Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
irvine2
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот irvine2 » Съб 18 дек 2010 16:40

колега блак ето ти да си сравниш ламелчетата на доста модели зимни гуми http://irvine2.snimka.bg/automobiles/zi ... 0.21540695
а може и да си отвориш adac за зимни гуми и да видищ каде е алпин А3 от няколко години са нямали добра зимна гума мишелин

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 18 дек 2010 16:44

black` написа:Специално Michelin Alpin A3 може да видите колко каналчета има на квадратче от гумата. Говорим за тия накъдрените каналчета. Това играе ролята.
С тая гума няма нито сняг, нито лед да и се упре особено. Гаранция. Вие говорите за някакви летни модели гуми тука на Michelin. Тях вече не съм ги карал. :Mr Green Fun
А и темата май беше за зимни. :)

С по-калпави зимни гуми от тези на Michelin не съм карал, не си спомням модела, беше преди 3-4 години. Говоря изцяло за зимни гуми, не знам къде четеш за летни. Както и да е... всеки може да си прецени :beer

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 18 дек 2010 16:46

Аз на тестове много не вярвам. Вярвам на това дето съм карал с него. И знам поведението му в реални условия. Може да ги съпоставим на еднакви коли в реални условия по един и същи път, за да видим кой до къде ще стигне. :lol: :drunk
Ами това Enegry дето се споменава не знам да е зимна гума. Но както и да е. :drunk
Иначе и Dunlop стават ама ония малките пистарки. За мотори дето са. :063: :lol:

Последна промяна от black` на Съб 18 дек 2010 16:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 18 дек 2010 16:46

аз зимни гуми по снимки не избирам.Предполагам знаеш,че при гумите голяма разлика идва и от размера. Тази зима карах 195/65/16 мишелин алпин А4 (нови),миналата карах същия размер алпин А3(нови),предишната ултра грип 7+(нови).
От Мишелина съм по-доволен в сравнение с ултра грип 7+
Всеки си има право на мнение,но да се пише,че мишелина от 5 години не може да се доближи до лидерите... :shock

bnick

Мнениеот bnick » Съб 18 дек 2010 16:47

tisho_psg написа:Купете си нови мишлен и ще говорим пак.Не случайно са лидер при гумите в европа и света.
Тук някой дето май за първи път в живота си купуват нови гуми и раздават компетентни мнения за всички марки (нямам предвид колегата hooligan_sk)

:shock Както написах, купих си нови зимни Мишлен и след яко пързаляне с тях ги махнах. Само ти ли си мислиш, че си купуваш нови гуми? :screwy И не разбирам, какво като са лидер по продажби, това прави ли ги най-добри?

Потребителски аватар
MiLaNoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MiLaNoTo » Съб 18 дек 2010 17:04

Само малък ъпдейт. Днес се качихме с Райчо, Сашо, Киро и др. до Копитото и мога да кажа, че гумите ми се държаха много отлично (Brigdestone Blizzak LM - 32). Копаха здраво, имайки предвид, че беше яко сняг и лед и без моя помощ колата трудно можеше да поднесе. Като цяло съм много доволен.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 18 дек 2010 17:11

bnick написа:
tisho_psg написа:Купете си нови мишлен и ще говорим пак.Не случайно са лидер при гумите в европа и света.
Тук някой дето май за първи път в живота си купуват нови гуми и раздават компетентни мнения за всички марки (нямам предвид колегата hooligan_sk)

:shock Както написах, купих си нови зимни Мишлен и след яко пързаляне с тях ги махнах. Само ти ли си мислиш, че си купуваш нови гуми? :screwy И не разбирам, какво като са лидер по продажби, това прави ли ги най-добри?

сигурен съм,че само малко ако се замислиш,ще отговориш на всичките ти въпроси.
Ако не успееш-питай пак,ще отговарям и аз :wink:

Потребителски аватар
irvine2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот irvine2 » Съб 18 дек 2010 17:12

колега блак и тишо ето ви малко инфо от профисионалистите (мишелин алпин а3 задоволително)
adac 2008 http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
adac 2009 http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
adac 2010 http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 18 дек 2010 17:21

irvine2 написа:колега блак и тишо ето ви малко инфо от профисионалистите (мишелин алпин а3 задоволително)
adac 2008 http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
adac 2009 http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
adac 2010 http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821

Мерси за безценната информация.Аз тези размери не карам и на тези тестове вярвам точно колкото вярвам и на мненията на "специалистите" пишещи тук :Mr Green Fun

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 18 дек 2010 17:46

tisho_psg написа:
Мерси за безценната информация.Аз тези размери не карам и на тези тестове вярвам точно колкото вярвам и на мненията на "специалистите" пишещи тук :Mr Green Fun

Точно тези тестове се правят от хора, които доста повече знаят ... :wink:
Конспиративни теории, че им се плащало и т.н. не ми се четат. Ако някой го избива натам нека първо почете повечко за АДАК, да види и тогава ;)
Доста голяма част от това, което казват, е така и в действителност. Засичал съм го десетки пъти в годините с много модели гуми.

А да ти кажа и тук има доста хора, които може и да са повече специалисти от теб :idea: :)
Нека не си мерим гумите, кой колко си купил, карал и т.н.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Съб 18 дек 2010 17:52

На Голфа съм с DAYTON DW510 2бр. http://diana-ltd.com/index.php/products/view/2277 и KORMORAN SNOWPRO B2 KO 2бр. http://diana-ltd.com/index.php/products/view/2334 205х55х16
Макар,че са от нисък клас,мога да ги похваля понеже засега на сняг\лед в града се представят добре,спират веднага,не е занасяла и един път колата.
С Пежо 306 преди ден с BF GOODRICH G-FORCE WINTER 4бр. 175х65 http://diana-ltd.com/index.php/products/view/2223 на един завои като поднесе настрани и спрях върху бордюра,добре,че имаше сняг и се качих без удар.Беше по-скоро от невнимание,с тези гуми не съм имал други проблеми,представят се отлично и цената им е добра :beer

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 18 дек 2010 17:56

аз не съм специалист по гуми! Всеки си купува каквито иска гуми,парите са си негови.
Съвети кой какви гуми да си купува не съм давал и не давам,не съм компетентен.Писал съм за моите впечатления от марки и размер гуми.
А относно тестовете-сигурно са професионални,писани от професионалисти. За сравнителните тестовете в ауто билд сигурно важи същото,но аз вероятно съм надарен с гадателски способности,защото в 99% от тестовете познавам класирането :shock
Успех на всички,дано не съм се натрапвал на някого :beer

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Съб 18 дек 2010 18:27

tisho_psg написа:аз зимни гуми по снимки не избирам.Предполагам знаеш,че при гумите голяма разлика идва и от размера. Тази зима карах 195/65/16 мишелин алпин А4 (нови),миналата карах същия размер алпин А3(нови),предишната ултра грип 7+(нови).
Всеки си има право на мнение,но да се пише,че мишелина от 5 години не може да се доближи до лидерите... :shock

а няма ли да кажеш все пак, от какво си по-доволен.Дай някакво сравнение.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 18 дек 2010 18:48

[/quote]
а няма ли да кажеш все пак, от какво си по-доволен.Дай някакво сравнение.[/quote]
Аз казах
tisho_psg написа:Предполагам знаеш,че при гумите голяма разлика идва и от размера. Тази зима карах 195/65/16 мишелин алпин А4 (нови),миналата карах същия размер алпин А3(нови),предишната ултра грип 7+(нови).

На личната си кола карам с 195/50/15 BF Goodrich G-force winter,вече няколко тъпи ги хвалих.От този размер друга марка зимни не съм карал.
Карал съм и с бусови зимни Сава-няма такава отврат! Бусови Ханкук-добри,мишелин последния им модел - страхотни! :Mr Green Fun

bnick

Мнениеот bnick » Съб 18 дек 2010 19:08

tisho_psg написа:
bnick написа:

сигурен съм,че само малко ако се замислиш,ще отговориш на всичките ти въпроси.
Ако не успееш-питай пак,ще отговарям и аз :wink:

Аз, на моите въпроси съм си отговорил mhihi Гледам ти не си си отговорил, нямам нищо против, купувай си боклуци и си мисли че си направил сделката на живота си. Но не лъжи хората, че Мишлена са яки зимни гуми, защото НЕ СА!!!Поздрави :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”