Тема за мръсните, гадни, долни крадци!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Re: Тема за мръсните, гадни, долни крадци!

Мнениеот neon » Пон 19 яну 2015 17:36

Няма оправия! Единствения вариант е да се затегнат законите, наказанията и ДА СЕ ПРИЛАГАТ ама за всички.
П.П. Вчера видях окраднат акумулатор от Рено Клио - вместо да отворят капака взели, че го огънали като все едно отварят кашон.... Е да ма не им било много удобно, та строшили прозореца - отворили капака и взели акумулатора. Та резултата е нов капак+ново стъкло+акумулатор.

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Вто 20 яну 2015 9:04

Оня ден откраднаха на мой познат Ауди А4 2,0 дизел,мисля че е 2005 година,ама той има каско доста по високо от пазарната стойност на колата така че го боли фара,даже му дойде като манна небесна,щото се чудеше как да я разкара.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 20 яну 2015 13:22

Твоят приятел няма да получи и лев над пазарната стойност но това е друга тема....краде се поголовно и всичко ..преди години откраднаха акумулатора на колата на жената...сега така съм залостил новия че трбва ток да пускат и с флекса да режат... от моя 23 годишен пасат на на газ са източили 5литра бензин и в реултат изкъртено заключване на капака на резорвоара...добре че поне не са строшили целия капак ..ебати мизерията...

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Сря 21 яну 2015 1:43

silent написа:Твоят приятел няма да получи и лев над пазарната стойност но това е друга тема....

Защо?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 21 яну 2015 7:37

Кодекс на застраховането

Надзастраховане

Чл. 204. (1) Ако е уговорена по-голяма застрахователна сума от действителната, съответно възстановителната стойност на застрахованото имущество, договорът остава в сила, като застрахователната сума се намалява до размера на действителната, съответно възстановителната стойност.
(2) Застрахователят не е длъжен да върне частта от платената премия, която съответства на разликата между уговорената застрахователна сума и действителната, съответно възстановителната, стойност на застрахованото имущество, освен ако застрахованият е бил добросъвестен.

Мислиш ли, че има застараховател, който няма да се съобрази с написаното в кодекса и ще плати повече?

Потребителски аватар
Tyto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tyto » Сря 21 яну 2015 11:25

Росен2 написа:Оня ден откраднаха на мой познат Ауди А4 2,0 дизел,мисля че е 2005 година,ама той има каско доста по високо от пазарната стойност на колата така че го боли фара,даже му дойде като манна небесна,щото се чудеше как да я разкара.

Дори мога да ти кажа, че и пазарната няма да получи!

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 21 яну 2015 16:01

Някои хора не могат да търпят истината за себе си виждам. Може да напишете и 400 страници с възмущения и закани, нищо няма да се промени, както ви е написал и dobrinb в началото на темата. Единствено може да се промените, сте самите ВИЕ, евентуално. Живи и здрави.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Сря 21 яну 2015 16:15

Tyto написа:
Росен2 написа:Оня ден откраднаха на мой познат Ауди А4 2,0 дизел,мисля че е 2005 година,ама той има каско доста по високо от пазарната стойност на колата така че го боли фара,даже му дойде като манна небесна,щото се чудеше как да я разкара.

Ще си получи точно толкова на колкото е застрахована колата като ще му приспаднат само овехтяването.

Потребителски аватар
Tyto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tyto » Сря 21 яну 2015 16:17

IRRITATING написа:
Tyto написа:

Ще си получи точно толкова на колкото е застрахована колата като ще му приспаднат само овехтяването.

И както казах аз имам страшен опит в това и ако не беше брокера ми нямаше и толкова ди ми платят! Така, че си зависи от посредника!

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Сря 21 яну 2015 16:44

Зависи от това, дали застрахователната сума е определена според правилата на компанията. :screwy

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Сря 21 яну 2015 16:50

Оценката я дава компанията и няма как да не е по техните правила.

Потребителски аватар
malin.angelov
Автомобил: vw passat
Двигател: BMP 07

Мнениеот malin.angelov » Сря 21 яну 2015 17:54

Какво овехтяване колега. Те нашите коли младеят, не вехтеят !! :mrgreen

Иначе по темата - ще му платят IRRITATING е прав. Понякога плащат и цялата сума - без овехтяване.

Последното изречение е важно в случая. Добросъвестен ще рече, че всичко си е било по процедурите и колата е минала по оценка на застрахователя.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 22 яну 2015 2:55

Последното изречение в цитата от кодекса касае само частта от премията, която може да се претендира да се върне от застрахователя, ако си бил добросъвестен. Т.е. ако си платил премия върху 10000 лв. (6% = 600 лв), а се окаже, че стойността е 6 000 лв. и реално е трябвало да платиш 6% = 360 лв, то имаш право да си искаш надплатените 240 лв.

Потребителски аватар
Tyto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tyto » Чет 22 яну 2015 9:47

Това е интересно, а къде го пише, за да си знам за напрвед?

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 23 яну 2015 11:25

започвате да си говорите на развален телефон...човека казва че колата му е застрахована за много по-голяма от реалната цена....аз не знам компания която по нейните правила да застрахова на по-големи суми от реалната...обикновено това се прави от алчни брокери извън правилата...от тук следва това което е написал влад седем...ще си вземе толкова пари на колкото му я оценят а не за толкова за колкото я е застраховал....другото е чесане на езици...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”