42

работя в тази фирма дето прави тези чистачки силиконовите
наистина ги правим от най качествения силикон за тази цел работим по една немска технология ако някой иска да си поръча от тези чистачки да ми пише на личния ще му дам номера на фирмата и още информация
пропуснах да спомена че сме единствената фирма в бг която произвежда тия чистачки(пера по точно)

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Пон 17 дек 2007 15:19

@Dobromirski: Обиколих магазините на ТСМ в Ст. Загора, но никъде не открих такива чистачки. (Гледаха ме много умно).
Та, сигурен ли си, че е било ТСМ?

@tu6ana: дай инфо направо тук, предполагам бая колеги ще се заинтересуват, но ако това принадлежи към комерсиалните обяви - постни го там и дай линка тук.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Нед 23 дек 2007 15:42

John3V написа:@Dobromirski: Обиколих магазините на ТСМ в Ст. Загора, но никъде не открих такива чистачки. (Гледаха ме много умно).
Та, сигурен ли си, че е било ТСМ?

Разбира се, че съм сигурен 5лв/бр. и имаше доста размери. Последно време обаче не се появяват. Някой който бачка в склада в Пловдив да каже каква е хавата. Ще потърся в гаража задната, тя е в опаковка, за да я снимам. (окачването ми е друго и хартиса)
пп: Сега магазина се казва KEV

Потребителски аватар
vankata09
Автомобил:
Двигател:

чистачки

Мнениеот vankata09 » Пон 24 дек 2007 15:58

не зная дали ще ми повярвате, но си купих колата преди 5 години с едни чистачки бош..4 /четири/ години ..ДА НАИСТИНА четири години карах с тях ,като чистеха почти перфектно!!! но миналата зима направих простотия -пуснах ги както се бяха заледили стъклата без да искам..((((( и се отлепиха и вече не ставаха за нищо..(( а и колата си я карам всеки ден средно по 40 км..сега съм с едни за 7 лв -не зная марка -силиконови ,но за една година -чистят както старите на 4 и нещо..!! това е ! аз като ви чета коментарите ,не мога да повярвам на очите си че е нормално да сменяш чистачки почти всяка година.. :woooow:

Потребителски аватар
plamen_79_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen_79_ » Пет 28 дек 2007 23:43

от две седмици си купих VALEO от метро и за сега съм дожолен. Дано да излязат стока,че дадах 17лв.(за чистачки- ужассс)

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пон 31 дек 2007 13:11

Хубаво де .. кои са сега най-добрите !!!Аз тука виждам само мнения,никой не споменва кои са най-добрите,а кви си е купил.Я да направите една анкета и да видим кои са най-ползваните чистачки ...

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Вто 01 яну 2008 16:11

Така и никой не сподели от къде все пак може да се вземе задна чистачка за Поло около 98 г.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 01 яну 2008 22:14

ostavime написа:Така и никой не сподели от къде все пак може да се вземе задна чистачка за Поло около 98 г.

няма да се овътриш ако вземеш 2

Потребителски аватар
dekata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekata » Сря 02 яну 2008 12:39

Може да е по специална и затова да пита човека :roll: Иначе единични бройки продават в Лукойл -Алка универсал.Много добре чистят(поне като нови)Сега съм с такива и съм доволен.Предишните бяха VALEO и още като нови "запотяваха"стъклото.

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Пет 04 яну 2008 8:53

Баси, колеги направо съм пищисан, изумен и вбесен!
Не мога да намеря къдърна чистачка за пред шофьора. Пробвах ALCA, Valeo, няква силиконова, графит... обаче скърцат на обратния ход и оставят дири (кречеталести). Сложих старата чистачка и всичко заспа, ама тя пък много износена и оставя бая петна. Момъка от последния магазин дето ходих ми пльосна едно валео - пробвах и тях - същата тъпа работа и той заключи, че нещо не е наред със самото рамо. Викам хубаво, рамото казваш. Взех, че смених местата на предните чистачки (сложих лявата от дясно и дясната отляво), т.е. тая, която ми дойде с полото в оригинал и без никакви надписи по нея пред пасажера дойде пред мен - и о, чудо. Всичко заспа, няка скъране, няма къдрене, всичко е ОК.
То идеално сега, ама тая чистчка е към края на жизнения си път и като започне да оставя петна, какво ще правя???

П.С. Задната чистачка наистина е малко по-особена, не стават тия универсалните, защото е извита в горния край към стъклото и плюс това е с по-тясно тяло, но с малко находчивост и повече сила и сръчност в ръцете става (сменя се само перото, а се запазва тялото на чистачката).

Потребителски аватар
hett
Автомобил:
Двигател:

рамера

Мнениеот hett » Сря 23 яну 2008 19:50

На мен ми трябват за Vento 94г. Тук се пише, че размера за Golf 3/Vento бил 53+48.
Днес в Лукой гледах Champion като бяха на коплекти 2x48см. и 2x53см. и някакви други. И на двата комплекта отзад беше изброено: Vento от 91г. до 99г. Няма комплект или поне аз не видях такъв, който да е от 48+53.
Сега ако искам да си взема оригиналните размери трябва да си купя два комплекта ли, че да станат 53+48? Нещо не се връзва ;-) Едва ли пък ги продават по една след като върят комплект по 2 еднакви.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 23 яну 2008 20:42

Колега то и на Полото пише че са 2х48 ама аз сега съм с една 53 и една 48 и е суер ..... даж епред шофьора може и 55-56 да се сложи. Пробвай дали в дясно ще ти се събере 53 см и слагай смело 2х 53

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”