Още една новина от днешния ден: Ник Хайдфелд се завърна:
formula1.sportal.bg написа:Официално: Хайдфелд се върна във Формула 1, сменя Де ла Роса в Заубер
"Чувствам се по-мотивиран от всякога", заяви Ник
Собственикът на Заубер Петер Заубер обяви официално, че Ник Хайдфелд ще замени пилота на тима Педро де ла Роса в оставащите пет старта до края на сезон 2010. Както вчера ви съобщихме, германецът ще се завърне във Формула 1 по-малко от година, след като остана без отбор след оттеглянето на БМВ от Гран при.
Първият старт за Куик Ник ще бъде предстоящата Гран при на Сингапур. Германецът изпълняваше ролята на тестпилот на новите гуми на Пирели за 2011 година, след като напусна отбора на Мерцедес GP. Хайдфелд ще си партнира до края на сезона с Камуи Кобаяши, който вече си осигури пилотско място за следващия сезон, след като продължи договора си. Ник е близък приятел с Петер Заубер и е работил заедно с него в Хинвил общо седем години в два отделни периода. Първият бе от 2001 до 2003, а вторият от 2006 до 2009 година, когато отборът бе собственост на германския автомобилен гигант БМВ.
"Очаквам като луд възможността да се състезавам отново във Формула 1. Мотивиран съм да се представя по най-добрия начин в предстоящата Гран при на Сингапур. След последните месеци се чувствам по-мотивиран от всякога", заяви щастливият Хайдфелд. "За мен да се състезавам за Петер Заубер е като да се прибера вкъщи. Работили сме общо седем години заедно в Хинвил. Това ще ми помогне да вляза в час с момчетата от отбора по най-бързия възможен начин. Искам лично да благодаря на Петер Заубер за доверието, което има в мен", завърши германецът.