...пак за паркирането, дупките и последствията :( ...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Чет 10 яну 2008 22:28

Е, много си краен! :shock Погледни от добрата страна... поне бяло червени лентички си имаме вече :lol:
Нещо повече ако очакваме ще е нереално и наивно... :027: :evil:

veselyak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veselyak » Чет 10 яну 2008 23:38

Ребята, давайте жить дружно... :D

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Пет 11 яну 2008 11:20

:да: :welcome_to_group

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Пет 11 яну 2008 13:07

Падналият сняг е втори въпрос.
Първият въпрос е какво прави тъпата мазда в средата на тротуара?!?
Всяко малоумно недоразумение, което паркира, като у тех си на село, трябва да е готово за спукани гуми, бой по канчето и други физически несгоди... :twisted: :evil: :twisted:

Последна промяна от Kaizer Soze на Пет 11 яну 2008 13:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пет 11 яну 2008 13:07

баси - в тоя паднал сняг камъни ли е имало че да счупи задното стъкло :shocked
Снега е лек ....

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 11 яну 2008 13:40

lyubobg написа:баси - в тоя паднал сняг камъни ли е имало че да счупи задното стъкло :shocked
Снега е лек ....

лек е любо, ако не е почнало да се топи - сешсе - разликата меду топка от пухкав сняг и топка от мокър снях, па и то падА около 7 пъти връз нея :)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 11 яну 2008 14:21

Милослав написа:
lyubobg написа:баси - в тоя паднал сняг камъни ли е имало че да счупи задното стъкло :shocked
Снега е лек ....

лек е любо, ако не е почнало да се топи - сешсе - разликата меду топка от пухкав сняг и топка от мокър снях, па и то падА около 7 пъти връз нея :)

Така е. Точно преди два дена температурите ся бяха качили дотолкова, че снега беше започнал да се топи през деня, а през ноща... сковава.
Това, за което е писал hooligans доколкото знам, е за да подпомага, за това да не се задържат и свличат големи маси сняг и лед. Вярно е и това което писа Geleto, за подгряване на покривите, наистина скъпичко излиза, но човешкият живот няма цена. Знам, че се слагат нагреватели в улуците по ръба на покривите, за да може да разтапят постепенно натрупалия се сняг и да предотвратят падането му. Има такива монтирани съоръжения и в България, но рядко се виждат, с изключение на нови богаташки къщи и скъпи кооперации.

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Пет 11 яну 2008 15:57

Kaizer Soze написа:Падналият сняг е втори въпрос.
Всяко малоумно недоразумение, което паркира, като у тех си на село, трябва да е готово за спукани гуми, бой по канчето и други физически несгоди... :twisted: :evil: :twisted:

Разликата, е че на село мога да спра където си поискам, докато в София изборът е доста ограничен и няма начин тротоарите да не станат място за паркиране. Тесничко ни е.

Потребителски аватар
petkovsky
Черният лебед
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkovsky » Пет 11 яну 2008 16:11

да и аз я видях тая мазда.много лоша глетка.а вие от бТК да почистите снега от покрива :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Пет 11 яну 2008 16:36

pipi_to написа:
Kaizer Soze написа:Падналият сняг е втори въпрос.

Разликата, е че на село мога да спра където си поискам, докато в София изборът е доста ограничен и няма начин тротоарите да не станат място за паркиране. Тесничко ни е.

Обаче :!: Първо: БТК не разполага (казвам от личен опит) с паркинг за служители (които са 250). За да паркираме колите си сутрин трябва или да идваме с минимум 30 минути по-рано или да обикаляме още толкова по тесните улички за да се намери място. Аз съм от хората, които имат възможност да ползват градския транспорт до работа и го правя, когато знам, че ще успея да стигна, но има колеги, за които е много по-сложно да сменят 3 вида транспорт или да станат 2,5 - 3 часа преди работа за да могат да стигнат на време.

Второ: Не знам дали се вижда на снимките, но колите са спряли така, че да има място пешеходец да премине по тротоара (късмет, че не е минавал никой тогава)! Наистина има такива, които не могат или не искат да се съобразяват с другите когато паркират, но не бих казала, че метода на Kaizer Soze с пукането на гуми и саморазправата е ефективен. Просто е възможно най-крайния и нецивилизован начин да покажеш на някого, че е сгрешил. При повечето хора обикновено става с един цивилизован разговор.... :wink:

И все пак остават основните въпроси...: Защо се случи това нещо? Защо никой не реагира адекватно? и Кой е отговорен за тези щети?

Ако може някой по-запознат със юридическата страна на въпроса да осветли пейзажа....

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Пет 11 яну 2008 16:45

Persefona написа:Обаче :!: Първо: БТК не разполага (казвам от личен опит) с паркинг за служители (които са 250). За да паркираме колите си сутрин трябва или да идваме с минимум 30 минути по-рано или да обикаляме още толкова по тесните улички за да се намери място.

Извинявайте колега, но аз работех една година в сградата на Оборище...и не е имало случай да не се паркирам за 5-10 минути. Да не говорим, че преди 10 не съм стъпвал на работа... :lol:

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Пет 11 яну 2008 16:47

petkovski_dido_kimi написа:да и аз я видях тая мазда.много лоша глетка.а вие от бТК да почистите снега от покрива :lol: :lol: :lol:

Искрено съжалявам, че не са ми толкова дълги ръчичките (пропускала съм порциите ластици като малка ;) ) и, че спайдърмен-ските ми способности не са на ниво :oops:
:lol:

Потребителски аватар
petkovsky
Черният лебед
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkovsky » Пет 11 яну 2008 16:52

Persefona написа:
petkovski_dido_kimi написа:да и аз я видях тая мазда.много лоша глетка.а вие от бТК да почистите снега от покрива :lol: :lol: :lol:

Искрено съжалявам, че не са ми толкова дълги ръчичките (пропускала съм порциите ластици като малка ;) ) и, че спайдърмен-ските ми способности не са на ниво :oops:
:lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Пет 11 яну 2008 17:14

Извинявайте колега, но аз работех една година в сградата на Оборище...и не е имало случай да не се паркирам за 5-10 минути. Да не говорим, че преди 10 не съм стъпвал на работа... :lol:

На мен 2 пъти ми се случи да дойда в 11 часа на работа и да трябва да паркирам от другата страна на Скобелев и от тогава за късни смени съм с градския... :roll: Та затова съм останала с впечатлението, че е трудничко :roll: . За оборище не знам new recruit съм :oops:

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Пет 11 яну 2008 17:18

Persefona написа:
На мен 2 пъти ми се случи да дойда в 11 часа на работа и да трябва да паркирам от другата страна на Скобелев

Там внимавай с паяка...разхожда се и дебне гадината. Сумати хора са си изпатили...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”