Акумулатори - колко им е животеца?
- tonkogtd
- Автомобил: Golf GTD Polo GTI
- Двигател: JR-1991 BJX-2006
Re: Акумулатори - колко им е животеца?
Да не стане банално,но ще пиша пак относно акумулатор Moll.Това лято смених Moll,купуван март 2015 г.Отново с Moll,по-новата серия,3 години гаранция,производство Германия.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Налична ли е все още практиката им с набити на клемата седмица и година ( новите ) ?
- tonkogtd
- Автомобил: Golf GTD Polo GTI
- Двигател: JR-1991 BJX-2006
На стария на минусовата клема има набити седмицата и годината.На новия на минусовата клема има набити KK BG.
Exide Premium 64Ah 640A - 5 години гаранция, изкара 7 години.
~5000km/ година, 95% градско, демек за 20 километра може да запалиш 5 пъти.
Съответно купих пак същия :)
В Метро го видях вчера за 200лв, аз съм дал по-малко...
~5000km/ година, 95% градско, демек за 20 километра може да запалиш 5 пъти.
Съответно купих пак същия :)
В Метро го видях вчера за 200лв, аз съм дал по-малко...
- samo_pechka
Не знаех, че в центрове на Пежо се предлагат
95 ( или 100) Ач за 265лв на Мопар. Добре е.
Може да имат и по-малки /други.
95 ( или 100) Ач за 265лв на Мопар. Добре е.
Може да имат и по-малки /други.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Крайслер и Пежо нали са Стелантис. То това може и да е акумулатор "Пежо" със същия успех.
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
Тази седмица има приятна оферта от Кауфланд -50% на Монбат акумулатори брандирани като “Титан”. Купувал съм такъв се държи абсолютно адекватно. Дали ще издържи сума години не знам.
-
- Автомобил: VW T- Roc Style DSG
- Двигател: 1500 TSI OPF 2023
От 3 години насам, цената на Монбат акумулаторите е 20 лева за бройка, без значение от капацитета.
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
На предната страница съм споделил впечатление от въпросната марка акумулатори.Не е лошо някой ако е решил да си купува такъв да го прочете.
Впрочем още си карам със стария акумулатор,който не беше ползван почти 2 години след като закупих Кауфландския,а преди това съм го карал 3 години.
Впрочем още си карам със стария акумулатор,който не беше ползван почти 2 години след като закупих Кауфландския,а преди това съм го карал 3 години.
-
- Автомобил: VW T- Roc Style DSG
- Двигател: 1500 TSI OPF 2023
И аз съм писал за тези акумулатори, но в други форуми. Имах пред вид, че трябва да се закупят 10 бройки по 20 лева, за да се отсее единствения работещ от тях по-дълго от 2 години. Като се калкулира и труда за проба-грешката, цената на работеща бройка със средни параметри идва над 400 лева. Това означава, че всяка една друга марка е по-добра. Проста математика.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Ползвам такъв от 3 години, 72 ампера с уж 640 Ah стартов ток. Още след покупката го носих да ми го замерят заради гаранцията и стартовият ток беше 550 Ah. Малко преди да изтече гаранцията пак го водих на замерване - стартовият ток бе 520 Ah. Преди няколkо дни направи 3 години от както го имам. Вече е само с 470 Ah. Всички замервания са правeни след като батерията е била заредена със зарядно устройство CTEK и е оставена 12 часа в покой. Все още като върти стартера, напрежението на батерията не пада под 10 волта. Колата на която го ползвам е една Kia 1.6 CRDI. Колата се кара 1-2 седмично, но на поне 60 км в посока. Колата е гаражна е реално не знам, как би се държала батерията на отрицателни температури.
- samo_pechka
Отдавна щеше да е фърлил каиша..
Тия монбати, ако се случи читава бройка-супер. Изтървали са го да го пратят навън. Щото калпавото остава в Бг ( явно) . Имал съм Бг акумулатори такива. Малко след гаранцията ( пак добре нали... ) - чао. Като казвам малко след гаранцията да се разбира буквално така: две седмици единия, три месеца втория след гар. си срок. По график . Е отсвирил съм ги.
Видя ли някъде такива на промо , въобще в магазин- пропускам тотално от очите си.Ако ще и 20 лв да е.
Знам, че правят много акумулатори и често под други имена , а реално да са си монбатски.
И вероятно такъв ако се е предлагал ( или предлага) в Германия, да е бил ( или е ) по-читав.
Но тука... талаша.
Тия монбати, ако се случи читава бройка-супер. Изтървали са го да го пратят навън. Щото калпавото остава в Бг ( явно) . Имал съм Бг акумулатори такива. Малко след гаранцията ( пак добре нали... ) - чао. Като казвам малко след гаранцията да се разбира буквално така: две седмици единия, три месеца втория след гар. си срок. По график . Е отсвирил съм ги.
Видя ли някъде такива на промо , въобще в магазин- пропускам тотално от очите си.Ако ще и 20 лв да е.
Знам, че правят много акумулатори и често под други имена , а реално да са си монбатски.
И вероятно такъв ако се е предлагал ( или предлага) в Германия, да е бил ( или е ) по-читав.
Но тука... талаша.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте!
Имам "умно" зарядно с режими за зареждане на обикновен акумулатор, мотоциклет и AGM. На кой режим се зарежда EFB акумулатор?
Имам "умно" зарядно с режими за зареждане на обикновен акумулатор, мотоциклет и AGM. На кой режим се зарежда EFB акумулатор?
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
И двата ми EFBта ги зареждам на СТЕК зарядно на режим Кола+АГМ. Идеално става.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”